Vanaf vandaag kies ik voor geluk

Vanaf vandaag kies ik voor geluk

Laatste update: 07 december, 2016

Vandaag kies ik ervoor om gelukkig te zijn. Ik kies ervoor om mezelf een prioriteit te maken, om voor mezelf te zorgen en iets meer van mezelf te houden. De sterren verlichten het levenspad dat nog voor me ligt, zodat alles dat mijn kant op komt goed is. Ik kies ervoor om moedig te zijn en te weten hoe ik mijn dierbaren gelukkig kan maken.

Het is nooit te laat voor goede voornemens, het is nooit te laat om te beseffen dat we misschien meer verdienen en dat we zelf de eersten zijn die we moeten overhalen om het leven naar onze eigen hand te zetten. Waarom zouden we niet alle zeilen bijzetten om geluk te bereiken?

Het beste gedeelte van jouw leven is altijd nu. Het is dat beginpunt waarop de motor van jouw dromen start en jou aanmoedigt om met jouw wezen de beste ster van alle sterren op te lichten: de ster die jouw pad zal verlichten.

Soms, en bijna zonder het ons te realiseren, stellen wij mensen dingen uit. We ‘bestaan’ wel, maar echt leven doen we niet. En we hebben het hier niet over iets niet kunnen doen vanwege economische problemen, want er bestaan ook mensen die een echt, vol en gelukkig leven leiden terwijl ze bijna niets hebben.

We hebben het over een leven waarin een persoon in evenwicht is met zichzelf en leeft vanuit het hart, werkelijk doet waar hij of zij van houdt en zich omringt met mensen die oprechte wederkerigheid tonen.

Er zijn tijden waarin we vastzitten in eeuwige wachtruimtes, wachtend op datgene wat we nodig hebben om te kunnen beginnen aan dat echte en authentieke leven, omdat we gehecht zijn aan dingen, situaties of zelfs mensen die ons onze persoonlijke groei volledig ontzeggen.

Wanneer het leven geen leven is, maar slechts een bestaan

Bedekt Gezicht

Gedurende onze levenscyclus gaan we door verschillende stadia waarin het geluk niet altijd gegarandeerd is. Er zijn momenten waarop het leven geen leven is, maar slechts het voorbijgaan van dagen waarop we ons leeg voelen, waarop van intensiteit en opwinding geen sprake is.

Wie zich simpelweg laat meeslepen door de routine en de keuzes die anderen voor hem maken, raakt elke dag steeds meer de weg kwijt. Er zal zeker een moment komen waarop hij zichzelf niet langer zal herkennen, omdat zijn identiteit afrafelt tot op het punt dat het zijn eigenwaarde niet langer kan beschermen. Tot op het punt dat er niets meer is.

Soms zijn er bepaalde situaties die er uiteindelijk voor zorgen dat we de dingen niet langer ter discussie stellen. “Ik weet dat mijn baan me niet gelukkig maakt, dat mijn rechten er geschonden worden, maar tenminste biedt het mij financiële steun. Mijn baan opzeggen is een te groot risico en hoewel het voor mijn gezondheid beter zou zijn, kan ik er niets aan doen…”

Een andere reden waarom we vastzitten en beperkt worden in onze persoonlijke groei, is te danken aan die romantische partners die onze ambities beperken. Partners die ons onze ruimte, onze doelen, dusdanig ontzeggen dat we er soms voor kiezen om ons te laten meeslepen…

In feite zijn er vele redenen waarom ons leven, dat echte leven waar we van dromen, wordt uitgesteld. We zouden het zelfs zelf kunnen zijn die onze eigen deuren sluit, omdat we bang zijn om te kiezen, bang zijn om een bepaalde comfortzone te verlaten.

De vijanden van onze vitale groei en ons geluk bevinden zich niet altijd buiten ons. Soms kunnen onze eigen gedachten en krachten het gevaarlijkst zijn.

Vuurvliegjes

Vandaag begin ik met het beste gedeelte van mijn leven

Deze simpele beslissing is al een grote stap. Beslissen dat we gelukkig willen en zullen zijn impliceert een daad van moed en onszelf omringen met iets dat heel sterk is, iets dat we een illusie noemen, op zijn beurt een levensproject.

“Er is iets dat we nooit zouden moeten vergeten: geluk is geen gevoel, geluk is meestal een beslissing.”

Vanaf vandaag zul je het leven niet langer bekijken als ‘de persoon die de pagina’s van een boek omslaat’. Vanaf nu zul jij de schrijver zijn van het boek van jouw leven, waarin jij de enige echte hoofdrol speelt en om dit te doen, is het nodig om de volgende stappen te nemen:

  • Vandaag begint de rest van je leven en het zal het beste gedeelte zijn van jouw bestaan. Dus moet je begrijpen dat jouw geluk in feite van maar één ding afhankelijk is: jouw eigen houding.
  • Elke daad van vastberadenheid vereist daden van moed. En nu jij als architect van jouw lot bent opgestaan, is het tijd om beoordelen wat jou ervan weerhoudt om jezelf te zijn in jouw leven. Stel vast wat jouw ongeluk en verdriet veroorzaakt en wat jouw gevoel van eigenwaarde ondermijnt.
  • Besef dat om gelukkig te zijn, je misschien bepaalde dingen zult moeten doen die anderen afkeuren.
  • Je bent je al bewust van wat je pijn doet. Richt nu je blik op wat belangrijk is voor je en wat je nooit zult opgeven: je familie, je vrienden, je hobby’s, je dromen…

“Geef kracht aan wat je liefhebt en moedig je dromen aan. De beste tijd van je leven is nu, omdat je in balans bent met jezelf, omdat je het kan en omdat je het verdient.”

Meisje met Lang Haar

In het leven worden dingen niet gepland… Ze gebeuren simpelweg.

–Afbeeldingen met dank aan Pascal Campion en Cindy Thornsen–


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.