Betrouwbare mensen: een thuis waar we altijd naar terug kunnen komen

Betrouwbare mensen: een thuis waar we altijd naar terug kunnen komen

Laatste update: 26 oktober, 2016

Er zijn mensen naar wie we altijd terug kunnen keren, zelfs als we lichtjaren uit elkaar zijn geweest. Ze zijn synoniem voor warmte en nabijheid, een verbinding op het eerste gezicht. Een onbreekbare en unieke harmonie.

Ze ruiken naar thuis, naar de pleisters die ooit onze emotionele wonden bedekten, naar de zalf die ze genas, naar de stem die ons kalmeerde. Door hen waren we in staat om te geloven dat ondraaglijke momenten precies dat waren: momenten.

“Personen bij wie we ons thuis voelen, ruiken naar onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. Ze ruiken naar genegenheid, naar lange knuffels waarbij je je ogen sluit en glimlacht. Deze mensen ruiken naar vriendschap, liefde en gekozen familie.

Ze zijn altijd aan je zijde en ze hebben vertrouwen in je, zelfs als je opgehouden bent op jezelf te vertrouwen. Ze voorkomen geen duizeligheid of val, maar ze bieden je precies de juiste woorden die alleen iemand je kan geven die je wonden in lessen veranderd heeft. “

-Repairing Broken Wings-

Verbonden

De mooiste mensen die ik ken

“Personen bij wie je je thuis voelt”, die zo sterk als staal zijn, zijn de mensen die je zo stevig knuffelen dat ze al je stukjes weer in elkaar leggen, degenen die je angsten en je pijnen laten verdwijnen. Degenen die je goedheid hebben geleerd, je hebben laten zien dat de wereld helemaal geweldig is.

Dankzij hen vinden we redenen om elke dag ons uiterste best te doen en gelukkig te zijn. En door hun geduld hebben we geleerd te begrijpen dat goede dingen hen die erop wachten overkomen.

Want geduld is een deugd die onze emotionele vrijheid omlijst. Op onze wonden blazen verlicht alleen de pijn. Met deze mensen zijn we niet langer bang om naar het leven te kijken zoals het is, met al zijn problemen.

We weten dat hoewel het moeilijk is, we de waarde van het sterk zijn niet zullen kennen totdat we geen andere keuze hebben. We vallen waar we vallen en we staan op, omdat deze persoon ons ooit heeft laten zien dat we kracht en moed kunnen hebben.

Maar als we op een gegeven moment niet in staat zijn om sterk te zijn, zijn ze daar, als wandelstokken of steunpunten, die ons eraan herinneren dat er altijd een plek is waar we naar terug kunnen komen, zodat we onszelf weer in elkaar kunnen zetten.

Vriendschap

Hun hart heeft een unieke motor: vriendelijkheid

Je kunt ze gemakkelijk herkennen, want sinds je ze ontmoet hebt, ben je een beter mens. Ze hebben je gesterkt en je leven verrijkt.

Je kent waarschijnlijk meer dan één persoon die van staal gemaakt lijkt te zijn, van wie de motor alleen werkt op een mix van twee brandstoffen: liefde en begrip.

Ik ken geen warmte die meer geruststellend is dan de warmte van de personen bij wie ik me thuis voel. Het zijn niet alleen onze familieleden, vrienden of begeleiders; ze zijn ons vuur. En het komt door hun liefde dat we hebben begrepen dat alles kan branden als we het op de juiste manier aanwakkeren.

Ze voorkomen dat we vallen, door ons te helpen grotere vleugels te maken. Ze herstellen onze dromen, kalmeren onze angsten, kiezen het verdriet dat de moeite waard is om te ervaren en schaffen de rest af.

Het zijn prachtige mensen die ruiken naar een briesje en smaken als de zee. Ze hebben het vermogen om de mensen die ze liefhebben met woorden en blikken te knuffelen, waardoor de lelijkste wonden verdwijnen en omgezet worden in waardevolle littekens.

Want ze kunnen voorkomen dat de glimlach die we gebruiken om onze pijn te verbergen ons van binnen breekt en ze zetten hem om in waar geluk. Deze mensen kennen ons zo goed dat ze het weten als we liegen wanneer we zeggen: “Ik ben in orde.”

Door alle emotionele rijkdom die ze met ons hebben gedeeld, zullen we nooit in staat zijn om uit te drukken wat ze zijn en wat ze voor ons betekenen. In termen van dankbaarheid, zullen we ze altijd schuldig zijn. Ook al is het niet voldoende om het alleen maar zeggen: dank je wel!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.