Hoe ga je door als niets je gelukkig maakt

Hoe ga je door als niets je gelukkig maakt

Laatste update: 18 november, 2016

Soms kun je je weg niet vinden en maakt niets je gelukkig. Misschien maakt je partner je niet gelukkig, vindt je je werk niet leuk of wil je je manier van naar dingen en het leven kijken veranderen, maar weet je niet hoe.

De draaikolk van je dagelijkse leven weerhoudt je ervan om stil te staan en jezelf af te vragen of je echt doet wat je wilt doen. Het weerhoudt je ervan om te reflecteren op de redenen waarom niets je meer gelukkig maakt. Al je dagelijkse activiteiten leiden je af van wat echt belangrijk is: jijzelf.

“Het leven is vol eenzaamheid, ellende, lijden en verdriet en toch gaat het veel te snel voorbij.”

-Woody Allen-

5 tips om je gaande te houden

Een beetje gezond egoïsme af en toe is noodzakelijk om te herstellen, om te leren wie we zijn en om de zekerheid in ons leven te hebben dat ons leven in de juiste richting gaat. We moeten er zeker van zijn dat de weg die we hebben genomen er een is die we zelf gekozen hebben en dat het niet de wil is van anderen.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om vooruit te blijven gaan als niet je gelukkig maakt, maar het is belangrijk dat je de tijd neemt om goed te reflecteren op je emoties, gevoelens en verlangens.

Boot

1. Denk na over wat je wenst

Wat wil je? Wat vindt je spannend en waar maakt iets van binnen bij je los? Laat je niet beïnvloeden door wat anderen vinden dat je leuk moet vinden. Het gaat om wat jij wil, wat jou gelukkig maakt. We hebben allemaal dromen en wensen waarvan we bang zijn om ze waar te maken, maar het leven duurt niet lang en het is tijd om op weg te gaan naar wat we echt leuk vinden.

2. Onderneem actie

Het is niet genoeg om te denken, het is ook tijd om te beginnen met het doen van alle zaken die je dichterbij je droom brengen. Als je bijvoorbeeld altijd al actrice hebt willen worden, neem dan acteerlessen. Ga naar evenementen die te maken hebben met films en theater. Ga om met mensen die dezelfde interesses hebben en neem deel aan activiteiten die je gelukkig maken.

“Mijn houding kan binnen een minuut veranderen en die minuut kan mijn hele leven veranderen.”

-Spencer Johnson-

3. Maak het ritme van je leven langzamer

Het is niet nodig om alles in een keer te doen. Pauzeer even en denk na over wat dringend is en wat wel kan wachten. Neem een moment voor jezelf om te genieten van wat jij leuk vindt, of het nu een wandeling bij maanlicht is, uit eten gaan met vrienden of familie of op visite gaan bij je ouders. Het is altijd mogelijk om op zijn minst een paar minuten voor jezelf te vinden.

4. Sta stil bij je gevoelens

Onze gevoelens zijn belangrijk. Hoe voel je je over je huidige leven. Wat vindt je er niet prettig aan? Als je je verdrietig voelt, is het tijd om dingen te veranderen. Begin met jezelf, met de manier waarop je je kleedt, de manier waarop je je haar doet, de manier waarop je loopt, de manier waarop je met mensen om gaat. Houd in gedachten dat je de dingen niet erger kunt maken; je kunt gewoon experimenteren en plezier hebben.

Sterren en Maan

Als je het gevoel hebt dat je wilt huilen, doe het dan. Het maakt niet uit of iemand je ziet, laat het verdriet eruit. Houd het niet binnen. Wees er zeker van dat je met iedere traan alles dat je ongelukkig maakt oplost. Huilen is een noodzakelijk kwaad. Je hebt het nodig om iedere traan naar een glimlach om te zetten.

5. Geniet van mensen

Ons isoleren en niet omgaan met andere mensen maakt ons afstandelijk en zo zinken we dieper weg in ons verdriet. We hebben knuffels, kussen, aanrakingen, woorden van aanmoediging en troost nodig.

We moeten met andere mensen samenzijn en van hun aanwezigheid genieten en ons door hen aan het lachen laten maken. Misschien wil je liever geen gezelschap, maar vaak als we ons zo voelen, hebben we juist anderen nodig en zullen we meer van hun gezelschap genieten omdat onze verwachtingen zo laag zijn.

Wat zou jij doen als je niet bang zou zijn?

Dat is een belangrijke vraag die je jezelf iedere dag moet stellen, zodat je alles wat je bang maakt achter je kunt laten en er gewoon voor kunt gaan. Er zijn veel manieren om dingen te doen en het is belangrijk om ze te doen op de manier waarop wij het zelf prettig vinden, maar vaak moeten we een risico nemen en onze angst overwinnen.

Uit je comfortzone komen en iets riskants doen, of je nu succesvol bent of niet, kan je het plezier in het leven teruggeven en je laten weten dat het het waard is om van je bestaan te genieten.

“Alles lijkt onmogelijk, totdat we het doen.”

-Nelson Mandela-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.