Seksspeeltjes: laten we een spelletje spelen

Seksspeeltjes: laten we een spelletje spelen

Laatste update: 22 september, 2018

Ik wil een spelletje spelen. Een spelletje waar een beetje geschreeuw bij hoort, maar geen pijn. Een spelletje waar speeltjes bij horen, maar geen marteling. Vergeet niet, dit is een spelletje waar we beiden plezier aan kunnen beleven. Ben je er klaar voor?

Volwassen spelen ook, en dit doen we op een hoop verschillende manieren. We kunnen in ons eentje spelen of met een partner, dit hangt af van waar we op dat moment naar verlangen. We kunnen ook alleen gebruik maken van onze verbeelding, of we kunnen speeltjes gebruiken om nog meer plezier te hebben.

“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden; we worden oud omdat we stoppen met spelen.”

-Oliver Wendell Holmes-

Ben wa ballen

Ben wa ballen, ook wel Geishaballen of lustkogels genoemd, zijn holle balletjes van verschillende grootte met een gewichtje erin, die in de vagina of de anus worden gebracht. Sommige kunnen vibreren, sommige zijn aan elkaar verbonden met een touwtje en sommige zijn los. Ze worden zowel gebruikt voor seksuele stimulatie als voor de vaginale gezondheid.

Seksspeeltjes

Ben wa ballen zijn namelijk meer dan alleen een seksspeeltje, ze kunnen ook worden gebruikt om incontinentie en seksuele aandoeningen te behandelen. Ze kunnen helpen om de vagina sterker en strakker te maken, met name wanneer je de balletjes gebruikt om kegeloefeningen te doen.

Bij het doen van kegeloefeningen is het de bedoeling dat je de vagina licht aanspant en ontspant. Je kunt deze oefeningen ook zonder Ben wa ballen doen om de bekkenbodemspieren sterker te maken. Deze oefeningen worden doorgaans gebruikt om aandoeningen te behandelen als vrouwelijke anorgasmie of dyspareunie, ook wel bekend als coitus torminosus of pijn bij het vrijen.

Als je van plan bent om Ben wa ballen te gebruiken voor therapeutische redenen, dan is het misschien handig om eerst even een specialist te raadplegen. Niet alle soorten ballen zullen nuttig zijn, en het hoeft niet altijd voordelen op te leveren om ze te gebruiken. Wanneer je Ben wa ballen om deze reden gebruikt, volg dan altijd de instructies van je dokter, psycholoog of seksuoloog op.

Dildo’s

Oorspronkelijk werden dildo’s gebruikt om hysterie te genezen, maar tegenwoordig is het gewoon een speeltje om genot te schenken en ontvangen. Het verschil tussen een dildo en een vibrator is dat een vibrator een elektronisch mechanisme in zich heeft waardoor hij kan vibreren.

Een groot voordeel van dildo’s is dat ze, doordat ze niet elektrisch zijn, ook onder water kunnen worden gebruikt. Vibrators kunnen daarentegen echter meer genot bieden, doordat ze kunnen vibreren, wat dildo’s weer niet kunnen.

Dildo’s, vibrators en stimulators kunnen in de vagina of anus worden gebracht om de clitoris en andere erotische plekjes te stimuleren. Afhankelijk van het model kunnen ze ook gebruikt worden om twee mensen tegelijk te penetreren. Er bestaan een hoop verschillende soorten dildo’s: realistische, dubbele, glazen, siliconen, grote, kleine, bestuurbare etc.

Vibrators

Ook vibrators zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, kleuren, vormen, maten en materialen. Deze brede diversiteit stelt je in staat om een speeltje uit te kiezen dat precies past bij jouw smaak en voorkeur, dat je alleen kunt gebruiken of met je partner, in welke context dan ook.

Er bestaan zowel vibrators die je zelf bedient als vibrators die een afstandsbediening hebben zodat ze vanaf een afstandje geactiveerd kunnen worden door iemand anders. Waar je eigen voorkeur naar uitgaat hangt af van hoe, waar en met wie je wilt spelen.

Seksspeeltjes

Vibrerende eieren kunnen bijvoorbeeld los verkocht worden of in een vibrerend slipje. Deze worden geleverd met een kleine afstandsbediening, zodat één iemand het ei kan activeren terwijl de ander het in haar lichaam draagt. De afstandsbediening stelt je in staat om op een discrete manier te spelen in omgevingen die niet zo discreet zijn.

Het plezier kan zo ver gaan als je maar wilt

In de wereld van seksspeeltjes is BDMS tegenwoordig erg aanwezig. Je hoeft helemaal geen meester-slaaf-spelletjes te spelen om van deze speeltjes te genieten, aangezien er een breed scala aan speeltjes bestaat wat het mogelijk maakt te experimenteren met allerlei producten, zoals veren, maar tegelijkertijd ook uitdagendere speeltjes die zowel genot als pijn kunnen bezorgen.

Boeken, maskers, kostuums, erotische elektrostimulatie, elektrische apparaten die voortdurende en krachtige penetratie bieden, klemmen voor verschillende delen van het lichaam, seksschommels, touwen, handboeien, mondproppen en harnassen behoren allemaal tot de BDSM-familie.

“’BDSM komt niet voort uit een zieke geest’, ging hij verder, pratend op haar huid. ‘Kijk recht vooruit, Cleo’, beval hij. Zij gehoorzaamde onmiddellijk. ‘Het komt voort uit een stoutmoedige en speelse geest. Het komt niet voort uit de behoefte om schade aan te richten. Juist integendeel, het komt voort uit de behoefte om genot te bieden.’”

-Masters and Dungeons, Deel 1, door Lena Valenti-

Er is genoeg verscheidenheid voor iedereen

Er bestaan ongelooflijk veel seksspeeltjes en de verscheidenheid is superbreed. Er zijn speeltjes verkrijgbaar tegen allerlei prijzen, in allerlei vormen en kleuren, gemaakt van verschillende materialen. Dit zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht zijn smaak of voorkeur, een speeltje moet kunnen vinden dat hij kan gebruiken om zichzelf een goede tijd te bezorgen.

Spelen is niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen hebben het recht om op hun eigen manier te spelen, en hoe ouder we worden, hoe heerlijker het spel eigenlijk wordt. Met slechts een klein beetje geld, tijd en het verlangen om plezier te beleven, zul je al klaar zijn om te spelen. Waar wacht je dus op?

“Want leven is spelen, en ik wil blijven spelen.”

-Paloma, door Andrés Calamaro-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.