Samen maken we de wereld beter

Samen maken we de wereld beter

Laatste update: 18 december, 2016

Laten we een eerbetoon geven aan kwaliteit en niet aan kwanititeit. Een eerbetoon aan de mensen die, met hun loutere bestaan, ons in staat stellen om de meest prachtige uithoeken van de wereld en ons hart te leren kennen, zonder iemand anders nodig te hebben. Ze vullen ons, maken ons compleet en kalmeren ons.

Soms streven we ernaar om veel nieuwe mensen te ontmoeten, omdat het zonder twijfel leuk is om te doen. Het stimuleert ons en we worden gevoed door nieuwe manieren om te voelen en het leven te bekijken. Soms ontmoeten we nare mensen die we beter niet hadden kunnen ontmoeten. En andere keren ontmoeten we mensen die ons opnieuw laten geloven dat de wereld een geweldige plek is.

En dan zijn daar onze vrienden. Die schaarse pareltjes van ontzettend grote waarde die bestaan om je eraan te herinneren wie je bent wanneer je dit zelf niet eens meer weet. Het moeilijkste is om iemand te vinden die hetzelfde ritme in dit leven volgt als wij.

Dit kan iemand zijn die er altijd al was of iemand die je net hebt ontmoet en die nog maar kort geleden jouw wereld op zijn kop zette. Het is misschien moeilijk, maar dit betekent niet dat het niet kan gebeuren… Een geliefde of collega die geleerd heeft om jou vrij naast zich te laten lopen, omdat hij samen met jou hetzelfde doet.

Samen Lopen

Samen vormen jij en ik mijn wereld

Alleen jij en ik, geliefden die meer van elkaar lijken te houden dan woorden kunnen omschrijven. Alleen jij en ik zijn al genoeg om al die beproevingen te confronteren die het leven voor onze voeten werpt. Dankzij de liefde, de vriendschap en de genegenheid hebben wij een onvoorwaardelijke band.

We zijn samen omdat we ons verward voelen wanneer we dit niet zijn en samen lijkt alles zo angstaanjagend makkelijk. Het is angstaanjagend, omdat als je ooit niet langer in mijn leven kunt blijven, het niet makkelijk zal zijn om dit gevoel nog eens te vinden. Maar het is nu niet het moment om aan verdrietige dingen te denken.

Waar het om gaat is dat je nu bij me bent, en ik bij jou, ondanks alle moeilijkheden die we hebben doorgemaakt. Er zijn uitdagingen geweest, maar we hebben ze overwonnen. Ik voel nog altijd het mysterie, de intrige en de passie die ik die eerste maanden voelde.

Intimiteit is niet alleen sensueel. Intimiteit is zich op je gemak en natuurlijk voelen en nog steeds je verlangen niet verliezen. Hoe kan ik het ook verliezen, als ik mijn hele leven voor me kan zien met jou, ervoor vechtend dat het zal duren tot het einde?

Jij en ik beschermen onszelf tegen de wereld, een wereld die dingen vernietigt

Als ik om me heen kijk en zo veel haat zie, zo veel frustratie en zo veel lelijke dingen die gebeuren bij goede mensen, dan voel ik veel woede… maar ook veel angst. Ik heb de indruk dat het nog honderden keren erger kan zijn dan wat we al hebben moeten doorstaan. En soms betwijfel ik of mijn hart in staat zal zijn om die wereld die probeert te vernietigen wat we met zo veel moeite hebben opgebouwd te weerstaan.

Ik ben bang dat ze onze manier van leven niet zullen respecteren. Ik maak me zorgen dat onze gesprekken na het kijken van een film, onze dialogen vlak voor het slapengaan en onze fantasieën over het land waar we naartoe zouden reizen als we dit konden vervangen zullen worden door ruzies over de rekeningen.

Omhelzing

Soms vraag ik me af of ik aan je verslaafd ben, maar ik zie zo veel mensen die afhankelijk zijn van een leven dat hen niet gelukkig maakt, dat ik denk dat ik het met recht verdien om zo veel mogelijk tijd door te brengen met de persoon die mij gelukkig maakt. Je maakt me zo gelukkig, dat ik ook de energie heb om veel andere dingen met andere mensen te doen. Ik heb geweldig veel energie en wilskracht van staal, omdat jouw liefde heeft afgerekend met alle bitterheid die ik vroeger had.

Ik ben gewend geraakt aan geluk, omdat jij mij gelukkig wil zien zonder spelletjes te spelen. We hebben onszelf overgegeven, zonder puzzels, zonder raadsels, alleen met waarheid. We hebben op deze manier veel meer plezier.

Je bent niet onmisbaar als levensgezel, maar wel onvervangbaar

Ik denk dat in plaats van bang te zijn voor wat misschien wel komt, we dankbaar moeten zijn dat we samen zijn. Omdat als we elkaar niet hadden gevonden, onze angst zou zijn dat we deze weg alleen moesten bewandelen of aan de zijde van mensen die we niet oprecht leuk vonden.

In plaats van ons zorgen te maken over hoe we onszelf elke dag nog gelukkiger kunnen maken, zouden we bezig zijn met het vinden van iets om onze existentiële leegte op te vullen. We zouden verstrikt raken in de behoefte om anderen te behagen en gevuld zijn met vragen en verlangens.

Bloem in Sneeuw

We kunnen zeker complete en gelukkige mensen zijn zonder samen te zijn. Ik denk alleen dat we dit samen nog meer kunnen zijn. We maken onze wereld mooier, ook al is het daarbuiten misschien niet mooi. Het afronden van mijn werkdag is gevuld met de verwachting dat ik jou zal zien. En ik zie de dag van morgen niet als een datum, maar als een mogelijkheid om aan jouw zijde te blijven.

Dit is waarom ik alleen jou nodig heb als aanvulling op mijn wereld, hoewel andere mensen zich er ook in mogen bevinden. Omdat je om in deze wereld te leven soms een heleboel moed en hoop nodig hebt en als je mij hier wat van geeft dan hoop ik dat we zoiets moois nooit verpesten.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.