Mensen die magie kennen hebben geen trucs nodig

Mensen die magie kennen hebben geen trucs nodig

Laatste update: 12 november, 2017

Hoe meer mensen we kennen, hoe meer we ons ervan bewust zijn dat degenen die weten hoe ze hun ‘genialiteit’, hun ‘magie’, binnenin hen kunnen dragen, niets anders nodig hebben om anderen te bereiken. John Lennon had magie in alles wat hij deed; Dalí had geen enkele truc nodig om te schilderen wat hij wilde, en Charles Chaplin hoefde niet eens te spreken om de halve wereld te veroveren.

De beste manier om ons bekend te maken is om te begrijpen wie we zijn en ons zo te laten zien: zonder filters, zonder maskers, zonder oppervlakkigheid. Want wie magie heeft, heeft geen trucs nodig.

Wees natuurlijk, noch perfect noch onvolmaakt

Onlangs las ik een sociale netwerkpost van Michelle Jenner over de veronderstelde perfectie die onbewust van ons wordt verlangd en die we vaak ook van onszelf eisen. We harsen, we proberen urenlang kleren aan, we doen make-up op en we bekijken onszelf honderd keer in de spiegel. Het is alsof we proberen te zoeken naar wat we niet echt zijn.

“Eerlijkheid en integriteit zijn absoluut essentieel voor succes. Het goede nieuws is dat iedereen eerlijkheid en integriteit kan ontwikkelen.”

-Zig Ziglar

Vrouw Die Beschilderd Is Met Bloemen En Dit Is Net Magie

Dan gaan we de straat op en denken dat het belangrijk is wat anderen in ons zien. We doen dus ons best om dat waar te maken, maar we zijn noch onvolmaakt noch perfect: onze essentie is wat ons verbindt met anderen.

Om die reden zijn spontaniteit en eerlijkheid het gedrag dat ons zal laten genieten van wat we ervaren en ons zal helpen om diepere en langdurige relaties te onderhouden. Fouten zullen binnenkort ontdekt worden en daarom is het beter om ze vanaf het begin lief te hebben.

Ze is gek, maar ze is magisch

Je moet die zin al eerder gehoord hebben, maar wat je misschien niet wist is wat Bukowski, een ander genie, heeft gezegd. Er is geen leugen in haar vuur, voegde hij eraan toe. Wat hij bedoelde was wat we eerder al zeiden: de mensen die zichzelf aan anderen geven, zonder na te denken over de manier waarop ze dat doen, zijn oprecht en wij houden van hen.

Bukowski’ s’ madwoman’ is degene die zichzelf trouw en zonder enige vorm van vervormingen geeft. Zij is degene die begrijpt dat ze de meest ware resultaten van haar leven zal vinden in de eenvoud van degene die weet wat ze voelen en hoe ze het willen voelen.

In die zin, waarom houden we van de spontaniteit van kinderen? Omdat ze in staat zijn om hun hart en ziel te steken in alles wat ze doen, bouwen ze normaal gesproken vriendschappen op zonder vooroordelen, zijn ze onschuldig en zijn ze vaker verrast dan volwassenen. Bovendien begrijpen ze het gevoel van spot niet en bovenal zijn ze oprecht.

“We zijn allemaal reizigers in de wildernis van deze wereld, en het beste dat we op onze reizen kunnen vinden is een eerlijke vriend.”
-Robert Louis Stevenson-

Er zijn mensen die magie kunnen maken, hoewel ze het nooit weten

Toen Vanesa Martín dit op een van haar concerten noemde, herinnerde ik me die vrienden die alles deden om als individu te groeien en nooit verlamd te raken. Op dat moment dacht ik aan tijden waarin anderen ons redden zonder ons te realiseren hoe belangrijk hetgeen zij voor ons doen eigenlijk is.

Man Die Een Roze Bloemetje Geeft Aan Een Vrouw En Dit Is Ware Magie

De eenvoud en magie van degenen die geven wat ze hebben zonder daar iets voor terug willen, verdient het om dichtbij te worden gehouden, meer dan valse schijnvoorstellingen die synoniem staan aan mislukking. Op een gegeven moment hebben we allemaal iets ontdekt over een belangrijk persoon dat ons volledig verrast heeft.

Vanwege al deze redenen loont het zich dat we ons omringen met mensen die weten dat ze magisch kunnen zijn en dat ze mogen zijn; degenen die geen trucjes nodig hebben om hun gezicht aan de wereld te laten zien. Daarom wordt ook wel gezegd dat niet weten wie van de twee geluk heeft om de ander te leren kennen, het beste aspect is van vriendschap. En dit kan alleen als beiden oprecht zijn.

“Ik zag dat je die eenvoudige dingen doet die je doet, zodat de wereld tot zijn zintuigen komt; en ik wist niet wie ik moest bedanken.”
-Karmelo Iribarren-  Wellicht ook interessant voor jou

Authentieke mensen spreken zonder angst
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Authentieke mensen spreken zonder angst

Authentieke mensen praten zonder angst. Ze zeggen wat ze denken en handelen daarnaar. Hiervoor moeten ze echter weten hoe, wanneer en waarom ze het...