Bevrijd jezelf en wees gelukkig

Bevrijd jezelf en wees gelukkig

Laatste update: 11 januari, 2017

Bevrijd jezelf van alles dat jou tegenhoudt, van giftige mensen, van slechte invloeden, van alles dat jou ongelukkig maakt. Je hebt het recht om jezelf hiervan te bevrijden en je hebt het recht om een volledig gelukkig mens te zijn.

Soms voelen we ons overweldigd door omstandigheden. We worden gekwetst door afwijzing en afhankelijkheid en soms voelen we ons net een slaaf van anderen. Als het met jouw gevoel van eigenwaarde niet helemaal goed zit, dan hebben wij een oplossing voor je.

Vastzitten in een onzichtbare gevangenis

Gevangenis

We hebben allemaal weleens vastgezeten in een onzichtbare gevangenis. We geloven dat deze gevangenissen ons beschermen tegen wat andere mensen ons kunnen aandoen. Als we bijvoorbeeld nog nooit een positieve romantische relatie hebben gehad, zullen we onszelf proberen te beschermen en de lat lager leggen, waardoor we vele situaties die we eerder misschien heel anders benaderden nu als bedreigend beschouwen.

Deze gevangenissen beperken ons en maken ons kwetsbaar, ook al denken wij het tegenovergestelde. En hoe kunnen we ons hier überhaupt van bewust zijn als we niet vrij zijn?! We zitten gevangen in onszelf. Zie jij de ironie hiervan in? De vraag is hoe we onszelf kunnen bevrijden, hoe kunnen we ontsnappen uit deze gevangenis die we zelf gecreëerd hebben?

Er zijn veel mensen die bescherming zoeken in deze gevangenissen, maar vroeg of laat worden ze het zat en besluiten ze om opnieuw risico’s te nemen, om fouten te maken. Het is eng, maar wanneer het moment aanbreekt dwingen ze zichzelf om niet weg te rennen.

Wees niet bang om risico’s te nemen. Het is normaal dat je gekwetst wordt en het is normaal dat je fouten maakt. Dit alles zal je helpen om te leren en vooruit te komen, om jezelf en anderen wat beter te leren kennen. Als je bescherming zoekt, doe dit dan even, maar alleen even! Bevrijd jezelf daarna.

De weg naar bevrijding

Bloemen

Nu is het tijd om jezelf te bevrijden van alles dat jou tegenhoudt om je doelen te bereiken, van alles dat jou ervan weerhoudt om liefde te vinden. We kunnen in zo veel dingen vast komen te zitten, dus waar moeten we onszelf nu werkelijk van bevrijden?

  • Van gevoelens die jou het gevoel geven dat je niets waard bent.
  • Van depressie die jou doet verdrinken en je ervan weerhoudt je gevoelens te uiten.
  • Van perfectionisme en angsten die jou beperken.
  • Van materiële dingen, verdrietige herinneringen en onjuiste overtuigingen.
  • Van iedereen van wie je afhankelijk was.
  • Van wrok, afgunst en de angst om te verliezen.

Bevrijd jezelf tot je succes bereikt hebt, omdat het beste nog moet komen.

Er zijn veel gevoelens, emoties en zelfs mensen waarvan we onszelf zouden moeten bevrijden. Mensen zoals exen die ons hebben gekwetst, vrienden, bazen die ons niet goed behandelden etc.

Ben je klaar om gelukkig te zijn?

Als je in staat bent om jezelf van al het bovenstaande te bevrijden, kun je gelukkig zijn en een leven leiden vol vrede en harmonie. Maar het is niet makkelijk. Vrijheid omvat een langzaam proces dat behoorlijk frustrerend kan zijn. Maak je geen zorgen. Als je jezelf eenmaal volledig bevrijd hebt, zul je zien dat het niet zo moeilijk was.

Het probleem met onszelf bevrijden van alles dat ons tegenhoudt en verlamt, is dat we op een bepaalde manier gehecht zijn aan deze dingen. Als we ergens bang voor zijn, negeren we het liever of nemen we er liever afstand van dan dat we het confronteren. In plaats van het te overwinnen, laten we het ons achtervolgen.

Fiets

We hebben onjuiste opvattingen over wat nu echt goed en slecht voor ons is. Onze gedachte over het maken van fouten is hiervan een goed voorbeeld. We moeten onszelf bevrijden van onjuiste opvattingen die niets anders doen dan ons verbitteren.

Als je jezelf bevrijd hebt, of de intentie hebt om dit te doen, bevindt het geluk zich direct om de hoek. Soms zijn we blind voor het verschil tussen de dingen waar we afstand van moeten nemen en de dingen die we bij ons zouden moeten houden. Bevrijd jezelf zodat je gelukkig kunt zijn, zodat je je leven kunt leiden hoe jij dit werkelijk wil en niet hoe anderen dit willen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.