Het geven en nemen van liefde

Het geven en nemen van liefde

Laatste update: 16 november, 2017

Liefde geven zonder liefde terug te krijgen kan een van de moeilijkste ervaringen zijn die we maar kunnen doorstaan in ons leven. Ja, onbeantwoorde liefde kan ons een gevoel van verlatenheid, verdriet en leegte bezorgen dat ondraaglijk lijkt te zijn. Maar we kunnen niet om iemand geven zonder een hoge prijs te betalen voor de gevolgen die dit zou kunnen hebben. Dat is het geven en nemen van liefde.

Wanneer we liefhebben, is het alsof we zweven, dat geweldige gevoel alsof we alles aankunnen. Niets lijkt ertoe te doen. Maar liefhebben kent ook een andere kant, die jou het gevoel geeft alsof jouw leven van het ene op het andere moment al zijn betekenis verloren heeft. Alsof alles dat je hebt opgebouwd en ervaren plots volledig waardeloos geworden is. Jouw dromen en wensen storten ineen, en alleen verbittering blijft over.

Wanneer we liefhebben is het een natuurlijke reactie om dicht bij de persoon te willen zijn om wie we geven, het is een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is een kracht die onmogelijk te stoppen is zonder enig leed te doorstaan.

Je kunt onbeantwoorde liefde te boven komen

De teleurstelling en pijn van onbeantwoorde genegenheid kan geliefden breken, het kan ze volledig wanhopig achterlaten. Het kan ons diep in onze kern het gevoel geven dat we nooit meer zo iemand zullen vinden als degene van wie we hielden.

Vrouw Staat In De Regen Aan De Waterkant En Heeft Verdriet Om Een Onbeantwoorde Liefde

Dit is een heel normaal gevoel, en een verdriet dat we met ons meeslepen. We voelen ons hopeloos en we voelen een onvermogen om ons leven weer op te pakken. We zijn echter niet de eersten of enigen die dit proces doormaken, en die al dit verdriet ervaren die gepaard gaat met onbeantwoorde liefde. De tijd zal je pijn wegnemen.

Je leert om anders te leven, je wordt sterker en leert uit ervaring dat het mogelijk is om je vreugde en geluk ondanks alles te herstellen. Aangezien jouw identiteit en verlangen om te leven van niets of niemand afhankelijk is, behalve van jezelf.

De liefde is het altijd waard

Het zal het altijd waard zijn om te hebben liefgehad, het is tenslotte een teken van leven. Het is een unieke ervaring, één die niet te herhalen valt en die onze wereld en onze kijk op de dingen verandert. We verwerven een speciale gevoeligheid die ons helpt om elk gebaar van liefde te waarderen. Dingen die mooi zijn worden nog mooier en onze emoties worden sterker, waardoor het makkelijker is ze te identificeren.

Als we werkelijk om iemand gegeven hebben, dan hebben we onze intimiteit gedeeld, de puurheid van het liefhebben gekend, aspecten ontdekt waarvan we niet wisten dat we ze hadden en een grotere kennis van onszelf verworven.

Door lief te hebben, hebben we onszelf opengesteld om het beste van onszelf te geven, wat ons laat zien hoe groots de schoonheid is die wij bezitten. En hoe bevoorrecht we waren om de liefde in al haar glorie te kunnen ervaren.

Meisje Kust Jongen En Neemt Het Risico Om Te Maken Te Krijgen Met Onbeantwoorde Liefde

We zijn niet altijd bereid lief te hebben

De liefde komt naar degenen die er klaar voor zijn, naar mensen die zichzelf op een punt in hun leven bevinden waarop ze in staat zijn om dit gevoel in elk aspect van hun wezen op te nemen. Dat de liefde ons overneemt is een geweldig privilege, en dan maakt het niet uit wie we liefhebben en of diegene onze gevoelens beantwoordt.

Om lief te hebben, moeten we ons in een speciale toestand van emotionele openheid bevinden. Er moet sprake zijn van een interne connectie, met een ontvankelijkheid die ons in staat stelt om die hele wereld aan gevoelens die het liefhebben met zich meebrengt, te ervaren.

Wanneer het gebroken hart zich aandient en we de oorzaak niet begrijpen, moeten we weten dat het niemands schuld is. Het was niet iets concreets dat ons vermogen om lief te hebben wegnam.

We moeten simpelweg begrijpen dat het hier gaat om een gevoel, en net zoals het gekomen is, kan het ons ook weer verlaten, en we zouden er ons voordeel mee moeten doen zolang het duurt. We zouden het moeten beleven en ervaren, zonder enige angst of wantrouwen. Je moet jezelf in staat stellen om bemind te worden om te kunnen beminnen, wat inhoudt dat je al je energie laat vloeien en ervan overtuigd bent dat je liefde waard bent.

Want liefde is een staat van puurheid. Onze vlam is intenser. Het is de adem van de ziel, het penetrerende gefluister dat betekenis geeft aan onze levens… Wellicht ook interessant voor jou

Liefde moet zelfvertrouwen vergroten, niet vernietigen
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Liefde moet zelfvertrouwen vergroten, niet vernietigen

Van iemand houden houdt niet in dat je je ego bevredigt of dat je elkaars vleugels knipt en zelfvertrouwen vernietigt. Liefde moet zelfvertrouwen v...