Ik voel een grote leegte...

Ik voel een grote leegte...

Laatste update: 11 november, 2016

“Ik voel een grote leegte.” “Ik voel me alleen, zelfs in gezelschap.” “Ik voel me leeg, ook al heb ik alles wat mijn hart begeert.” “Ik voel me incompleet, ook al heb ik een prachtige partner in mijn leven.”

Misschien komt dit ongelukkige en ontevreden gevoel je bekend voor. Het is een emotionele leegte, een pijnlijke metgezel in ons leven die ons een eenzaam en incompleet gevoel geeft.

De waarheid is dat de mogelijkheid van een gevoel van leegte ons angst aanjaagt en blokkeert. Dit is logisch, er bestaat tenslotte geen diepere pijn dan het onder ogen komen van onze emotionele realiteit.

Het doet vragen rijzen die behoorlijk ongemakkelijk zijn om over te praten: Als ik alles al heb, waar kan ik dan nog om vragen? Waar kan ik nog naar streven als mijn partner al perfect is? Hoeveel meer vrienden heb ik nodig om me niet alleen te voelen?

Het zou ook zo kunnen zijn dat je alles al hebt, maar dat er nog meer is waarvan je je niet eens kunt voorstellen dat het binnen je bereik ligt. Het is mogelijk dat je omringd wordt door mensen, maar dat al deze mensen niet juist zijn voor jou. Of misschien heb je gewoon een verandering van omgeving nodig.

Er zijn mensen die in verwoeste huwelijken of relaties blijven, simpelweg omdat ze denken dat alleen zijn nog moeilijker en nog minder acceptabel is. Er zijn mensen die besluiten genoegen te nemen met een tweede plaats. Dit is echter een zware en ongemakkelijke reis, vol met pijn en verlatenheid.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.