De uitdaging van opnieuw beginnen na mislukking

november 13, 2017

Gedurende ons leven kunnen we ons in situaties of momenten bevinden die ons ertoe dwingen om de weg die we afleggen te betwijfelen. Soms hebben we maar één keuze na een mislukking: opnieuw beginnen. Misschien is een langdurige relatie tot zijn einde gekomen, zijn je kinderen opgegroeid en hebben ze het nest verlaten of moet je simpelweg opnieuw je weg vinden in het leven…

Dit is wanneer de vragen bij je door beginnen te dringen: Wat moet ik doen? Hoe begin ik opnieuw? Welke stappen moet ik nemen? Hoewel de antwoorden op deze vragen afhankelijk zijn van jouw persoonlijke situatie, zou je altijd een postieve zienswijze moeten behouden. Dit zal er altijd voor zorgen dat je de wind in de rug hebt.

Hoewel het ontzettend makkelijk gezegd is, is het waarschijnlijk een van de moeilijkere stappen om te nemen. Het is tenslotte aannemelijk dat je geconfronteerd zult worden met mensen en momenten die je aan je mislukking zullen herinneren. Dit zal twijfel en teleurstelling in je gedachten zaaien. De waarheid is echter dat dit soort negativiteit je ervan weerhoudt om ten volle te leven. Het maakt niet uit of de mislukking buiten jouw controle lag, willekeurig was of juist direct jouw fout; het is de juiste tijd om vooruit te gaan en niet te blijven waar je nu bent.

Kom een mislukking te boven met het juiste gezelschap

Een van je andere eerste stappen zou moeten zijn dat je zorgt voor enige steun. Veel mensen zullen erop zitten wachten om je eraan te herinneren dat je gefaald hebt, maar er zijn zeker weten anderen die jou met liefde hun steun zullen bieden. Ze zullen je niet in de steek laten, aangezien jij hen ook niet in de steek gelaten hebt.

Laat het wantrouwen dat verspreid wordt door de mensen die hun handen van je hebben afgetrokken je er niet van weerhouden om te rekenen op die mensen die je nog altijd willen steunen. Onthoud dat je in je eentje niet ver zult komen; accepteer de steun van anderen.

Steun

Kom weer in contact met je doel

Hoewel je er nu misschien niet zo over denkt, hebben we allemaal een doel in het leven. Het vinden van je doel is een van de belangrijkste stappen om opnieuw te kunnen beginnen.

Houd op met denken aan wat je niet meer hebt en ga op zoek naar iets nieuws waar je gepassioneerd over kunt zijn. Iets dat je leuk vindt, dat je een tevreden gevoel zal geven. Haal je anker op en houd op met proberen vooruit te komen terwijl je het met je meesleept.

Tijdens de eerste paar dagen voelt het misschien alsof er niets nieuws is voor jou. En dat is niet erg, het is deel van het proces. Maar sta het jezelf niet toe om te lang in deze gedachtegang te verkeren. Geef jezelf precies zo veel tijd als nodig is om te rouwen.

Spiegel

Omarm verandering; probeer iets nieuws

Een van de beste manieren om de motivatie te vinden om opnieuw te beginnen, is door kleine nieuwe dingen te doen en door te voelen dat je ze goed doet. Misschien lijkt het niet zo, toch kan dit je helpen om een stuk dichterbij het doel te komen dat je wenst te verwezenlijken.

Een groot doel, dat veel moeite en toewijding vereist, is misschien niet de beste eerste stap. Je hebt motivatie nodig, je moet je gevoel van controle herstellen, voelen dat de stroom je weer die richting opvoert waar jij naartoe wil voordat je jezelf in diepere wateren stort. Dus, stel kleine doelen die je binnen korte tijd een beloning kunnen opleveren.

Laat de angst voor het nemen van risico’s, die wordt bevestigd door je mislukkingen uit het verleden, niet zorgen voor trillende knieën op het moment dat het tijd is om veranderingen te maken waarvan je weet dat ze nodig zijn. En blijf niet gewoon maar zitten wachten op de nieuwe uitdagingen die het leven voor je in petto heeft. Treed erop uit en ga op zoek naar nieuwe kansen en stel nieuwe doelen voor jezelf. Streef ernaar om elk doel te verwezenlijken. Schrijf elke ochtend in een schriftje wat je die dag wenst te bereiken.

Als je andere resultaten wil, doe dan niet steeds alles hetzelfde. Ik weet dat het de makkelijkere weg om te nemen is. Misschien voel je je bij deze weg ook het veiligst. Maar vergeet niet dat het dezelfde weg is die jou de vorige keer naar de mislukking heeft geleid. Soms is het niet genoeg om enkele kleine aanpassingen te maken. Soms moet de verandering radicaal zijn.