Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven

Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven

Laatste update: 09 februari, 2017

Vandaag is een presentje en daarom is het Engelse woord voor het heden “present”. Behalve dit soort uitdrukkingen die je vast al vaker hebt gehoord, is het een goed idee om na te denken over de tijd die jij nog hebt en hoe je die zal benutten. Natuurlijk weten we niet wanneer we afscheid moeten nemen van deze prachtige wereld.

Vandaag is het begin van je nieuwe leven. Vandaag is het moment om je fouten achter je te laten en ervan te leren. Vandaag is het begin van een prachtige toekomst, vol tevredenheid. Je moet het besluit nemen om ervoor te gaan en te breken met de persoon die je gisteren was.

Vandaag is belangrijk

Overmaat van het verleden of de toekomst voorkomt dat we gelukkig zijn in het heden. We kunnen niet veranderen wat er is gebeurd en wat er gaat gebeuren is een mysterie. Als we in plaats daarvan aan het heden denken, zullen we veel gelukkiger zijn. Wil je bewijs zien?

Paardebloem

“Vandaag begin ik met mijn dieet.”
“Volgende week bel ik mijn vriendin.”
“Als ik afstudeer heb ik tijd om aan beweging te gaan doen.”
Dit zijn allemaal excuses om niet vandaag ergens mee te beginnen.

Het is waar dat de dag maar 24 uur bevat en we kunnen niet alles doen wat we willen. Misschien is het tijd om te analyseren wat onze prioriteiten zijn en ze de betekenis te geven die ze vereisen.

Denk aan vandaag alsof het je laatste dag is

Wat zou jij doen als je vanwege wat voor reden dan ook er vandaag achter zou komen dat vandaag de laatste keer was dat je de zonsopgang zou zien? Wie zou jij bezoeken? Welke woorden zou je uitspreken? Hoe zou je je voelen? Ik stel voor dat je deze oefening iedere dag doet. Je moet niet aan de dood denken, maar aan het benutten van de tijd op de beste manier mogelijk.

Wacht niet op morgen als je je excuses wilt aanbieden, tegen iemand wil zeggen dat je van die persoon houdt of iemand een knuffel wilt geven. Vandaag is de beste tijd voor een reünie, ongezegde woorden of de acties waar we nooit aan hebben gedacht. Als je het niet vandaag wilt doen, wanneer dan? Laat de kans niet ontsnappen. Bewaar niets voor de toekomst, want zoals je weet is die onzeker.

Vandaag wordt een geweldige dag

Op het exacte moment dat je je realiseert hoe geweldig het leven is om in het heden te leven en niet in het verleden of de toekomst, kun je genieten van de kleinste delen van je bestaan, zoals de regen, een vlinder die om je heen vliegt of een paar minuten kijken naar een slapend kind.

Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven. Deze woorden zijn een ode aan tevredenheid, om vrij te komen van de kettingen, en het doet je veel goed om dit te doen. Wrok, haat, boosheid en depressie zijn gevoelens die je hart verzwaren en waardoor je niet vrij kunt zijn. Door deze breuk heb je besloten dat door vandaag te leven, je van hiervan af kunt komen om iedere stap te verlichten.

Gelukkige Vrouw

Wees hier niet bang voor. Denk eraan, dit is je grootste gave en niemand kan dit van je afnemen. Ongeacht je leeftijd, of je nu oud bent of jong. Geniet van alles dat je om je heen hebt, ongeacht hoe klein.

Je hebt altijd de mogelijkheid om te beginnen. Vanaf vandaag wordt je de persoon op wie je trots kunt zijn. Wees je eigen held. Neem de verantwoordelijkheid om jezelf te blijven verbeteren. Vergeet niet om te lachen, dankbaar te zijn, liefde te geven en te vergeven.

Vandaag is de belangrijkste dag van je leven. Het is de ideale dag om een nieuwe persoon te worden, vol met goede bedoelingen en zonder enige druk, schadelijke gevoelens of banden met het verleden.

Als je loopt, kijk dan naar het pad, naar je schoenen en naar het landschap om je heen. Keer je hoofd niet om om te kijken wat je achter je laat en gebruik geen verrekijker om de toekomst dichterbij te brengen. Stap voor stap zul je dichterbij alles wat je wilt hebben komen. Vergeet niet dat vandaag het begin is van iets beters.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.