Het belang van het tonen van jouw liefde

Het belang van het tonen van jouw liefde

Laatste update: 20 november, 2016

Wanneer we zeggen dat ‘iemand in ons leven is gekomen‘, dan betekent dit dat deze persoon niet langer elke willekeurige persoon is en dat hij een belangrijke rol is gaan vervullen door met ons te zijn. We komen dichter bij deze persoon te staan en we beginnen ons op ons gemak te voelen.

Op deze momenten, wanneer warme gevoelens bij je op beginnen te komen en deze wederzijds zijn, is proberen om deze gevoelens te behouden en te tonen het beste wat we kunnen doen.

Als we van iemand houden, dan is voelen alleen niet genoeg. Je moet het ook laten zien en die andere persoon in jouw ervaring betrekken.

Laat zien dat je van hem houdt

Soms houden we van die persoon, maar weten we niet hoe we dit moeten laten zien. Het kan een vriend, familielid of je partner zijn. We zouden zelfs voor lief kunnen nemen dat hij weet dat we van hem houden en hem niet willen kwijtraken.

“Als we het willen, dan moeten we moedig genoeg zijn om het te zeggen en als we het zeggen, moeten we moedig genoeg zijn om het te doen.”

-G. B. Clemenceau-

Ovedia Rosales, een therapeut, zegt dat tonen dat je van iemand houdt ervoor zal zorgen dat diegene meer bereid is om van jou te blijven houden.

Daarom zou het erg positief zijn als we onze ouders en kinderen vaker zouden vertellen dat we van ze houden, als we meer om onze vrienden zouden geven en meer voor de gevoelens van onze partners zouden vechten. Vandaag geven we je de middelen om precies dat te doen.

Harten

Zes sleutels tot het tonen van je liefde

Er bestaan veel manieren om iemand te laten zien hoe we ons voelen en waarschijnlijk zien we de eenvoud hiervan vaak over het hoofd. Het zal niet veel voor ons betekenen, maar de andere persoon zal het als zeer speciaal beschouwen.

1. De kleinste details zijn het belangrijkst

Alle kleine gebaren bij elkaar opgeteld versterken onze relaties meer dan we denken. We moeten niet denken dat één geweldig cadeau op een bepaald moment genoeg is om iemand voor altijd in ons leven te houden. Eén geweldig gebaar of een prachtig cadeau is geen garantie voor de toekomst. De beste garantie wordt van dag tot dag gegeven: laat elke keer dat je aan die persoon denkt zien dat je om hem geeft en dat hij belangrijk voor je is. Hij zal het waarderen.

2. Houd eerst van jezelf

Het is erg goed om te weten dat als we van plan zijn om van iemand te houden, we eerst van onszelf moeten houden.

We denken vaak dat het van liefde getuigt als we onszelf volledig aan iemand geven, maar dit gaat niet op als we hiermee onze individualiteit vergeten. Het respecteren van onze persoonlijke ruimte is de enige manier waarop we van onszelf en anderen kunnen houden.

3. Iemand goed kennen is de eerste stap

Vergeet niet dat iedere persoon zijn meest gevoelige punten heeft en dat als we hem een speciaal gevoel willen geven, hem leren kennen het eerste is dat we moeten doen.

Op het moment dat we zijn voorkeuren, angsten en zorgen kennen en weten wat hem gelukkig maakt, dan is het bewijzen van deze kennis het enige wat rest. Laat hem weten dat je zijn moeilijke momenten tot een minimum kunt brengen en de dingen die hem gelukkig maken kunt bevorderen.

Vergeet niet dat een chocolaatje, een wandeling, een brief of een simpel telefoontje iemand anders zijn dag kan opfleuren.

4. Breng je tijd met hem door

Een van de meest waardevolle dingen die we hebben in het leven is de mogelijkheid om te doen wat we maar willen met onze tijd. Daarom is het doorbrengen van onze tijd met anderen een manier om onze liefde en verlangens te tonen.

Het is ontzettend belangrijk dat de andere persoon weet dat je tijd met hem wilt doorbrengen, hoewel dit soms behoorlijk moeilijk kan zijn, door afstand bijvoorbeeld. Als je het echter kan, doe het dan.

Strandwandeling

Er bestaan vele manieren om afstanden te verkleinen en onze tijd met elkaar door te brengen, zelfs als dit betekent dat we een heel leven met elkaar doorbrengen. Je kunt vast miljoenen manieren bedenken waarop je dit kunt doen.

5. Toon affectie

“El roce hace el cariño.” Dit gezegde betekent ‘nauw contact kweekt affectie’ en is zo ontzettend waar.

Het lijkt te overduidelijk, maar in veel omstandigheden vergeten we dat degenen die van ons houden het af en toe nodig hebben dat wij onze affectie uiten. Het is niet alleen lichamelijk contact, ook een glimlach bijvoorbeeld kan iemand het gevoel geven omarmd te worden.

6. Vertrouw de ander, accepteer en respecteer zijn manier van zijn

Luister naar hem of haar als hoe je wil dat naar jou geluisterd wordt, vergeef en toon wat je voelt.

Omdat houden van en weten hoe je dit moet laten zien gelijk staat aan twee keer van iemand houden. Omdat als je hem of haar in je leven wilt, je ervoor moet zorgen dat hij of zij bij jou wil blijven.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.