Projecteren van het heden naar de toekomst om je dromen waar te maken

Projecteren in de toekomst (in de juiste mate) is essentieel om ons beste potentieel te bereiken. Om dit te doen is het belangrijk om de negatieve aspecten uit het verleden los te laten. Wij leggen het je uit.
Projecteren van het heden naar de toekomst om je dromen waar te maken

Laatste update: 04 januari, 2022

Projecteren van het heden naar de toekomst is niet eenvoudig. Het is echter essentieel als je vooruit wilt en niet vast wilt komen te zitten in een bepaalde fase van je leven, vroeger of nu. Sterker nog, om je wensen uit te laten komen, moet je een stap vooruit zetten.

Je moet in je wensen geloven en al je energie richten op hun projectie. Daarom moet je eventuele problemen uit het verleden oplossen. Op deze manier draag je geen onnodige lasten die je ervan weerhouden om van het heden naar de toekomst te gaan.

Het gewicht van het verleden

Om vooruit te komen, moet je kijken naar de bagage die je bij je hebt. Die ladingen die je je hele leven hebt verzameld. Die waarvan je jezelf moet bevrijden. Om deze reden, als je nog steeds oude conflicten hebt die moeten worden beheerd of emoties die moeten worden opgelost, moet je terugkijken naar het verleden. Pas als je dit hebt gedaan, kun je verder gaan zonder lasten en met wat je hebt geleerd.

Vrouw kijkt naar een boom

De noodzaak om terug te kijken

In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd, is het soms nodig om terug te kijken in het verleden. Je moet het echter niet doen met het doel om daar vast te komen zitten waardoor je zou lijden. Je doet het om met onopgeloste emoties om te gaan. Dit maakt plaats voor nieuwe ervaringen en voor een nieuwe fase in je leven. Omdat je dat deel hebt ontgrendeld dat je blokkeerde.

“Alleen door de deuren te sluiten, kun je een raam naar de toekomst openen.”

Françoise Sagan

In het verleden zijn er sporen van het pad dat je hebt afgelegd. Die vorige stappen zullen je leven omleiden naar het meest geschikte toekomstige pad als je ze correct definieert. Je wordt je ervan bewust en ontdekt wie je bent, dankzij je ervaringen en wat je gaandeweg hebt geleerd.

Het weerzien met jezelf

Om in de toekomst te projecteren, is het essentieel om kalm te zijn en contact te maken met jezelf. Om dit te doen, moet je je opnieuw verbinden met wie je werkelijk bent.

Je moet je diepste dromen en verlangens ontdekken en ontdekken wat je gelukkig zal maken. Om weer in contact te komen met jezelf, moet je jezelf bevrijden van alles wat je beperkt in je leven, of het nu gaat om lijden, lasten of zelfopgelegde beperkingen.

projecteren van het heden

Jezelf weer ontmoeten betekent dat je de diepten van je ziel bereikt en weet waar je naar verlangt. Om daar te komen, moet je in de emoties duiken die je blokkeren of die je laten lijden, en ze kwijtraken. Dan kun je verder.

Begin vanuit het heden en projecteer in de toekomst

Als je jezelf eenmaal hebt bevrijd van die opgestapelde lasten uit het verleden, het lijden en de obstakels die je gevangen hielden, kun je je concentreren op het heden. Vanaf hier kun je een nieuw pad naar de toekomst bouwen. In feite begint de toekomst altijd in het heden, met leren van het verleden. Wonen in het heden is het uitgangspunt om je wensen in de toekomst waar te maken.

“De toekomst is van degenen die geloven in de schoonheid van hun dromen.”

-Eleanor Roosevelt-

Veld van klaprozen

Elk moment dat je jezelf toestaat om te genieten, is weer een stap in de goede richting. Dit zal je ongetwijfeld dichter bij je dromen brengen. Inderdaad, nu gelukkig zijn geeft aan dat je op de goede weg bent. het maakt het je gemakkelijk om je leven op vervulling te projecteren.

Projecteer naar je toekomst door je verleden te overwinnen

Projecteren is jezelf visualiseren, een doel stellen en bewust en onbewust zoeken naar de weg om dit te bereiken. Als je jezelf ziet waar je heen wilt, betekent dit dat je er min of meer al bent. Daarom zul je elke gebeurtenis in het heden identificeren als een nieuwe stap in de richting van je hartenwens.

Als je geest zichzelf ziet waar het heen wil, zul je het in werkelijkheid gemakkelijk vinden om daar te komen. Dat komt omdat je geest dag en nacht, dag en nacht zal zoeken naar een manier om dit te bereiken. Bovendien lijdt het geen twijfel dat het succesvol zal zijn, hoe lang het ook mag duren.

Bouwen aan de toekomst betekent erin projecteren vanuit het heden.

Je kunt in je onderbewustzijn duiken, door middel van technieken waarmee je jezelf kunt onderdompelen en je emoties kunt verdiepen. Of je kunt je intuïtie gebruiken en je innerlijke leiding ontdekken om de juiste beslissingen te nemen.

Elke stap die je zet zal je dichter bij je bestemming en je geluk brengen. Je kunt je diepste dromen en verlangens verwezenlijken, zolang je projecteert vanaf het huidige moment, de interferenties uit het verleden oplost en al je energie in je reis stopt. Je moet niet stoppen voordat je je doel hebt bereikt.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Bellak, L. (1967). Sobre los problemas del concepto de proyección. Abt, LE & Bellak, L. Psicologia proyectiva. Buenos Aires: Paidós.
  • Freud, A., & Carcamo, C. E. (1961). El yo y los mecanismos de defensa (Vol. 3). Barcelona: Paidós.
  • Pérez, D. (2013). Sentir, desear, creer. Una aproximación filosófica a los conceptos psicológicos, Buenos Aires, Ed. Prometeo.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.