Quotes van Einstein die je aan het denken zullen zetten

Quotes van Einstein die je aan het denken zullen zetten

Laatste update: 23 oktober, 2019

We kennen allemaal de geweldige wetenschapper Albert Einstein wel, samen met zijn werken, theorieën en hypothesen. We weten ook allemaal dat hij super slim was en dat dit verstand de fundering was voor de geweldige geschiedenis van dit genie. In dit artikel wil ik echter juist de meer menselijke kant van deze Duitse natuurkundige met je delen en zijn wetenschappelijke kant even aan de kant zetten.

Ik moedig je aan om even stil te staan bij en te reflecteren op deze 33 intrigerende quotes van Albert Einstein. Uitspraken waardoor je de geweldige wijsheid van de belangrijkste wetenschapper van de twintigste eeuw praktisch kunt voelen. Uitspraken waarmee hij het beste dat de mensheid en het leven, in al hun pracht, te bieden hebben met ons deelt.

1. “We zijn allemaal onwetend, alleen niet allemaal over dezelfde dingen.”

2. “Een avond waarop iedereen die aanwezig is het met elkaar eens is, is een verloren avond.”

3. “Mysterie is het mooiste wat we kunnen ervaren. Het is de bron van alle ware vormen van kunst en wetenschap.”

4. “Je kunt het leven op twee manieren bekijken: de ene manier is door te geloven dat wonderen niet bestaan en de andere manier is door te geloven dat alles een wonder is.”

5. “Wij zijn de architecten van ons eigen lot.”

6. “Geheugen is de intelligentie van de dommen.”

7. “Je begrijpt iets niet volledig tot je het kunt uitleggen aan je oma.”

8. “Als A succes is, dan is A= X+Y+Z, waarbij X werk, Y plezier en Z je mond dichthouden is.”

9. “Wij stervelingen bereiken onsterfelijkheid in de dingen die we samen creëren en die blijven bestaan wanneer wij er niet meer zijn.”

10. “Wat leven we toch in een droevig tijdperk! Het is makkelijker om een atoom te splitsen dan een vooroordeel te doorbreken.”

11. “Het leven is erg gevaarlijk. Niet vanwege kwaadwilligen, maar eerder door de mensen die achterover leunend toekijken terwijl het kwaad geschied.”

12. “Wetenschap is niets meer dan een raffinage van dagelijkse gedachten.”

Brein

13. “Verbeelding is belangrijker dan kennis.”

14. “Er bestaat een kracht die sterker is dan stoom, elektriciteit en atoomenergie: wilskracht.”

15. “Het woord vooruitgang heeft geen betekenis zolang er nog ongelukkige kinderen in de wereld zijn.”

16. “Het probleem van de mens zit niet in atoombommen, maar in zijn eigen hart.”

17. “Er zijn twee dingen oneindig: menselijke domheid en het universum; en ik ben niet zeker over het tweede.

18. “Iemand die nooit een fout heeft gemaakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd.”

19. “De waarde van het product kan gevonden worden in de productie ervan.”

20. “Mijn ideale politicus is democratisch. Iedereen zou gerespecteerd moeten worden als persoon en niemand zou moeten worden vergoddelijkt.”

21. “Het genot van zien en begrijpen is het meeste volmaakte geschenk van de natuur.”

22. “De mens vindt God achter elke deur die de wetenschap open krijgt.”

23. “Volwassenheid begint zich te manifesteren wanneer we merken dat we ons meer zorgen maken over anderen dan over onszelf.”

24. “De idealen die mijn pad keer op keer verlicht hebben en mij de moed hebben gegeven om het leven aan te gaan, waren vriendelijkheid, schoonheid en waarheid.”

25. “Ik denk nooit na over de toekomst. Die komt veel te snel.”

Doolhof

26. “Zie een opleiding nooit als een verplichting, maar juist als een kans om de prachtige en bewonderenswaardige wereld van kennis te doordringen.

27. “Een mens is onderdeel van het geheel dat wij het universum noemen, een beperkt deel van tijd en ruimte. Hij is ervan overtuigd dat hij, zijn gedachten en gevoelens, op de een of andere manier onafhankelijk zijn van de rest, een soort die zijn eigen geweten ziet als een optische illusie. Die illusie is onze gevangenis. Het beperkt onze persoonlijke verlangens en weerhoudt ons ervan genegenheid te voelen voor de weinigen die ons omringen.”

28. “Het is onze taak om onszelf te bevrijden uit die gevangenis, om onze kring van genegenheid te verbreden, zodat we alle levende wezens en de gehele natuur zelf kunnen omarmen.”

29. “Ik heb geen bijzondere talenten, maar ik ben wel buitengewoon nieuwsgierig.”

30. “Krankzinnigheid is keer op keer hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten. Als je uit bent op andere resultaten, doe dan niet weer hetzelfde.”

31. “Als je de drang hebt om de waarheid te omschrijven, doe dit dan met eenvoud en laat elegantie over aan de naaister.”

32. “Het belangrijkste is om nooit te stoppen met vragen stellen.”

33. “Educatie is hetgeen overblijft nadat je alles wat je op school geleerd hebt vergeten bent.”


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.