Prachtige en onvergetelijke liefdesverhalen uit de geschiedenis

Prachtige en onvergetelijke liefdesverhalen uit de geschiedenis

Laatste update: 17 november, 2020

Liefde heeft altijd iets magisch. Het maakt niet uit wanneer of waar het gebeurt. Jouw wereld verandert. Liefde maakt de wereld poëtisch. Het is net alsof je vleugels krijgt. Plots heb je de kracht om door de lucht te vliegen. We willen een bewijs leveren van het vermogen van de liefde om de harten van mensen te betoveren. In dit artikel zullen we drie onvergetelijke liefdesverhalen uit de geschiedenis bekijken.

We zullen het hier hebben over ongewone relaties. Deze geliefden werden met enorme obstakels geconfronteerd. Ze moesten beslissen om die te overwinnen of eraan ten onder te gaan. Ondanks tegenslagen bleven ze trouw aan hun liefde. Hun verhaal ging dus de geschiedenis in.

De geschiedenis zit vol opmerkelijke en onvergetelijke liefdesverhalen. Vandaag zullen we slechts drie van die verhalen opnieuw vertellen. Ze zijn echter bijzonder. Ze vertellen immers het verhaal van dappere geliefden die ondanks alles samen bleven. Deze verhalen zijn het bewijs dat de liefde een ongelooflijke kracht is.

Onvergetelijke liefdesverhalen

1. Manuela en Bolivar, een liefdesverhaal dat de geschiedenis inging

Manuelita Sáenz was een vrouw die alles had wat ze ook maar wilde. Ze was afkomstig van een rijke familie en gehuwd met een Britse man die haar aanbad. Manuelita was jong, mooi en één van de meest gerespecteerde figuren in heel Quito.

Op de dag zelf dat de provincie zijn onafhankelijkheid kreeg, veranderde het leven van Manuelita voor altijd. Ze kleedde zich mooi aan en ging naar een bal. Daar ontmoette ze de man van wie ze tot het einde van haar leven zou houden: Simon Bolivar.

Manuela en Bolivar, een liefdesverhaal

Manuela verliet haar echtgenoot, haar land en haar rijkdom om “El Libertador (De Bevrijder)” te volgen. Hij noemde haar ‘mijn lieve malloot’. Ze vergezelde hem in de kazernes en vocht samen met het Creoolse leger. Ze verwierf de rang van kapitein.

Dit koppel werd echter één van de grootste onvergetelijke liefdesverhalen uit de geschiedenis en van alle tijden als gevolg van haar moedige daden in de zogenaamde Samenzwering van September 1828. De vijanden van Bolivar probeerden hem te vermoorden. Met het zwaard in de hand ging Manuela met hen de confrontatie aan. Dit gaf Bolivar genoeg tijd om te ontsnappen. Manuela ging de geschiedenis is als ‘La Libertadora del Libertador’, ‘De Bevrijdster van de Bevrijder’.

2. Abélard en Héloïse

Het verhaal van Abélard en Héloïse was nog één van de grootste onvergetelijke liefdesverhalen uit de geschiedenis. Pierre Abélard was één van de wijste mannen van zijn tijd. Hij was filosoof en theoloog. Dat hij tegenwoordig nog steeds beroemd is, heeft hiermee echter niets te maken.

Hij dankt zijn beroemdheid aan zijn stormachtige relatie met Héloïse. Men beschouwde Héloïse als één van de meest verlichte vrouwen van die tijd. Toen ze nog maar 16 jaar oud was, werd zij een leerling van Abélard.

Ze werden waanzinnig verliefd en zij raakte zwanger. In die tijd was dit erg ongewoon en onaanvaardbaar. Abélard ontvoerde haar en bracht haar naar het huis van zijn zus. Daar werd “Astrolabe” geboren en overgelaten aan de zorg van zijn familieleden.

Later liepen ze samen weg om de carrière van Abélard niet in gevaar te brengen. De oom en leermeester van Héloïse berispte haar omdat ze weigerde in het openbaar het huwelijk te aanvaarden. Hij ging zelfs zover dat hij haar lichamelijke mishandelde.

Abélard bracht Héloïse naar een klooster om haar tegen haar oom te beschermen. De oom was verbolgen en castreerde Abélard. De twee geliefden hebben elkaar nooit teruggezien. Toch hebben ze dankzij hun tedere liefdesbrieven nooit het contact verloren. In de Franse geschiedenis behoren deze brieven tot de beste literatuur. In de 19e eeuw werden de geliefden in een gezamenlijk graf opnieuw verenigd.

3. Edward VIII en Wallis Simpson

De liefde van Edward VIII en Wallis Simpson was onvergetelijk. Hun relatie raakte wereldwijd bekend omdat hij afstand nam van de Britse troon om met haar te huwen. Hun huwelijk was erg omstreden. Velen zagen het als één van de meest romantische daden van de 20e eeuw. Anderen vonden het een ramp.

De Britse bevolking geeft hem nooit vergeven dat hij zo’n beslissing nam. In de geschiedenis botsen grote onvergetelijke liefdesverhalen soms met praktischer zaken zoals macht. Het was 1936. Europa was bijna in oorlog. Edward VIII had de reputatie wispelturig te zijn en een zwak karakter te hebben. Churchill heeft zelfs gezegd dat het Verenigd Koninkrijk Wallis Simpson dankbaar moest zijn dat ze het land bevrijd had van de slechte koning die hij geweest zou zijn.

De waarheid is dat Edward, de erfgenaam van de kroon, hopeloos verliefd was op Wallis. Hij heeft alles opgegeven om bij haar te zijn. Wat daarna gebeurde was schokkend. Het koppel leidde een volledig lichtzinnig leven.

Ze huppelden van het ene feestje naar het andere en waren altijd op reis. Overal waar ze kwamen, lieten ze onbetaalde rekeningen achter. Zij genoot ervan om hem te vernederen. En hij werd alleen maar meer verliefd. Hij heeft erg veel verdragen, zelfs haar onverholen ontrouw. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.