Vijf inspirerende quotes over vergeving

Vijf inspirerende quotes over vergeving

Laatste update: 23 oktober, 2019

Niet vergeven is niet gezond. Jezelf distantiëren van de pijn en woede die veroorzaakt werd door iets dat iemand jou aandeed is niet makkelijk, maar je moet er overheen komen en vergeven om verder te kunnen gaan. Niet vergeven en wrok koesteren zorgt voor spanning, wat stress veroorzaakt en relaties verslechtert. En niet alleen met de persoon die jou krenkte, maar ook met andere mensen.

In veel gevallen komen grote problemen voort uit kleine problemen, waarvan er weer veel veroorzaakt worden door communicatieproblemen. Andere keren is het probleem ernstiger. In elk geval, of de andere persoon er nu spijt van heeft of niet, is vergeven het beste wat je kunt doen voor jezelf.

Vergeving is een bevrijdend middel

Vergeving is een krachtig middel, maar er zijn veel mensen die niet kunnen begrijpen hoe bevrijdend het kan zijn om anderen te vergeven. Door te vergeven valt er een last van je af en zul je geen behoefte voelen om boos te zijn of wraak te nemen, wat bevrijdend is voor je geest en je in staat stelt om weloverwogen en duidelijke beslissingen te nemen.

Sleutel tot het Hart

Vergeven stelt je in staat om de situatie te controleren en het maakt je absoluut niet kwetsbaar. Sterker nog, het geeft je ontzettend veel macht, macht over jezelf.

Gedachten die je zullen inspireren om anderen te vergeven

Toch moeten we soms een duwtje in de goede richting krijgen om te kunnen vergeven. Toevlucht nemen in de woorden van anderen kan ontzettend behulpzaam zijn in moeilijke tijden.

Gedane zaken nemen geen keer

Sta niet te lang stil bij wat er is gebeurd. Gedane zaken nemen tenslotte geen keer. Het kan niet worden hersteld en het zal niet veranderen hoe vaak je er ook over nadenkt. Als een slechte zaak gedaan is, is vergeven het enige dat nog moet gebeuren om verder te kunnen gaan en te verbeteren wat je kunt.

Vergeef om vergeven te worden

We zouden nooit moeten denken dat alleen wij anderen moeten vergeven. We zijn niet perfect en vroeg of laat zullen we iemand krenken, iets verkeerd doen of anderen pijn bezorgen. Dit is eigenlijk vanzelfsprekend. We kunnen niet verwachten dat we vergeven worden als we niet bereid zijn hetzelfde te doen voor anderen.

Je weet nooit wat er zal gebeuren

Hoewel hij op één lijn staat met de quote hierboven, gaat deze gedachte nog net iets verder. Het is niet langer slechts een kwestie van vergeven om vergeven te worden, maar eerder om relaties met anderen te vergemakkelijken, omdat je nooit zult weten wanneer je ze op je weg zult tegenkomen of wanneer je ze nodig zult hebben.

Liefde en vergeving gaan hand in hand

Echte liefde draagt vergeving hoog in het vaandel. Relaties zijn niet makkelijk, ongeacht hun aard. En hoe hechter ze zijn, hoe waarschijnlijker het is dat je iets zult moeten vergeven. Als er geen vergeving is, dan is de relatie gedoemd. Als je liefhebt, dan vergeef je.

Vergeven is een gebaar van zelfliefde. Jij bent degene die de pijn van de woede en de wraakzucht bij zich draagt, met wrok en zelfs wroeging. Maar door die ander te vergeven, verdwijnt dit allemaal.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.