Versla de angst die je ervan weerhoudt nieuwe dingen te proberen

Versla de angst die je ervan weerhoudt nieuwe dingen te proberen

Laatste update: 03 oktober, 2017

Het komt vaak voor dat veranderingen ons bang maken. Dit komt doordat we van een situatie van balans en controle naar een hele nieuwe situatie gaan, aangespoord door nieuwe dingen. Alles dat onbekend en onvoorspelbaar is lokt veel angst uit. Zal het allemaal goed gaan? Wat zal er gebeuren? Zal ik slagen? De angst die tegen ons praat probeert ons in onze comfortzone te houden. Het steekt de kop op zodra we nieuwe dingen proberen.

We beschikken over het geweldige vermogen om flexibel te zijn en te bewegen wanneer we met verandering worden geconfronteerd. Maar angst is altijd de eerste die de kop opsteekt.

Veel mensen merken dat ze op een bepaald moment in hun leven vast komen te zitten, omdat ze hun onzekerheid de leiding geven. Wat ze niet weten is dat dit gevoel voorbij zal gaan, het zal niet eeuwig duren. We hebben het over een sensatie van ongemak dat je op verandering voorbereid, een stap in de richting van de kans om te groeien. Want, hoewel dingen die anders zijn ons bang maken, geven ze ons ook de vonk van illusie, nieuwsgierigheid, en intrige over de dingen die nog staan te komen.

Zet je angst om in motivatie

Iedere keer dat iets ons bang maakt, doen we een aantal stappen terug of we blijven stil staan. Misschien is dit aangeleerd gedrag. Maar we zouden ook het tegenovergestelde kunnen doen. Klinkt dat je als pure gekte in de oren? Misschien is het dat ook. Maar wat we zeker weten is dat angst de beste motivatie zal zijn die je maar kunt vinden om jezelf te pushen en grote stappen voorwaarts te zetten. Het is een emotie en daarom is het energie. Vanaf dit moment beslis jij waarin je het investeert.

Ik moedig je aan om mentaal naar het verleden terug te keren, naar één van die momenten waarop je geen andere keus had en iets moest doen waar je bang voor was. Het kan dat moment zijn waarop je doodsbang was om je project te presenteren voor de ogen van een heleboel mensen. Je had geen andere keuze. Hoe ging je toen met de angst om? Je accepteerde het en zette alle schaamte, twijfel, zorgen en aarzelingen aan de kant om te kunnen doen waar je zo bang voor was. Als je zoveel angst voelt en geen andere keuze hebt dan het te ondergaan, begin je het in je voordeel te gebruiken.

Schoenen Van Een Meisje Dat Een Broek Met Bloemen Erop Aan Heeft

De houding van een winnaar

Zo’n houding zal ervoor zorgen dat je je problemen op een andere manier oplost. Omdat iedereen het vermoeiend vindt om met problemen en hindernissen om te gaan. Stenen op ons pad veroorzaken tegenslagen voor onze doelen en vooruitgang. Maar je richt veel te veel energie op die tegenslagen, waardoor je ze veel te belangrijk maakt.

De negatieve dingen in het leven zijn altijd belangrijk. Zo belangrijk dat ze in staat zijn om de goede dingen naar de achtergrond te verdringen.

Wat betekent dat voor de waarde van alles wat we tot dan toe hebben bereikt? Op welk moment ben je gestopt met het visualiseren van je doel? Ieder probleem verblindt ons, lokt frustraties en twijfel uit, en in sommige gevallen zorgt het ervoor dat je teruggaat in het verleden. Als je je richt op het heden en alle goede dingen die je tot nu toe hebt bereikt waardeert, zal je volledig bewustzijn creëren. Dit zal ervoor zorgen dat je je fouten als mogelijkheden gaat zien.

Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven

Laat wat er is gebeurt achter je, laat je gedachten over de toekomst achter. Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven, en het verdient belangrijkheid. Richt je op het heden en benut het volledig. Denk eraan alsof morgen niet bestaat, dat vandaag je enige kans is om alles te geven. Als je vast komt te zitten in je angsten en twijfels, zal deze dag een verspilling zijn.

Jij bent degene die verantwoordelijk is voor het leven dat je hebt, dus plaats jezelf niet in de slachtofferrol. Als je geen vertrouwen hebt in het proces, kom je niet waar je wilt zijn. Nieuwe dingen proberen kan beangstigend zijn, omdat we vaak willen vluchten. We zijn niet realistisch. We kijken niet naar hoeveel werk het zal vereisen, alle moeite die we ervoor moeten doen. Onze verwachtingen keren zich tegen ons wanneer we onze nieuwe weg inslaan.

Meisje Dat Droevig Omlaag Kijkt Omdat Ze Bang Is Om Nieuwe Dingen Te Proberen

Wees er zeker van dat je doelen haalbaar zijn

Voordat je aan iets nieuws begint, moet je jezelf ervan verzekeren dat het haalbaar is. Op die manier hoef je niet om te gaan met het verliezen van de hoop die je had. Daarna houd je altijd je hoofd omhoog. Soms zal het je verlaten, daarom moet je je blik op de prijs gericht houden. Dat is het enige dat ervoor zal zorgen dat je gemotiveerd blijft.

“Stap uit je comfort zone. Je kunt alleen maar groeien als je bereid bent om ongemak te tolereren als je iets nieuws wilt proberen.”

-Brian Tracy-

Denk eraan dat vandaag de enige dag is die telt. Je zal geen andere kans krijgen. Wat je vandaag doet zal vorm geven aan de toekomst. Die comfortzone, die angsten, die twijfels, al die schaamte zullen niets voor je doen tenzij je de confrontatie met ze aangaat. Ze hebben alleen nut als je ze overwint, want ze bestaan alleen zodat je meteen met iets nieuws kan beginnen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.