15 tekenen dat je de liefde van je leven gevonden hebt

15 tekenen dat je de liefde van je leven gevonden hebt

Laatste update: 01 november, 2017

Het kan moeilijk zijn om uit te leggen wat je voelt wanneer je ontdekt dat je verliefd bent. Maar één ding is altijd duidelijk: we delen over het algemeen allemaal het gevoel dat we in het paradijs zijn wanneer we samenzijn met de persoon zijn die we liefhebben of op wie we verliefd zijn geworden. Denk jij dat je de liefde van je leven gevonden hebt?

“Je bent verliefd wanneer je je realiseert dat de ander uniek is.”
-Jorge Luis Borges-

We leven in een maatschappij die de liefde ziet als een idealistisch concept, die ons tot een punt drijft waar we het niet kunnen herkennen wanneer het in ons leven aanwezig is. Liefde is zo’n kostbare emotie en zo’n kostbaar gevoel, dat je het niet kunt laten ontsnappen wanneer het je overkomt.

Dus nodig ik je uit om verder te lezen en te ontdekken of hij/zij de liefde van je leven is, met de hulp van deze 15 tekenen. Ervaar je er meer dan één van?

1. Je denkt niet meer aan je ex. Als je ware liefde vindt, komen alle andere dingen op de tweede plaats. Je voelt je in de zevende hemel en je bent zeker van je gevoelens. Je voelt je niet bang, omdat je weet dat de persoon aan je zijde je nooit pijn zou doen.

Zonder angst bestaat twijfel niet. De enige dingen die er zijn, zijn het feit dat je geniet van het moment en de persoon van wie je houdt. Exen komen alleen in je geheugen voor als een belangrijke leerervaring in je leven en de mogelijkheid om te blijven groeien. Niets meer.

2. Je hoeft niet voortdurend te praten. Liefde is veiligheid, vertrouwen en authenticiteit. Je voelt je comfortabel, geliefd en de stilte wordt je beste vriend, omdat je je harten kunt vullen en alles kunt communiceren met slechts één blik.

3. Hij laat jou je goed voelen. Als we liefhebben, maken we samen een pad vrij door middel van empathie en wederzijds respect. Het nastreven van geluk voor iedereen in een relatie inspireert de ander om ervoor te zorgen dat je je beter voelt als je je niet goed voelt. Alleen al de ander zien, vult je hart.

Connectie

4. Je voelt je vrij om jezelf te zijn zonder je in te houden. In zowel de goede tijden als in de slechte tijden, is de mening van de ander over jou niet veranderd. Oordeel verdwijnt uit je emotionele woordenboek en een “Wat zal hij er van zeggen?” verandert in een “Ik hou van jou.” Al het andere maakt niet uit.

5. Er is geen jaloezie of boosheid. De ander weet dat je ervoor gekozen hebt om je liefde met hem en alleen met hem te delen. De zekerheid van je relatie is al vele malen bewezen, dus jaloezie  en woede hebben niet langer een plaats.

6. De ander maakt je helemaal zijn of haar prioriteit. Zijn liefde leidt hem om dingen voor je te doen, die hij niet zomaar frank en vrij voor iedereen zou doen. Hij zal je begeleiden waar je dat nodig hebt, net zoals jij dat voor hem zou doen. Elke plek waar je allebei bent, zal vol van vrede en welzijn zijn.

Elke activiteit doe je graag en van harte samen. Hij is altijd bij je wanneer je hem het meest nodig hebt, zonder dat je erom hoeft te vragen. Hulp is het beste cadeau dat je hem kan geven en van hem kan ontvangen.

Drankje Delen

“Ik hou ervan om lief te hebben en om niet geliefd te zijn, omdat niets me meer plezier doet dan je gelukkig te zien.”
-George Sand-

7. Hij begrijpt het belang van familie. Hij gaat met je mee om familieleden te bezoeken en hij doet het altijd gelukkig en met een glimlach. Hij weet dat je familie belangrijk voor je is en dat die een belangrijke rol speelt in je leven. En hij wil je leven delen.

8. Hij weet wat belangrijk voor je is. Belangrijke zaken en problemen, die moeten worden aangepakt omdat ze betrekking hebben op het welzijn van je relatie, zijn op een gemakkelijke en natuurlijke manier opgelost. Je hoeft je niet druk te maken om ervoor te zorgen dat hij constant je behoeften als persoon ziet. Hij streeft ernaar om ze zelf te ontdekken, om je goed te laten voelen.

9. Je verwacht niet dat hij anders is. Had je verwacht dat hij precies alle karaktertrekken had die je zocht? Natuurlijk niet. Je hebt een persoon gevonden die fysiek en emotioneel verschillend is. En dat is de reden waarom je verliefd op hem bent geworden. Op zijn hele persoonlijkheid. Al het andere doet er niet toe.

10. Woorden kunnen het niet omschrijven. Het maakt niet uit hoe vaak je zegt: “Ik hou van je.” Je zou het duizend keer kunnen zeggen en het zou nog steeds niet genoeg zijn. Je liefde voor hem is zo groot, dat je hart elke dag meer en meer gloeit. Je houdt van hem.

11. Je stopt nooit met lachen. Je bent onbeschaamd jezelf en je voelt je vrij en je geniet en leert van elk moment dat je samen leeft. Je leert om elkaar zo goed te begrijpen, dat elke grap en elke situatie verandert in een moment vol van plezier en genot. Je hebt waarschijnlijk heel veel inside jokes die nergens op slaan voor andere mensen, maar die ervoor zorgen dat je allebei ongecontroleerd moet lachen.

Omhelzing

12. Hij is je grootste fan. Hij zegt altijd hoe geweldig je bent als persoon. Hoe mooi, slim en sterk je bent van binnen (en buiten!). Hij is er altijd wanneer je een duwtje in de rug nodig hebt en zijn steun is een van de beste waar je ooit op zou kunnen hopen.

13. Hij kent je als geen ander. Je vertrouwt elkaar volledig en je wilt dat de ander je echt kent. Je voelt je vrij, opgewonden zelfs, om hem alles te vertellen over wat je bent en wat je wilt zijn.

14. Je bewondert hem om zijn persoonlijkheid en zijn hart. Je denkt al een tijdje dat hij de meest prachtige persoon is die je ooit ontmoet hebt en hij inspireert je om een beter mens te zijn dan je al bent. Het houden van een ander maakt ons betere mensen en stelt ons in staat om alles te doen wat we willen en verlangen.

15. Het is voor het eerst dat je je op deze manier hebt gevoeld. Je hebt zeker vanaf de eerste dagen van je relatie gevoeld dat deze anders is dan alle andere die je hebt gehad. Kun je uitleggen hoe je je voelt? Maak je geen zorgen, ik weet dat het moeilijk kan zijn om de juiste woorden te kiezen. Maar daarin ligt de magie! Hij is de liefde van je leven, de magie van je bestaan. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.