De perfecte persoon op de verkeerde afstand

De perfecte persoon op de verkeerde afstand

Laatste update: 31 december, 2017

Elke keer dat ik aan jou denk, weet ik dat jij met een reden in mijn leven bent gekomen, dat jij hetgeen bent waar ik naar verlangde, dat jij over het geduld en de nieuwsgierigheid beschikt om mij te leren kennen en het goede te waarderen dat in mij zit en om mijn tekortkomingen te begrijpen. Ik weet dat jij de perfecte persoon bent.

Maar ik weet ook dat deze afstand die ons uit elkaar houdt, wat een afstand van tijd, gevoelens of persoonlijkheden kan zijn, de verkeerde afstand is. Er is sprake van een ravijn dat ons niet bij elkaar laat zijn, dat ons elkaar niet laat voelen. Het is een afstand die geen van ons beiden heeft gecreëerd en die ons er toch van kan weerhouden te voelen wat we voelen.

“Wees niet bang voor het lot, wees niet bang voor afstand. Mijn hart zit in jouw ziel, omdat ik altijd heel dicht bij jouw liefde ben.”

-Celeste Carballo-

Hoe weet ik dat jij de perfecte persoon bent

Ik hoefde het niet aan mijn intuïtie te vragen. Toen ik jou zag, toen ik voor het eerst naar je keek, wist ik dat ik niet meer kon stoppen met jou te kussen en toen we kusten leerde mijn ziel hoe hij elke hoek van jouw ziel kon vinden. Jij was het.

Ik dacht altijd dat de perfecte persoon niet bestond, maar ik heb geleerd om jou te accepteren zoals je bent, omdat jij hetzelfde voor mij hebt gedaan. En jij bent die persoon geworden waar ik van droomde, die perfecte persoon die ik altijd aan mijn zijde heb willen hebben.

Nu weet ik wat de liefde bedrijven inhoudt, ik weet hoe ik moet zoenen met mijn hart en ik weet hoe het is om geen woorden nodig te hebben om te communiceren. Jij hebt mij geleerd jou te aanbidden, omdat jij mij aanbidt. Jij hebt mij vergezeld en gesteund om mijn dromen waar te maken. En ik weet dat jij het bent, want…

Woorden zijn overbodig…

Wanneer we elkaar aankijken, stromen de woorden zonder uitgesproken te worden. Onze gedachten verbinden zich met elkaar, zodat ze elkaar kunnen begrijpen, zodat we begrip van elkaar kunnen krijgen zonder ook maar een woord te zeggen. Jouw ogen vertellen mij hoe je je voelt; ze fluisteren in mijn oor wat jouw lippen niet zeggen. We hebben geleerd dat één eenvoudige blik soms alles kan zeggen.

Oogcontact

Jij hebt de deur naar mijn innerlijke wereld geopend

Je kwam op je tenen naar binnen sluipen. Ik kon je amper horen en nu voel je mijn ideeën, begrijp je ze en laat je ze vloeien. Je voelt mijn dromen en raakt er opgewonden over. Je hebt mij geholpen deze dromen werkelijkheid te maken, mij geholpen in te zien dat ze mogelijk waren. Mijn innerlijke wereld is een plek die ik met jou kan delen, omdat ik weet dat je mij zult begrijpen.

Wij zijn niet één, wij zijn twee

Jij kent mij en je weet dat ik het niet leuk zou vinden als mijn geluk afhankelijk zou zijn van iemand anders. Omdat geluk iets is dat we dagelijks op kunnen bouwen, omdat het een realiteit is waar we ons hele hart in moeten stoppen. Geluk is afhankelijk van ons, alleen van ons.

Wij zijn niet één, wij zijn twee. Wij delen dromen, de muziek die ons leven doet swingen en we hebben geleerd respect op te brengen voor hetgeen ons gepassioneerd maakt, in een waardevolle dans van respect en vertrouwen.

Het zal altijd voelen als de eerste keer

Elke kus, elke knuffel, is een streling die voor het eerst gegeven wordt. Onze eerste kus is eeuwig, omdat bij elke kus de lippen die elkaar bij die eerste kus ontmoetten samen vibreren en alles weer opnieuw begint. Elk woord dat gefluisterd wordt, creëert opnieuw diezelfde intimiteit, de intimiteit die we vanaf het begin voelden.

Handen Vasthouden

Jij hebt betekenis gegeven aan de uitdrukking ‘de liefde bedrijven’

We kleedden onszelf uit, onze kleren vielen op de grond en we bedreven de liefde. We waren twee vreemden die samen de liefde bedreven, omdat we vanaf de eerste dag niet alleen ons lichaam ontblootten, maar ook onze ziel.

We waren niet alleen een stel naakte lichamen. We waren ook verlangen, liefde in onze vingertoppen, we waren huid die zijn weg naar huis vond op de huid van de ander. We waren jij en ik die de liefde bedreven.

De verkeerde afstand kan ons gevoel niet uitsluiten

Misschien is het slechts een moment of misschien wel honderden jaren. Hoewel ik weet dat jij het bent, dat jij de perfecte persoon bent, weet ik echter ook dat er op dit moment een verkeerde afstand tussen ons bestaat. Omdat ik mijn leven niet met jou kan delen, omdat jij niet bij me bent.

Dit weerhoudt ons er echter niet van te voelen wat we voelen, naar elkaar te verlangen, naar elkaars huid te verlangen. Jij bent de perfecte persoon op de verkeerde afstand. En toch hou ik van je.

“Het gevoel van afstand hangt minder af van ruimte dan van tijd.”

-William Somerset Maugham-

This might interest you...
De afstand maakt het onmogelijk je te kussen, maar niet om met mijn hele hart van je te houden
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
De afstand maakt het onmogelijk je te kussen, maar niet om met mijn hele hart van je te houden

Ik wil nooit vergeten hoe we - iedere dag opnieuw - smoorverliefd werden, op elkaar. Ik op jou, en jij op mij - steeds weer.