Zeven uitspraken van Steven Spielberg

Deze uitspraken van Steven Spielberg tonen een man die van vrede houdt, het geluk uit zijn jeugd verdedigt en van elk element van de cinema houdt, van de regisseursstoel tot de projectiekamer.
Zeven uitspraken van Steven Spielberg

Laatste update: 23 november, 2023

Ze noemen hem Koning Midas van Hollywood. Als je sommige uitspraken hoort, realiseer je je dat Steven Spielberg een man is die films leeft, ademt en eet. Sterker nog, hij houdt ervan om ze te maken en verkondigt zijn liefde voor de zevende kunst wanneer hij maar de kans krijgt.

Spielberg is een pacifist. Hij houdt ook van kinderen. Misschien komt dit door zijn eigen moeilijke jeugd. Hij heeft in ieder geval een aantal geweldige films gemaakt voor zowel kinderen als volwassenen. Films als ET over de sympathieke alien Indiana Jones en Hook, zijn eigen versie van het verhaal van Peter Pan.

De uitspraken van Steven Spielberg

Laten we eens kijken naar een aantal uitspraken van Steven Spielberg, koning Midas van Hollywood en een van de succesvolste filmregisseurs aller tijden.

De ster in Hollywood van Steven Spielberg

De films

“Elke keer als ik naar een film ga, is het magisch, ongeacht waar de film over gaat.”

Spielberg is al een filmfan sinds hij een kind was. Zelfs nu nog blijft het voor hem een magische en speciale ervaring om terug te gaan naar de bioscoop om een film te zien, ongeacht wat het is.

Op dezelfde manier moeten we ons eigen enthousiasme voor films niet verliezen. Misschien herinner je je nog de bezoekjes met je eigen ouders in je kindertijd. Spielberg is er tot in zijn volwassen leven in geslaagd om dit kinderenthousiasme vast te houden.

Oorlog en helden

“Ik denk niet dat iemand in een oorlog zichzelf als held ziet.”

Interessant genoeg is deze regisseur, die oorlog heeft verbeeld in zijn films als War Horse en Saving Private Ryan, een uitgesproken pacifist. In feite zouden we kunnen zeggen dat het zijn missie is om met dit soort films te laten zien hoe absurd het idee is dat oorlog welk probleem dan ook kan oplossen.

Spielberg is altijd tegen oorlogen geweest waaraan zijn land, de VS, heeft deelgenomen. Daarom pleit hij voor vrede. Hij is duidelijk over het feit dat er in een oorlog geen helden zijn, alleen slachtoffers.

Mensen veranderen

“Ieder van ons, elk jaar opnieuw, zijn we een ander persoon. Ik denk niet dat we ons hele leven dezelfde persoon zijn.”

Sommige denkers geloven dat wie nooit verandert een dwaas is. Spielberg is niet zo onvermurwbaar. Toch gelooft hij dat het leven verandering en beweging met zich meebrengt en dat mensen zich voortdurend ontwikkelen.

De veranderingen die zich in een individu voordoen zijn misschien niet van jaar tot jaar vast te stellen. Spielberg gelooft echter wel dat we van jaar tot jaar verschillen. Het lijkt zelfs heel goed mogelijk dat deze veranderingen plaatsvinden terwijl we ons ontwikkelen, nieuwe ervaringen opdoen en ouder worden.

Momenten

“Wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen.”

Spielberg is een van de mensen die gelooft dat je op wanhopige momenten vaak drastische maatregelen moet nemen, hoe impopulair of ongemakkelijk die ook zijn.

Spielberg is echter niet de eerste die deze uitdrukking gebruikt. De beroemde toneelschrijver William Shakespeare schreef deze zin al in de 16e eeuw.

De toekomst

“Je hebt nog vele jaren voor je om de dromen te creëren die we ons niet eens kunnen voorstellen.”

Mensen zeggen vaak dat het leven rond en rond gaat. Misschien bedoelt Spielberg iets soortgelijks. Met andere woorden, er is nog veel tijd om na te denken, je creativiteit te ontwikkelen en uiteindelijk je dromen te realiseren. Dromen die je misschien nog niet eens hebt gedroomd, maar morgen wel.

Deze zin legt een verband tussen creativiteit en geduld. Als je je verbeeldt, zoals Spielberg zegt, kun je je mogelijkheden uitbreiden om te creëren, te leren en je dag na dag te verbeteren.

Vrouw voor een hoofd met een trap

Leiderschap

“Mensen moeten verder kijken dan de televisie of de pers. En nadenken of een leider vanuit zijn hart spreekt en vecht voor zijn eigen overtuigingen of alleen maar de ideeën van anderen overbrengt”.

Wat maakt iemand tot een leider? Volgens Spielberg is het belangrijk om te weten of iemand vanuit zijn hart en met oprechtheid spreekt. Of ze de ideeën verdedigen waarin ze echt geloven, of alleen maar de ideeën van anderen reciteren die ze opgelegd hebben gekregen.

Het lijkt erop dat Spielberg weet dat het niet altijd mogelijk is om oprechte toespraken te herkennen. Tegenwoordig nog minder, nu we op elk uur van de dag en nacht worden gebombardeerd met nieuws uit allerlei media.

Humor

“Humor is belangrijk in de politiek, net als in alle aspecten van het leven.”

Als je naar een film van Steven Spielberg kijkt, zul je merken dat er veel humor in zit. Dit is zelfs duidelijk in de meer dramatische van zijn films. Spielberg is zelfs een groot voorstander van humor in alle aspecten van het leven. Hoewel hij deze zin begint met over politiek te praten, omvat hij vervolgens alle aspecten.

Hopelijk heb je genoten van het lezen van deze zeven uitspraken van Steven Spielberg, een van de beste Hollywood regisseurs aller tijden.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Sánchez-Escalonilla, A. (2004). Steven Spielberg: entre Ulises y Peter Pan. Madrid: Inversiones Editoriales Dossat-2000.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.