Iemand zoeken die niet gevonden wil worden: onverschilligheid

Iemand zoeken die niet gevonden wil worden: onverschilligheid

Laatste update: 03 december, 2016

Ik heb gemerkt dat er iemand is die al een lange tijd op me wacht. Die iemand ben ik. Het is tijd om mezelf de gelegenheid te geven om te lachen en te stoppen met het najagen van iemand die niet wil worden bereikt en alleen onverschilligheid toont.

Ze zeggen dat het tegenovergestelde van liefde niet haat is, maar onverschilligheid. Ze zeggen dat dit de genegenheid doodt, dat je niet lui zou moeten zijn met waar je van houdt, dat onverschilligheid de ergste straf is en dat het een echte blunder is om te verwaarlozen waar je van houdt.

Het is niet goed iemand na te jagen die al weet waar je bent. Het put je uit, consumeert je, vernietigt je, schaadt je, het doet pijn… Maar we kunnen niet toestaan dat gebrek aan interesse om ons kwetst. We zijn veel meer waard dan we denken.

Ze zeggen dat er geen gebrek is aan tijd; er is een gebrek aan belangstelling, want als mensen echt iets willen, vinden ze de tijd wel.

Gebrek aan Tijd

De persoon die je wil, zal je vinden

Offer jezelf niet op voor degenen die dit niet voor jou doet, want je zal er gewoon onverschilligheid voor terugkrijgen. Iemand die echt van je houdt, zal niets van je eisen dat pijn of ongemak in je leven zal veroorzaken.

Stop met aandringen en gebons op deuren die niet voor je willen openen. Genegenheid kan niet tegen onverschilligheid. Zij zullen altijd op gespannen voet blijven zonder de mogelijkheid op verzoening.

Liefde is niet iets waarom gesmeekt moet worden. Dat is dan ook de reden waarom we onze waardigheid moeten trainen, weer naar boven moeten komen en moeten stoppen met het verwachten van wonderen.

Meisje op Veer

Liefde is nooit verspild

“Mijn moeder zei altijd dat de liefde nooit verloren gaat, zelfs als het niet aan je wordt teruggegeven in dezelfde mate die je verdient of wil.

Laat het gaan, zei zij. Open je hart en wees niet bang dat het wordt gebroken. Harten die worden beschermd veranderen uiteindelijk in steen.”

The Heartbreak Cafe – Penelope Stokes

Dit betekent dat zelfs als we slechte ervaringen hebben, zelfs als we het gevoel hebben dat we er misbruik van ons is gemaakt, dat zij niet in staat zijn geweest om ook van ons te houden of dat egoïsme de overhand heeft in de mensen om ons heen, we niet moeten opgeven.

Dit betekent dat we altijd en overal we wederkerigheid kunnen vinden en gezonde relaties kunnen cultiveren. Het geven van liefde heeft altijd zin, het is niet iets dat we delen en vervolgens verliezen.

Wat er gebeurt, is dat veel geven en weinig ontvangen vermoeiend is. Dus de sleutel is om niet al onze hoop en verwachtingen in een emotie te stoppen, omdat het niet kan worden bereikt en daarom ons leven op zijn kop is gezet.

Wat moet komen, zal komen op een bepaald moment. Niet als betaling voor onze acties, maar als een natuurlijke situatie in het leven.

Meisje met Hart

Het ontbreken van wederkerigheid en dankbaarheid

Er zijn relaties en vriendschappen die zijn gedoemd te mislukken vanwege het totale gebrek aan dankbaarheid en wederkerigheid. Dit is simpel: om een levendig gevoel vast te houden, moet je eraan werken, het aandacht geven en tijd gunnen.

We moeten echter oppassen niet om onszelf te overstelpen met eisen. Hebben we echt onze partner nodig om zich in iedere seconde van onze tijd en in elke gedachte te bevinden? Als dat zo is, dan zullen we onze emotionele toestand moeten beoordelen, moeten werken aan onze behoeften en ons moeten ontdoen van bepaalde verlangens en emotionele ideeën die onze gevoelens in gevaar brengen.

“Om lief te hebben, moeten we een taak aannemen die alleen ontstaat uit eenzaamheid.”

-Alejandro Jodorowsky-

Vlinder op Hand

Negeer mensen die je niet waarderen

Om gelukkig te zijn, moeten we leren om degenen die ons straffen met onverschilligheid en ons laten twijfelen aan onze persoonlijke en maatschappelijke waarde te negeren. Dus moeten we nadenken over hoe we emotionele afstand kunnen creëren, hoe we kunnen zoeken naar zuurstof en tot drie leren tellen als we ze zien.

Ieder van ons heeft verschillende manieren om te ontsnappen om wat psychologische lucht in te ademen en zijn emoties te verwelkomen en daarmee zijn gevoeligheid, zelfrespect en gevoel van eigenwaarde.

Hiervoor moeten we reflecteren, de onverschilligheid verwijderen van de persoon die weinig belangstelling voor onze gevoelens toont en ons het gevoel geeft dat we gekleineerd worden. Door dit te doen, zijn we beter in staat om onszelf te omringen met mensen die ons het gevoel geven dat de wereld een goede plek is.

Dat is de enige manier waarop we onszelf kunnen bevrijden van alles wat ons gevangen houdt en het groene licht kunnen geven aan het leven en ons door het leven kunnen laten verrassen zonder dat we bang zijn dat het ons pijn zal doen. Dus verwacht niet iets van iemand, verwacht alles van jezelf en de rest zal komen wanneer je het het minst verwacht.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.