Op zoek naar vrede en geluk? Vermijd deze giftige situaties...

Het is tegenwoordig zo gemakkelijk om opgezogen te worden door 'giftige situaties en mensen die al onze positieve energie in beslag nemen.
Op zoek naar vrede en geluk? Vermijd deze giftige situaties...

Laatste update: 20 maart, 2022

Hoewel we allemaal bekend zijn met het gezegde “behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden” zullen er onvermijdelijk giftige situaties zijn waarop de manier waarop anderen ons behandelen ons kan laten lijden. Hoewel ze dat misschien niet altijd zo bedoelen, betekent dit nog niet dat we het hoeven te accepteren.

Persoonlijke relaties zijn nooit gemakkelijk. Of het nu gaat om een stel, ouders, collega’s, vrienden, broers en zussen of zelfs vreemden. Het is tegenwoordig zo gemakkelijk om opgezogen te worden door ‘giftige’ mensen die al onze positieve energie in beslag nemen. Daarom bieden we het volgende advies om je te helpen situaties en mensen te vermijden die je lijden kunnen bezorgen.

Een bijproduct van het verbeteren van je relaties met anderen is dat je je veel beter voelt over de relatie die je met jezelf hebt. Kom voor jezelf op door niet betrokken te raken bij de volgende giftige situaties…

Op zoek naar vrede en geluk? Vermijd deze giftige situaties…

Zinloze discussies

Sommige mensen houden van debatteren en argumenteren, dit is heel duidelijk. Maar dat betekent niet dat je het moet accepteren of moet deelnemen aan deze zinloze gevechten. Onthoud dat je jezelf niet de hele tijd hoeft uit te leggen, “je vrienden hebben je uitleg niet nodig en je vijanden ook niet.”

Verspil je kostbare tijd (en de tijd van anderen) niet met ruziemaken over kleine dingen die er niet toe doen of die uiteindelijk nog meer drama kunnen veroorzaken. Zodra je je realiseert dat je in een twijfelachtig gesprek bent beland, kun je het beste op de rem trappen.

Negativiteit

Zoals we eerder hebben gezegd, is de wereld vol ongelukkige mensen die altijd op zoek zijn naar het slechte in alles. Maar je bepaalt in elke situatie zelf of het glas halfvol is of niet. Onthoud dat pessimistische mensen niet degenen zijn die je gaan helpen je doelen te bereiken, ze willen juist dat je die niet bereikt. Pessimisme is besmettelijk en berooft je van je energie.

Vergelijkingen maken

Is er iets ergers in de wereld dan vergelijkingen maken? Alleen als je in hun spelletjes wordt gezogen! Het heeft je absoluut geen zin om jezelf of wat je hebt met anderen te vergelijken, want iedereen is een individu. De enige persoon met wie je toestemming hebt om jezelf te vergelijken, is de “jij” uit het verleden.

Dit is de enige definitieve maatstaf die je hebt om je te realiseren hoeveel je hebt bereikt en overwonnen in je eigen leven. Sta jezelf niet toe iemand anders te gebruiken als vergelijking voor waar je denkt te zijn in het leven.

Vrouw houdt hand voor camera

Intimidatie

Mensen die hun woorden, gebaren of acties gebruiken om je te intimideren, vormen nooit goed gezelschap. Deze mensen willen je mentale, emotionele of fysieke kracht gebruiken om je het beste van je te ontnemen en je deugden te ontnemen.

Niemand heeft het recht om je een slecht gevoel te geven of je te kleineren. Kom voor jezelf op en sta niet toe dat anderen op je trappen om vooruit te komen, welke methodes ze ook gebruiken.

Rancune

Het is nooit de moeite waard om deze emotie in ons hart te bewaren. Die vitale energie waar je elke dag op rekent, moet worden gebruikt voor productieve en positieve ondernemingen. Onthoud altijd dat het beter is om vergeving te vragen, te vergeven en de bladzijde om te slaan om te voorkomen dat je vasthoudt aan deze pijnlijke gevoelens, in het verleden leeft of je focust op trots.

Het probleem met gisteren is dat we ons eraan kunnen vastklampen in plaats van vooruit te gaan. Dit is hoe mensen je fouten uit het verleden kunnen gebruiken om je heden te vergiftigen en je een ellendig gevoel te geven.

Het leven is kort, houd je niet vast aan gisteren. Ga in plaats daarvan vooruit en blijf je pad volgen. En negeer niet alle dingen die je hebt gedaan of heb geen medelijden met jezelf. Leer van je fouten en gebruik deze lessen in de toekomst zodat je ze niet herhaalt.

Giftige situaties die je ervan weerhouden gelukkig te zijn

Iedereen verdient het om gelukkig te zijn, ook jij! Onthoud dit en herhaal het elke dag indien nodig. Wat anderen over je denken of zeggen, doet er niet toe. Niemand heeft het recht om iets in je gezicht te gooien of je te veroordelen voor iets wat je hebt gedaan. Geluk kan van korte duur of eeuwigdurend zijn, afhankelijk van onze houding.

Wees dankbaar voor alles wat je hebt en laat jaloezie of moeilijke tijden je dagen niet bederven. Er is niets en niemand zoals jij die jouw geluk kan wegnemen! Wellicht ook interessant voor jou

Giftige mensen zijn in gevecht met zichzelf
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Giftige mensen zijn in gevecht met zichzelf

Conflicterende mensen, negatieve mensen, giftige mensen. Mensen die je gemakkelijk en extreem vaak van streek maken. Lees hier meer.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.