Vijf overtuigingen die ervoor zorgen dat je de verkeerde partner kiest

Vijf overtuigingen die ervoor zorgen dat je de verkeerde partner kiest

Laatste update: 23 december, 2017

Wanneer was de laatste keer dat je een slechte relatie had? Ben jij het soort persoon dat altijd in relaties met hetzelfde type belandt? De één net zoals de andere?

We hebben allemaal wel eens een relatie gehad die niet zo best was. Misschien was er veel geruzie, slechte momenten of realiseerde je je gewoon dat je partner niet de persoon was die jij dacht dat hij of zij was.

Dit is heel normaal. Het omgaan met verschillende soorten mensen maakt onderdeel uit van het opgroeien en voorwaarts gaan in het leven. Maar als je gedurende je hele leven relaties hebt gehad die slecht voor je waren, is er misschien een meer diepgaand probleem. Hieronder zullen we laten zien wat de vijf meest voorkomende overtuigingen zijn die ervoor zorgen dat mensen de verkeerde partner kiezen.

1. Ik ben op zoek naar mijn ‘wederhelft’

We zien vaak dat mensen het hebben over hun ‘wederhelft’ en het idee dat je iemand anders nodig hebt om compleet te zijn. Dit is een perceptie die schadelijker is dan je denkt.

Sinaasappel

Het idee van een wederhelft doet je meteen al denken dat je ‘niet af’ bent en iemand anders nodig hebt om betekenis aan je leven te geven. Als je je leven leeft volgens dit idee, zul je je wanhopig voelen om die geweldige persoon te vinden die je leven doel en zin geeft.

Denk eraan dat je niemand nodig hebt om je heel te voelen. Je bent al compleet precies zoals je bent, sinds je geboorte. Wat je nodig hebt, is om iemand te vinden die je zal helpen groeien als persoon, zonder je te veranderen en die je waardeert zoals je bent.

2. De tijd gaat voorbij

Tot een paar jaar geleden werd het als vreemd gezien om vrijgezel te zijn na de leeftijd van 30 of 40. Daarom was het niet ongewoon dat vooral veel vrouwen de fout maakten om bij de verkeerde persoon te blijven. Het goede van het leven in deze tijd is dat er geen reden is om nog in deze overtuigingen te blijven geloven.

Ons advies is dat je je niet druk maakt over je leeftijd of eeuwig vrijgezel zijn. De juiste persoon komt wel opdagen, op het juiste momentMaar als die niet op komt dagen, is dat ook geen probleem. Dan heb je gewoon meer tijd voor je vrienden en familie.

3. Ik moet iemand ‘redden’ om mijn leven zin te geven

Waren je vorige relaties met mensen die slechte of ongezonde gewoonten hadden? Heb je geprobeerd om deze mensen te veranderen, maar deed je uiteindelijk alleen jezelf verdrietHet is oké om je zorgen te maken om andere mensen, maar je moet leren om dit een halt toe te roepen op het juiste moment.

Jezelf overtuigen dat je je partner kunt verbeteren, zal je ongelukkig maken. Het is nog erger als die persoon problemen heeft met verslaving of negatief gedrag. Sommige mensen denken dat ze de levens van anderen kunnen veranderen en verbeteren, maar je kunt iemand die niet geholpen wil worden gewoon niet helpen.

Als je jezelf echt nuttig wil voelen, biedt dan je hulp aan iemand die het nodig heeft, maar doe niet meer moeite dan noodzakelijk is. Voordat je andere mensen kunt beschermen, moet je zelf goed in je vel zitten. Misschien vraag je jezelf af waarom je anderen wil helpen. Ga op zoek naar het antwoord en help jezelf eerst.

4. Dit is het beste dat ik kan krijgen

Wat denk je dat je verdient? Denk je dat je het niet waard bent om iets beters te vinden? Ongeacht je omstandigheden, je beperkingen of je angsten als het gaat om het vinden van een partner, hoef je geen genoegen te nemen met minder.

Mensen met weinig zelfvertrouwen hebben de neiging om iedere relatie te accepteren, ongeacht hoe slecht hij is, zolang je maar gezelschap hebt. Hoewel je dit idee in je hoofd hebt, zul je jezelf in problematische relaties storten die niet goed voor je zijn.

Verbreek deze dynamiek door activiteiten op te zoeken die je vullen of omring jezelf met mensen die je echt waarderenAls het nodig is, zoek dan professionele hulp.

Vrouw zit verdrietig in het bos omdat ze steeds de verkeerde partner kiest

5. Hij of zij heeft alle kenmerken van de ideale partner

Soms komen we in contact met mensen die perfect lijken in de ogen van onze familie. Maar het feit dat iemand aan bepaalde criteria voldoet, wil niet zeggen dat hij of zij ook bij jou past. Een succesvolle relatie is gebaseerd op wederzijds respect, communicatie en oprechte wederzijdse bewondering.

Dit zijn de vijf redenen waarom je altijd op zoek bent naar de verkeerde partner. Als je de verkeerde keuze hebt gemaakt, maak je dan geen zorgen, want je kunt je situatie altijd aanpassen of veranderen. Aarzel niet om hulp te zoeken als je denkt dat dat noodzakelijk is. Sommige gewoontes kunnen niet zo makkelijk worden doorbroken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.