Goede dingen kunnen op elk moment plaatsvinden

Goede dingen kunnen op elk moment plaatsvinden

Laatste update: 02 januari, 2018

De tijd laat ons zien dat goede dingen op elk moment plaats kunnen vinden en dat het leven vol prachtige toevalligheden zit die zich voordoen om onze wereld een andere kleur te geven. Soms komen dingen wanneer we ze het minst verwachten of juist wanneer we ze het hardst nodig hebben.

Probeer er dus werkelijk van te genieten wanneer de dingen goed gaan; aan al het goede komt namelijk ook weer een eind. En als de dingen slecht gaan, maak je dan geen zorgen, want ook hier zal namelijk weer een eind aan komen. Probeer niet alles te berekenen. Het leven houdt zich namelijk helemaal niet aan onze plannen; het bestaat eerder uit een tapijtwerk van in elkaar gevlochten toevalligheden.

Bloemen in Haar

De beste dingen in het leven zijn niet gepland, die gebeuren gewoon

Zo nu en dan stuiten we op een prachtig toeval dat we alleen kunnen waarderen wanneer we de druk van verwachtingen en de behoefte om meteen bevrediging te ervaren en resultaten te bereiken door middel van onze eigen inspanningen weghalen.

De klappen die het lot soms uitdeelt kunnen hard of zacht zijn, maar blijkbaar moeten we onszelf toestemming geven om te genieten van het onverwachte geluk van het vinden van een nieuwe liefde, een nieuwe baan of nieuwe mogelijkheden.

De dingen die voortkomen uit toevalligheden zijn niet minder waard dan andere dingen. Vaak is het zelfs zo dat de dingen die wij bestempelen met ‘geluk’ of ‘voorbestemming’ eigenlijk op een bepaalde manier voortkomen uit onze eigen inspanning en handelingen.

Alleen omdat we deze gebeurtenissen ‘toevalligheden’ noemen, betekent dit niet dat we ze moeten wantrouwen en al helemaal niet dat we ze moeten bekritiseren. Zoals we eerder ook al zeiden, het is veel gezonder om het leven te accepteren zoals het is zonder alles in twijfel te trekken en te analyseren. Probeer gewoon te leven.

Water

Wat hoort te zijn, zal zijn, wanneer het hier tijd voor is. Ons lot is namelijk onzeker en soms hebben we nu eenmaal wind tegen en is het moeilijker om vol te houden, hoe hard we ook ons best doen.

Zowel jouw eigen ritme als het ritme van anderen respecteren

We zouden ons eigen ritme en het ritme van andere mensen moeten respecteren, zodat we het leven makkelijker kunnen maken. Met beide voeten op de grond. Je kunt je hart niet dwingen om te stoppen met kloppen. Wanneer je dit namelijk wel zou doen, zou dit emotionele zelfmoord zijn.

Het is belangrijk om te ademen op het geluid van je eigen hartslag en niet weg te rennen. We weten allemaal dat we duizelig worden en misschien zelfs het gevoel krijgen alsof we verdrinken wanneer we gehaast zijn en te snel ademhalen. Te snel of te langzaam ademen, of gewoon niet op de juiste manier ademen, put ons helemaal uit en vermindert onze leefkwaliteit. Je hebt geen bewijs nodig om te geloven in de nauwkeurigheid van toeval.

De vraag die we onszelf dus zouden moeten stellen is: ‘Waarom haal ik zo snel adem?’. Zodra we hierop gereflecteerd hebben, zullen we weten wat we moeten doen om onze hartslag langzamer te maken.

Bloem tussen Rotsen

Er bestaat geen grotere vorm van succes dan wanneer je gebruik maakt van het toeval

Je zou jezelf er altijd toe moeten zetten om meer te leren over toeval, over wat er om je heen gebeurt en in hoeverre je hier zelf aan bijdraagt. Het is helemaal niet nodig om het gevoel te hebben dat alles dringend is. Drijf jezelf niet tot het uiterste door meer dan je best te doen om alles te krijgen wat je wilt.

Je tijd nemen en geduld opbrengen houdt niet in dat je niet profiteert van het leven of dat je niet genoeg inspanning levert. Vergeet nooit dat als iets niet in staat is jou te geven wat je wil, het je zal leren wat je moet weten.

Hecht daarom waarde aan elk moment; dit moment komt namelijk niet meer terug. Bedenk dus een motto voor je leven; iets dat ervoor zal zorgen dat je accepteert en voelt dat, wanneer je dit het minst verwacht, alles uiteindelijk zal verlopen hoe jij wilt.

En zoals de geweldige García Márquez ooit eens zei: geef nooit op met het zoeken naar een groot ‘misschien’ dat vol kansen zit.  Wellicht ook interessant voor jou

Is het toeval of lotsbestemming?
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Is het toeval of lotsbestemming?

Toevalligheden zijn altijd omgeven geweest door fascinatie. Soms lijkt alles op een onverklaarbare manier samen te vallen. Is het toeval of lotsbes...