Rijkdom: connectie maken met deze innerlijke staat

Rijkdom: connectie maken met deze innerlijke staat

Laatste update: 10 maart, 2019

Rijkdom is, boven al het andere, een innerlijke staat. Rijkdom is het constant voelen dat je alles hebt dat je wilt. Wanneer je in rijkdom leeft, is je perspectief gericht op wat hebt en niet op wat je mist. Het heeft niets te maken met een enorme bankrekening of een succesvol leven.

Er is een citaat dat zegt: “De rijkste man is niet hij die het meeste heeft, maar hij die het minste nodig heeft.” Dat is precies wat rijkdom is, een gevoel van vervulling dat niet afhankelijk is van externe factoren. Nee, het is geworteld in onszelf.

“Het leven is slechts een spiegel, en wat je erin ziet, moet je eerst in jezelf zien.”

-Wally Amos-

Zowel rijkdom als armoede bevatten een reeks emoties, gedachten en overtuigingen. Vandaar dat tegenstrijdigheid aanwezig is in degenen die veel hebben en zich nog steeds ellendig voelen. Ondertussen hebben anderen heel weinig en zijn ze heel dankbaar en gelukkig.

Het gevoel niet genoeg te hebben

Als mensen één ding gemeen hebben, is het dat ze gemakkelijk het gevoel kunnen krijgen dat ze niet genoeg hebben of iets missen. We zijn allemaal geboren met foutjes en veel van deze foutjes blijven de rest van ons leven bij ons. Ons genetisch erfgoed bepaalt tot op zekere hoogte onze gezondheid en andere kenmerken.

We groeien ook en leren om te leven met alles wat we missen in ons leven. Ongeacht de omstandigheden zullen we nooit perfect zijn. We missen altijd dingen waarvan we wilden dat we dat niet hoefden. Soms is het onmogelijk om bepaalde mensen of situaties te herstellen die buiten onze controle liggen.

Rijkdom: genieten van wat er is

Hoewel we allemaal weten dat dit klopt, vinden sommige mensen het moeilijk om te accepteren dat niet alles perfect is. Ze willen het deel van het leven uitsluiten dat verlies, gaten of ontbrekende delen bevat. Door dit te doen, bereiken ze het afhankelijke en intensieve gevoel van leegte zonder dat dit de bedoeling is.

Dit gevoel zit in ons allemaal, maar degenen die erover piekeren, ervaren het nog meer. Als we het gevoel hebben dat we niet genoeg hebben, voelen we ons alsof het leven ons iets schuldig is.

We beginnen ook te geloven dat op een gegeven moment alles perfect zal zijn en we ons niet meer leeg zullen voelen. Soms moet je de manier waarop je je voelt op zij zetten en de realiteit van de situatie onder ogen komen. Niets zal ooit perfect zijn en er zal altijd een klein deel in je zijn dat leeg aanvoelt.

Een staat van rijkdom

Leeg voelen is eigenlijk een conditie die de rol vervult van het vormgeven van onze emoties. Als we nadenken over onze leegte, raken we gevangen in die leegte. We kunnen het gevoel van rijkdom niet waarderen als we geen leegte ervaren.

In feite zijn mensen die grote verliezen hebben geleden en die situaties hebben overleefd het meest bereid om het gevoel van rijkdom in hun leven te accepteren. Door zich bewust te zijn van een leegte, een behoefte, of een wens die nog moet worden vervuld, geven ze veel waarde aan wat op dat moment hun leven vult.

Richten op het positieve

Een groot deel van het leven op deze manier is nederig zijn. Dit betekent niet dat je aan alles toe moet geven, je moet verbergen of onderdanig bent. Het betekent eerder dat we alleen, naakt en hulpeloos de wereld zijn binnengekomen.

Alles wat we op dit moment hebben is er omdat iemand anders ons hielp het te krijgen. Alles wat we sindsdien hebben gehad is een zegen geweest.

Maak contact met rijkdom

In een consumptiemaatschappij en de huidige maatschappij, zien we rijkdom vaak als noodzakelijk. Dit overschot wordt de bron van tevredenheid. Vandaar dat veel mensen grote consumenten worden die nooit verlichting kunnen vinden in het kopen van goederen. Ze willen meer, maar niets zal ooit genoeg zijn.

Dit is een probleem, omdat deze mensen een overweldigende hoeveelheid dingen hebben, maar op andere gebieden zwaar tekort schieten. In werkelijkheid heeft rijkdom niets te maken met een leven dat goed geleefd wordt.

Het is slechts een indicator dat iemand een onverzadigbare lust heeft en het moeilijk vindt om echt geluk in zijn leven te vinden. Dit is een vorm van lijden zonder verlichting. Terwijl mensen verlangen naar bevrediging, moeten ze zich realiseren dat tevredenheid niet te vinden is in materiële goederen.

Rijkdom is meer dan geld

Daarom vereist het kunnen vinden van connectie met rijkdom het vermogen om maar één ding te doen: waarderen. Je moet waarderen wat je hebt en betekenis geven aan wat je hebt en wat je bereikt, ongeacht hoe klein of onbelangrijk het ook lijkt. Dankbaar zijn is jezelf toestaan ​​om vreugde te voelen voor alles wat in je leven is gekomen.

Het is ook belangrijk om je te realiseren dat, hoewel je misschien iets hebt gewild, het misschien nog niet de tijd is. Waardeer het proces. Wees nederig voor het universum. Geef betekenis aan alles dat je omringt. Dit is hoe je rijkdom vindt in het leven.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.