Tantra verandert gewone geliefden in tweelingzielen

april 28, 2017

De filosofie is gebaseerd op levensenergie en volledige acceptatie van het leven en ons wezen. De praktische methoden van tantra helpen ons om ons bewustzijn te ontwikkelen, waarbij we ons lichamelijke vermogen versterken dankzij de acceptatie van onze gevoelens, emoties en verlangens.

Het integreren van tantra in ons leven kan ons helpen om op een gezondere en meer verrijkende manier seksualiteit te ervaren. Het helpt ons om al onze morele oordelen, angsten en schuldgevoelens die we verbonden hebben aan het ervaren van seksualiteit los te laten. De onderliggende angst, wat de voornaamste oorzaak is van onze seksuele problemen, zou zo verdwijnen.

Hoe beoefenen we tantra?

Tantra is in de eerste plaats een manier van leven. Erkende psychoanalytici zoals Jung, Reich en Freud maakten de weg vrij voor deze filosofie om de westerse geest te betreden, dit door middel van hun onderzoeken naar de principes van integratie tussen het mannelijke en het vrouwelijke om psychologische volwassenheid te kunnen bereiken.

Tantra kan worden beoefend door middel van verschillende technieken: meditatie, het herhalen van mantra’s, rituele praktijken, het aanroepen van godheden, visualisaties, fantasieën, yoga enz. Al deze technieken worden gebruikt om de zintuigen te ontwaken en lichamelijke en geestelijke stimulatie te verkrijgen.

Deze praktijken nodigen ons uit om op een gezonde manier verlangen te ervaren, omdat we hier over het algemeen tegen vechten vanuit angst, schuldgevoel of schaamte. Kortom, we blokkeren ons eigen verlangen met de intentie om leed te vermijden.

Tantra leert ons om niet te vechten tegen ons verlangen, om het te zien als een bondgenoot in onze beweging, onze handeling en ons leven. We moeten begrijpen dat het een vitale impuls is die voordelig is voor onze aard. Het accepteren van seks nodigt ons op natuurlijke wijze uit om in ons diepste gevoel te duiken.

Yoga

Houdingen die door tantra worden gestimuleerd

Tantra stimuleert een houding van zelfverlating ten opzichte van onze ervaringen en verlangens, een uitnodiging om genot te ervaren zonder mentale interventie. Zonder oordelen of overtuigingen, een houding van acceptatie, een samensmelting en diepgaande unie van twee zielen.

Door onszelf te bevrijden van onze eigen mentale beperkingen, zijn we in staat om de wereld van onze zintuigen te betreden. Deze les draagt bij aan de oplossing voor vele seksuele disfuncties, aangezien het de volgende houdingen stimuleert:

  • Het loslaten van alle onszelf opgelegde beperkingen voortkomend uit de religieuze, sociale en morele domeinen, waarmee we een vrijere en meer open houding bevorderen ten opzichte van seksualiteit.
  • Door middel van verschillende massages leert tantra ons om het genot uit te rekken en het orgasmische gevoel voortdurend te behouden om extase te kunnen ervaren.
  • Volledige aandacht: het leert ons om te genieten van aanrakingen door ons bewust te maken van wat we ervaren, waardoor de seksuele, lichamelijke en spirituele band met de ander wordt versterkt.
  • De meditatieve praktijken van tantra dragen bij aan een diepgaande interpersoonlijke connectie van spirituele liefde.
  • Erotische connectie komt voort uit onze vijf zintuigen en impliceert daardoor de totaliteit van ons wezen. Tantra doet het exlusieve belang dat in het Westen gehecht wordt aan orale seks en geslachtsgemeenschap dan ook teniet, waardoor de mogelijkheid op seksuele prestatieangst afneemt.

Spirituele groei door middel van seksuele energie

We ontmoeten elkaar, ontdoen onszelf van alle aardse vervuiling, we bereiken een mystieke intimiteit, de energie is voelbaar, de essentie van onze geest. Dit is het moment van uitbreiding en het moment waarop we alle remmingen verliezen; we genieten van de vrijheid. We raken verwikkeld in elkaar, ontmoeten elkaar met spirituele liefde, extase, de oorsprong van creatie.
Intimiteit

Als we leren om volledig aanwezig te zijn wanneer we voor onze partner staan, dan kunnen we de voortreffelijkheid ervaren van elk deel. We kunnen de aanwezigheid van onze geliefde op kalmere wijze in ons opnemen, waarbij we onze mentale onrust en anticipatorische angst verminderen.

Door middel van spirituele groei bereiken we een diepgaandere kennis van onszelf: we versterken ons bewustzijn, verminderen onze angsten en al het andere dat ons ervan weerhoudt om onszelf over te geven, we verlaten onszelf in de ervaring.