Mogen onze rimpels van het lachen zijn

Als we dan toch rimpels moeten krijgen, laat het dan vooral van het lachen zijn. Lees alles over het belang van lachen in dit artikel.
Mogen onze rimpels van het lachen zijn

Laatste update: 28 februari, 2022

Ze zeggen dat rimpels ons aan onze glimlach doen denken. Daarom is elke huidplooi een weerspiegeling van een onverwacht geluk dat we ons waarschijnlijk niet eens herinneren, maar dat ons leven op de moeilijkste momenten opfleurde.

Er zijn rimpels die de schoonheid van het verstrijken van de tijd in hun mysterie bewaren. Ze bevatten het geluk dat je een leven lang hebt beleefd. Onze glimlach rimpelt ons gezicht en maakt plooien rond onze ogen, waarbij we grote kracht uitoefenen en een blik smeden die puur en nobel is en die ons vervult met goedheid.

Schoonheid is dat waarin sereniteit vredig verblijft. Dit creëert een echo van ons grenzeloze vermogen om onze emoties te voelen, te accepteren en ervan te genieten.

‘Laat alle rimpels zitten. Verdoezel ze niet. Ik heb mijn hele leven eraan besteed om ze te maken.’

Anna Magnani tegen haar visagiste voor elke opname-

Twee voorhoofden met rimpels

Het gaat er niet om jaren aan het leven toe te voegen, maar leven aan de jaren

Ons heden is genaaid met de zaden van ons verleden. Om deze reden, en aangezien het onmogelijk is om de tijd terug te draaien, moeten we ons heden omzetten in een positieve toekomst.

Alleen wij kunnen een volledig leven voor onszelf bereiken. Alleen wij kunnen voor onszelf zorgen en van elke dag genieten. Wij zijn de mensen die verantwoordelijk zijn voor het voeren van onze eigen strijd en het injecteren van onze avonturen met passie.

Om leven aan onze jaren toe te voegen, kunnen we de tijd niet aan ons voorbij laten gaan. Daarom moeten we ons bewust zijn van het feit dat elke glimlach die we vandaag delen, trots zal zijn als we er vanaf morgen op terugkijken.

“Jaren rimpelen de huid, maar alleen het opgeven van enthousiasme rimpelt de ziel. Lasten, twijfel, het eigen wantrouwen, angst voor hopeloosheid, zijn de jaren die het hart krom maken en een bloeiende geest naar de schaduwen drijven.

Een persoon kan zestien of zestig zijn, maar de impuls van verwondering, de zachte verbazing van de sterrenhemel, de uitdaging van ervaring, de kinderlijke honger naar het leven, zullen altijd in het menselijk hart aanwezig zijn.”

-Anoniem-

Opnieuw beginnen met een nieuwe glimlach

Alles kan goed aflopen op de momenten dat we het het minst verwachten. Elke dag moeten we beslissen of we een glimlach zullen dragen of een gezicht van droevige teleurstelling. Wij zijn degenen die bepalen wat de moeite waard is om te doen en wat geluk verdient in ons leven.

Een persoon wordt niet oud wanneer zijn huid rimpels krijgt, maar eerder wanneer zijn hoop en dromen kreuken en vervagen. Het heeft weinig te maken met het aantal jaren dat we hebben geleefd. In werkelijkheid komt de som van onze daden en onze geest neer op hoe we onze doelen en idealen uitvoeren.

Tekening van een meisje

Begin met een schone lei en een nieuwe glimlach. Ik werd op een dag wakker en omdat ik niet wist wat ik aan moest trekken, zette ik een glimlach op. Het is mijn geluksjurk, mijn zondagse beste.

We kunnen enthousiasme steken in alles waarin we onze tijd investeren en dat draagt bij aan ons leven. Op onze beurt kunnen we alles wat ervan aftrekt buiten beschouwing laten. Negeer de mentaliteit van ‘ik kan het niet’. Hoe meer we genieten van alles om ons heen en dat maakt ons aan het lachen, hoe groter onze harten en zielen zullen zijn.

De gloed van ons gezicht zal groeien en sterker worden, waardoor we de hoop niet verliezen, zelfs als we de kracht verliezen. We moeten van elk levensjaar een rimpel in onze huid maken. We moeten van elke seconde een eeuwigheid maken en nooit het plezier opgeven om een frisse wind op ons gezicht te voelen.

Leef en lach

Bitterheid mogen we nooit de strijd van onze wil laten winnen. We moeten ons leven altijd met trots zien. We zouden om ons leven moeten glimlachen en een rustige plek moeten vinden waar onze innerlijke vrede kan verblijven. En we moeten altijd onthouden dat we genieten van een enkele reis.

Laat het leven je betoveren, koester je herinneringen, laat de jaren fonkelen en laat je huid je herinneren aan al die glimlachjes waar je zo van genoot.

Afbeeldingen met dank aan Natilles, David Padilla en Nuvolanevicata


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.