Ik ben geïnteresseerd in mensen die gek op het leven zijn

Ik ben geïnteresseerd in mensen die gek op het leven zijn

Laatste update: 01 januari, 2017

Ik wil geen mensen aan mijn zijde die negativiteit overbrengen, die overal alleen het slechte in zien. Ik wil mensen aan mijn zijde die gek op het leven zijn, die op en neer willen springen, willen lachen en gepassioneerd willen zijn. Mensen die mij elke dag iets nieuws kunnen leren, mensen die van mij kunnen leren, die van mijn gezelschap kunnen genieten en mij de energie kunnen geven die ik nodig heb om te leven.

Ik houd van mensen die passie uitstralen, die genieten van wat ze doen, die niet bang zijn, die geleerd hebben dat veranderingen kansen inhouden. Ik houd van mensen die hun geluk verspreiden, die oprechte knuffels en kusjes geven, die op respectvolle wijze zeggen wat ze denken in plaats van te zwijgen, die mij leren wat liefde betekent en die aan mijn zijde staan wanneer ik ze echt nodig heb.

“Elk gevecht in het leven dient om ons iets te leren, zelfs de gevechten die we verliezen.”

-Paulo Coelho-

Hoe je giftige mensen kunt herkennen

We kunnen in veel delen van ons leven negatieve mensen tegenkomen die letterlijk alle energie zuigen uit de ruimte waar ze zich in bevinden en iedereen om zich heen een slecht gevoel geven. Daarom is het belangrijk om te leren hoe je dit soort mensen zo snel mogelijk kunt herkennen. Zodra je eenmaal weet waar je op moet letten, zijn deze mensen eigenlijk erg makkelijk te onderscheiden…

Giftigheid

Ze denken dat iedereen tegen hen is

Giftige mensen zijn onzeker en denken daarom altijd dat alles en iedereen om hen heen tegen hen is. Ze projecteren hun gebrek aan zelfvertrouwen op anderen, door hun wantrouwen en ongemak te tonen. Ze houden niet van zichzelf en zijn daarom niet in staat om van anderen te houden en het positieve in hen te zien.

Ze accepteren geen advies

Giftige mensen denken dat ze alles weten, waardoor ze geen kritiek of advies accepteren. Ze worden boos wanneer je zegt wat je denkt en zullen dit gewoon afwijzen. Ga geen discussie aan met zo iemand, dit is namelijk volkomen nutteloos. Verander gewoon van onderwerp en neem zo snel mogelijk afstand.

Ze denken dat nergens een oplossing voor bestaat

Giftige mensen zien alleen problemen zonder oplossingen en als ze deze problemen niet kunnen zien, dan zullen ze ze zelf creëren. Ze hangen continu het slachtoffer uit in het bijzijn van anderen om aandacht te kunnen krijgen. Ze zullen veranderingen niet zien als kansen of problemen als manieren om te leren. Ze zullen nooit op zoek gaan naar een oplossing, maar alleen gaan zitten huilen en zeuren.

Vermoeidheid

Ze doen alsof ze oprecht zijn

Giftige mensen hebben de neiging om alles wat ze denken eruit te gooien, zonder het te filteren of empathie op te brengen voor anderen. Ze denken dat ze hierdoor oprecht zijn, maar eigenlijk zijn ze gewoon kwetsend. Bovendien geven ze jou nooit de kans om te zeggen wat je denkt, omdat ze zich dan bedreigd voelen.

Met andere woorden: ze doen alsof ze oprecht zijn zodat ze kunnen zeggen wat ze willen zonder gevolgen, maar ze kunnen jouw woorden nooit accepteren, al is het maar een beetje opbouwende kritiek.

Mensen die gek op het leven zijn…

Positieve mensen die gek zijn op het leven zijn altijd bezig met leren. Ze doen van alles om zoveel mogelijk uit het leven te halen en niet stil te staan. De mensen die gek zijn op het leven zijn de mensen die ik in mijn leven wil. En wel om deze redenen…

Ze nemen verantwoordelijkheid

Mensen die gek zijn op het leven zijn in staat in te zien dat het aan hen is om hun eigen beslissingen te nemen, om verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die er in hun leven gebeuren, om veranderingen te maken en te leren. Mensen die gek zijn op het leven weten dat ze in staat zijn te doen wat ze willen.

“Enthousiasme is aanstekelijk. Het is lastig om neutraal of onverschillig te blijven in de aanwezigheid van een positieve denker.”

-Denis Waitley-

Enthousiasme

Ze vergelijken zichzelf niet met anderen

Positieve mensen vergelijken zichzelf met niemand, omdat ze zich volledig bewust zijn van hun eigen deugden en tekortkomingen, omdat ze weten waar ze goed in zijn en altijd hun lesje leren om niet nog eens dezelfde fout te maken. Iemand die geleerd heeft van zichzelf te houden en zichzelf te waarderen, zal in staat zijn om ook van anderen te houden en toe te staan dat anderen van hem houden.

Ze broeden niet op de fouten die ze hebben gemaakt

Mensen die weten hoe ze van zichzelf moeten houden hebben geleerd om risico’s te nemen en de gevolgen die daaraan vastzitten te aanvaarden. Ze weten dat ze zowel kunnen winnen als verliezen, maar dat ze altijd zullen leren. En ze groeien, bewust van het gegeven dat fouten nu eenmaal bij het leven horen, omdat we allemaal mensen zijn. Ze weten hoe ze in hun eigen belang met hun emoties om moeten gaan.

“Geef niet op, want zo is het leven. Ga verder met je reis, streef je dromen na, ontgrendel de tijd, ren door de puin en verbreed de hemel.”

-Mario Benedetti-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.