De mensen die jou alleen willen wanneer ze je nodig hebben, verdienen jou niet

De mensen die jou alleen willen wanneer ze je nodig hebben, verdienen jou niet

Laatste update: 07 mei, 2017

De mensen die jou alleen willen wanneer ze je nodig hebben, verdienen jou niet. Ze verdienen het niet om zich jouw vriend te noemen, en ze verdienen je aandacht niet. Het maakt niet uit hoeveel tijd er voorbijgaat, en hoezeer de dingen veranderen, hun egoïstische houding veranderen ze nooit.

Dit betekent niet dat ze slechte mensen zijn, het betekent alleen dat jullie relatie niet gezond is. Het is geen goede match. Hier moet je je niet rot over voelen, je moet je gewoon realiseren dat ook dit deel uitmaakt van het leven. Soms win je, en soms leer je.

Banden worden gesmeed en versterkt door middel van wederkerigheid, interactie en uitwisseling. De mensen waar je emotioneel gezien werkelijk iets aan hebt zijn de mensen die naar je toe komen wanneer ze je nodig hebben, en die er voor je zijn wanneer jij hen nodig hebt.

Wanneer een relatie bestaat uit geven en geven, zal deze uiteindelijk falen naarmate de gevoelens bederven.

Verdienen Jou Niet

Onverschilligheid wijst op een afwezigheid van liefde

Onverschilligheid is de beste manier om iemand te laten zien dat je niet van hem houdt. Daarom zouden we nooit prioriteit moeten geven aan iemand die ons slechts als een optie behandelt. Voornamelijk omdat, om balans te vinden in het leven, wijzelf onze grootste prioriteit zouden moeten zijn.

Omdat de schade die veroorzaakt wordt door onverschilligheid, egoïsme en verwaarlozing te zien is wanneer we in de spiegel kijken. We begrijpen niet dat we het verdienen om geliefd te worden, en we weten niet hoe onze liefde voor onszelf en anderen gestorven is.

‘Je verdient niet iemand die jou met zijn onverschilligheid het gevoel geeft dat je onzichtbaar en afwezig bent. Je verdient iemand die jou met zijn aandacht het gevoel geeft dat je belangrijk en aanwezig bent.

Je verdient niet iemand die jou hoge verwachtingen geeft met zijn woorden en deze vervolgens verplettert met zijn daden. Je verdient iemand die minder zegt, maar meer doet.

Je verdient niet iemand die jou alleen wilt als hij je nodig heeft, maar iemand die altijd aan je zijde staat als hij weet dat jij hem nodig hebt.

Je verdient niet iemand die je verdrietig maakt en die je aan het huilen maakt, maar iemand die je gelukkig maakt en die je aan het lachen maakt.’

Wanneer we tot slot de hoop verliezen

Soms doet het pijn als we uiteindelijk de hoop verliezen, terwijl we wachten, met geweldige zelfbeheersing, op een wonder: dat hun egoïsme zal veranderen in dankbaarheid en de wil om samen momenten te delen.

Deze verlangens zijn in zekere mate onbuigzaam, en wanneer we ervoor kiezen om afstand van ze te doen omdat ze van geen enkele waarde voor ons zijn, beginnen we gedachten te krijgen als ‘wat als ik het mis heb?’ en ‘wat als hij eigenlijk helemaal niet zo egoïstisch is?’

Het enige wat dit echter doet is ervoor zorgen dat ons welzijn en onze emoties onderworpen worden aan de wil van andere mensen. Wie heeft zich nu niet wel eens afgevraagd of hij zichzelf blind gemaakt heeft voor het bewijs en of hij zijn eigen emotionele behoeften genegeerd heeft?

Dikwijls verpesten we het heden door te wachten op veranderingen in onze relatie, veranderingen die nooit zullen komen als we niets doen om de situatie te verbeteren of proberen om een balans in deze relatie te vinden.

Vaak kan het oplossing bieden om rustig met deze mensen het gesprek aan te gaan, zodat ze zich realiseren hoe ongelijk de relatie geworden is. Sommige mensen zijn echter gewoonweg respectloos en egoïstisch, en proberen dit eigenlijk niet eens te verbergen.

In elk geval zouden we naar een gezonde balans moeten streven voor beide partijen. Als dit niet gebeurt, zouden we ervoor moeten kiezen om onszelf tot prioriteit te maken, om voor onszelf te zorgen en om te beginnen aan een verhaal waarin wij zelf de hoofdrol spelen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.