Vijf tekenen dat een relatie niet mocht zijn

Vijf tekenen dat een relatie niet mocht zijn

Laatste update: 24 augustus, 2016

Verliefd worden is een ervaring waar we allemaal naar verlangen en die we allemaal verdienen mee te maken in ons leven. Verliefdheid brengt ons in hogere sferen en het is een van de meeste geweldige en fascinerende gevoelens ter wereld.

Verliefd zijn biedt ons een gevoel dat ons vult met leven en dat ons gelukkig maakt; het kan echter ook pijn veroorzaken.

Wanneer we verliefd worden, verwachten we niet dat we zullen lijden. De liefde die we in dit soort momenten voelen laat geen ruimte vrij voor zo’n tegenstrijdige emotie. In werkelijkheid is deze pijn echter deel van het proces dat ons in staat stelt om te leren, van binnen te groeien en ware liefde te waarderen.

In dit artikel delen we daarom vijf situaties waarin verliefdheid alleen een gebroken hart als gevolg kan hebben:

1. De relatie is ontstaan uit lust

Dankzij films en boeken waarin deze vorm van liefde de hoofdrol speelt, zijn we omgeven door de aanname dat één nacht van passie kan leiden tot verliefdheid of dat elk sprookje deze vorm van liefde zou moeten bevatten als een van de hoofdingrediënten.

Dit heeft niks te maken met ons dagelijkse, echte leven. Daarom is het belangrijk om te weten hoe we een lichamelijke connectie kunnen onderscheiden van een emotionele connectie. Door je hier bewust van te zijn, kun je voorkomen dat je eigen hart onnodig gebroken wordt.

2. Er is sprake van een deadline

Wanneer je de persoon van je dromen hebt ontmoet en hij/zij je vertelt dat hij/zij van plan is om in een ander land te gaan wonen, dan is jouw tijd met hem/haar beperkt.

Deadlines hebben maar één doel: bepalen wanneer een hoofdstuk tot zijn einde komt. Stel jezelf dus eens deze vraag: waarom zou je verliefd worden als de dagen van de relatie al geteld zijn? Wanneer je instemt met zo’n situatie, dan zul je waarschijnlijk alleen en teleurgesteld achter blijven, wat je ervan weerhoudt om je leven te leven.

Hart

3. De meerderheid van je dierbaren keurt de relatie af

De mensen om ons heen zullen altijd genoeg ‘stomme’ redenen hebben voor waarom we niet samen zouden moeten zijn met de persoon van wie we houden. Wanneer echter je hele familie en al je vrienden de persoon waar jij op verliefd bent geworden afkeuren, dan is hier misschien wel een goede reden voor. Als zij het allemaal met elkaar eens zijn, dan komt dit waarschijnlijk doordat er iets niet goed zit. Jouw vrienden en familie houden van je en willen altijd voor je zorgen; ze willen altijd het beste voor je.

Als dit soort situaties zich vaak voordoen in je leven, dan is nu misschien wel het moment aangebroken waarop je je leefstijl en manier van handelen eens onder de loep moeten nemen, het moment dat je jezelf afvraagt of je je goed voelt naast die persoon of dat er iets is dat je moet veranderen.

4. Er zitten kilometers afstand tussen jullie

Wanneer je jezelf te lang in zo’n situatie bevindt, kan de relatie op een gegeven moment overdreven veel moeite kosten of een voortdurend emotioneel gevecht worden. Misschien moet je jezelf eens afvragen of de relatie de moeite voor alles wat je meemaakt wel waard is, zowel het goede als het slechte. Lange afstandsrelaties kunnen je veel emotionele stress bezorgen.

5. De andere persoon is terughoudend

Wanneer we verliefd worden op iemand, dan kunnen we meestal wel voelen of iemand deze liefde zal beantwoorden of niet. Als het niet lijkt alsof de persoon op wie je verliefd bent geworden hetzelfde voelt als jij, waarom denk je dan dat je dit kunt veranderen?

Als iemand gewoon zichzelf is, probeer dit dan niet tegen te gaan; deze persoon zal namelijk gewoon willen blijven doen wat hij altijd doet. En in een poging om ervoor te zorgen dat deze persoon ook verliefd wordt op jou, zul je jezelf waarschijnlijk helemaal uitputten voor iets dat vanaf het begin al een NEE was.

Wanneer we dus met zo’n situatie worden geconfronteerd, kunnen we ons hart beter gewoon ‘thuis laten liggen’ en onszelf realistisch opstellen om mogelijke pijn te voorkomen.

Als je echt van iemand wilt houden en wilt dat iemand ook van jou houdt, dan is jouw eigen hart namelijk de beste gids. Zet je geld in op jezelf, op je eigen gevoelens en je eigen intuïtie. Ontspan en geniet gewoon van de kostbare reis die het leven en de liefde bieden.

Je zult toch wel van anderen houden, doe dit daarom met je hele zijn. We zijn namelijk allemaal uniek en we hebben allemaal iets kostbaars te bieden.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.