Een knuffel is een liefdesgedicht geschreven op de huid

Een knuffel is een liefdesgedicht geschreven op de huid

Laatste update: 10 december, 2016

Een knuffel is als een liefdesgedicht dat op de huid geschreven is, dat al onze angsten verbreekt en al ons verdriet isoleert. Het lijkt misschien een klein gebaar, maar op emotioneel niveau heeft het een geweldige helende kracht.

Over het algemeen dient een knuffel om onze gevoelens te bevestigen en onze relaties te voeden, waardoor we ons gewild en geliefd voelen in onze meest vitale ruimte. En dit gevoel van geliefd zijn is het mooiste wat ons kan overkomen.

Knuffel

Er zijn knuffels die ons weer heel maken

Er zijn knuffels die al onze gebroken stukjes weer in elkaar leggen. Stukjes die braken toen bepaalde gebeurtenissen ons verscheurden en onze ziel vernietigden.

Na een vaarwel en een relatiebreuk moet opnieuw een ontmoeting plaatsvinden, moeten we opnieuw onze prioriteiten vaststellen, het deel van ons dat stierf opnieuw tot leven wekken en opnieuw beginnen met het weven van de stof waaruit ons lot bestaat.

Wanneer onze muren dan ook instorten en ons leven afbrokkelt, stellen knuffels melodieën samen die ons laten zien dat alles goed zal komen en dat de wereld rustig zal blijven als we deze liefdesnoten in de vorm van knuffels gevuld met momenten van stilte aanvaarden.

Omhelzing

Knuffels zijn momenten die ons uitnodigen om deel uit te maken van een vervulde droom

Knuffels maken deel uit van momenten waarop het geluk ons vindt in de vorm van geruststellende warmte van een andere persoon. Knuffels zijn soms veel belangrijker dan woorden; ze hebben het vermogen om onze dromen en onze levenslust te verjongen.

De gedichten waarover we het hebben zijn niet direct op de huid geschreven, maar zijn aan de binnenkant getatoeëerd met de inkt van al die hormonen die onze banden versterken, die ervoor zorgen dat ons hart bloed pompt, die ons vullen met zuiverheid, liefde en geruststelling. Knuffels zijn in het bijzonder betekenisvol wanneer we stress ervaren of wanneer moeilijkheden in het leven ons verlangen en onze kracht doen verminderen.

Knuffelend Stel

Een dosis genegenheid, de oorzaak van onze verslaving

Het fijne gevoel dat we ervaren wanneer we het “slachtoffer” zijn van een knuffel zal ons altijd naar meer doen verlangen. Dus drogeren we onszelf door het nemen van een magisch shotje leven en liefde dat ons voorbij de onzekerheid en het lijden brengt, naar een plek met frisse lucht, waar we lichaam en geest kunnen revitaliseren.

En de mensen die ons knuffelen… Deze mensen zullen altijd synoniem zijn met thuis. Zodra ze een wond voorzien openen zij direct hun medicijnenkastje, ze halen overal gaasjes en pleisters vandaan en besparen niet op pijnstillers.

Omdat als knuffels oprecht zijn, ze meer aangeven dan tijdelijke gevoelens. Ze hervormen en genezen wonden voor het leven, doen de kou vervagen en condenseren de warmte van de liefde tussen twee mensen die van elkaar houden en altijd bereid zijn om hun harten te binden en het leven samen te confronteren.

Lees ook: Ik wil een knuffel die sterk genoeg is om mijn angsten te breken

Een knuffel die ongevraagd komt, die ons overvalt en ons omhult, heeft enorme genezende krachten. Mensen zijn…  Meer »


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.