Afstand betekent niet dat je iemand moet vergeten

Afstand betekent niet dat je iemand moet vergeten

Laatste update: 08 november, 2016

Ik ga weg omdat ik ergens anders moet zijn. Ik ga weg, maar ik neem jou met me mee in mijn hart. Je weet dat je altijd bij me bent. Jij bent een deel van mij, ik houd van jou en ik zal je nooit vergeten. Je weet dat ik altijd van je zal houden en naar je zal luisteren wanneer je me nodig hebt. We kunnen de afstand tussen ons kleiner maken met onze woorden. Afstand laat een lege plek achter, maar er is nog altijd iets. Dit is slechts een levensles die we allebei moeten leren.

Ik zal die keer dat we de hele middag aan het lachen waren in jouw huis nooit vergeten. Ik zal onze reisjes naar de andere kant van de wereld niet vergeten. Ik zal nooit vergeten dat ik van jou houd zoals ik nog nooit van iemand heb gehouden. En in geen enkel geval zal ik ooit jouw lach vergeten.

“Alleen wij weten hoe we afstandelijk bij elkaar kunnen zijn”

-Julio Cortázar-

De scheidingen die we meemaken

Het leven heeft veel verrassingen voor ons in petto en sommige van deze verrassingen doen zich voor in de vorm van een scheiding die net aanvoelt als een afscheid, terwijl het eigenlijk een test is en tegelijkertijd een nieuw begin. Als je partner bijvoorbeeld ver weg moet voor zijn werk, dan is dit misschien het moment om jullie relatie sterker te maken, om dichterbij elkaar te komen door urenlang met elkaar te praten, door elkaar te verrassen of misschien zelfs door elkaar kusjes te geven door de telefoon.

Soms verhuist een vriend plotseling ver van ons vandaan, maar dit hoeft niet te betekenen dat de vriendschap voorbij is. Onze vrienden zitten op een bepaalde manier altijd in onze gedachten en wij altijd in die van hun. Op het juiste moment komt er een herinnering in ons op die ons aan het lachen maakt.

Koppel

Afstand kan het einde betekenen voor een vriendschap of relatie als dit ervoor zorgt dat je niet voor de relatie of vriendschap vecht. Als je niet alles van jezelf geeft, dan kan de afstand ervoor zorgen dat je die andere persoon langzaamaan vergeet. Vandaag de dag zijn er echter genoeg manieren om de afstand kleiner te maken. Het internet, de telefoon, vliegen met het vliegtuig… En een combinatie van al deze opties kan helpen om de vriendschap of relatie in stand te houden, zodat de afstand niet overgaat in vergetelheid.

“Wees niet bang voor het lot, wees niet bang voor afstand. Mijn hart verkeert in jouw ziel, omdat ik altijd heel dichtbij jouw liefde ben.”

-Celeste Carballo-

Hoe je een lange-afstandsrelatie kunt laten slagen

Het is een hele moeilijke uitdaging om een lange-afstandsrelatie in stand te houden, daar kunnen we niet over liegen tegen onszelf. Toch is het wel degelijk mogelijk als beide mensen hun beste beentje voorzetten om de band te behouden. Als de relatie echt en oprecht is, dan zal deze hierdoor sterker worden en als de relatie niet echt en oprecht is, dan zal de afstand de relatie onherstelbaar vernietigen. Hieronder geven we vijf tips om de relatie ongeacht afstand in stand te kunnen houden:

Wees eerlijk

Communicatie, eerlijkheid en oprechtheid zijn belangrijk in elke relatie, maar als je kilometers van elkaar verwijderd bent, dan zul je nog meer moeite moeten doen om de relatie in stand te houden en elkaar gelukkig te maken.

Voordat een van jullie vertrekt, is het belangrijk om goed te kijken hoe je je voelt en wat je van de relatie wilt. Wees hierin oprecht; je kunt jezelf namelijk niet voor de gek houden. Je zult ook aan de andere persoon duidelijk moeten maken wat je wilt en hoe je zou willen dat deze lange afstandsrelatie eruit zal zien.

De noodzaak om eerlijk en oprecht te zijn is voortdurend aanwezig in elke relatie, maar met name wanneer er veel afstand tussen de partners zit. Misschien verlies je op sommige momenten de hoop, maar het is belangrijk om op deze momenten rustig te blijven en diep te ademen.

Als je partner je niet meteen terugbelt, dan hoeft dit helemaal niets te betekenen. Misschien is hij ergens mee bezig en heeft hij even geen tijd of misschien is er wel sprake van een tijdsverschil en ligt hij op dat moment te slapen. Er zijn duizenden mogelijke redenen; laat je fantasie dus niet de vrije loop. Gun de dingen de tijd die ze nodig hebben.

Omhelzing

Steun op de mensen waar je van houdt

Het leven stort niet in elkaar omdat iemand van wie je houdt een tijd lang weg moet. Het leven gaat door en dus is het de bedoeling dat je ervan geniet! Spreek af met je vrienden, ga lekker uit, maak plezier, vertel ze waar je je zorgen over maakt en vergeet de afstand tussen jou en je geliefde even. Deel je gedachten met je familie, zodat ze er voor je kunnen zijn en je kunnen helpen om jezelf weer beter te voelen.

Houd de communicatie tussen jou en de persoon van wie je verwijderd bent in stand

Communicatie is van essentieel belang. Je kunt een bepaalde dag van de week afspreken waarop jullie elkaar elke week zullen spreken, je kunt e-mails naar elkaar versturen, met elkaar chatten op WhatsApp, foto’s en liedjes naar elkaar sturen etc. Jullie kunnen jullie relatie ondanks de afstand steker maken.

Plan bezoekjes

De hoop om die ander weer te zien zou ervoor moeten zorgen dat je zo snel mogelijk afspreekt wanneer en waar jullie elkaar weer zullen zien. Plan bezoekjes, spreek af wat jullie zullen doe, plan waar jullie naar toe zullen gaan en houdt de hoop in leven. En maak volledig gebruik van jullie tijd samen wanneer jullie elkaar weer zien, toon je genegenheid en liefde en voorkom dat de afstand ervoor zorgt dat jullie elkaar vergeten.

“Geen enkele afstand kan angstige geliefden lang uit elkaar houden.”

-George Washington-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.