Maak je werkende leven gemakkelijker

Je kunt je werk een stuk gemakkelijker maken door een paar eenvoudige stappen te nemen. In dit artikel vertellen we je wat je moet doen om je werkende leven eenvoudiger te maken.
Maak je werkende leven gemakkelijker

Laatste update: 17 oktober, 2021

Er zijn manieren om je werkende leven gemakkelijker te maken. In feite maakt het niet uit hoe complex een taak op het eerste gezicht lijkt, er zijn altijd methoden om het sneller en effectiever te doen. De eerste is mentale discipline. Dit betekent dat de juiste benaderingen worden gebruikt om taken uit te voeren en een methode te ontwikkelen die werkt.

Sommige taken zijn extreem complex. De sleutels hebben om deze banen gemakkelijker te maken, betekent in werkelijkheid niet dat ze minder moeilijk worden. Er zullen echter geen onnodige obstakels zijn die je weg blokkeren. In feite wordt je pad duidelijker, zodat je soepeler vooruitgang kunt boeken.

Wat een taak vaak moeilijk maakt, is niet de taak zelf, maar de manier waarop je deze uitvoert. Soms voorkomen bepaalde taken dat je gedragingen en gewoonten overneemt die niet erg nuttig zijn. Hier zijn drie sleutels om je beroepsleven gemakkelijker te maken en je te helpen je doelen succesvol te bereiken.

“De kunst van het ontspannen is onderdeel van de kunst van het werken.”

-Johannes Steinbeck-

Een man die aan zijn bureau werkt

Stel niet uit

Hoe je je tijd indeelt, kan een enorm verschil maken in hoe gemakkelijk of moeilijk je je werk vindt. In feite is stiptheid zowel een deugd als een hoffelijkheid die andere mensen enorm waarderen. Bovendien heeft het invloed op je efficiëntie. Als je bijvoorbeeld te laat komt ben je al in het nadeel.

Er zijn momenten dat te laat komen er niet echt toe doet en het je lukt om de achterstand in te halen. Soms is dit echter niet haalbaar. Om deze reden zal het hebben van schema’s en ervoor zorgen dat je ze nakomt uw werk gemakkelijker maken.

Bovendien, als je taken uitstelt, zet je jezelf op voor een mislukking. Want hoewel het je momenteel misschien lukt om uitstelgedrag te vertonen en toch je deadlines te halen, zul je dat op een dag niet meer doen. Om deze reden is het altijd het beste om jezelf voldoende tijd te gunnen. Je zult ook merken dat je minder angstig bent.

Blijf leren en verbeter je werkende leven

Vaak raak je eraan gewend om dingen op een bepaalde manier te doen en ga je verder op dat pad, tenzij er een verandering van je wordt gevraagd. Dit soort gedrag maakt je werk er echter niet gemakkelijker op. Sterker nog, het kan het zelfs moeilijker maken.

In de wereld van vandaag gaat de technologie snel vooruit. Er zijn ook tal van nieuwe methoden op dit gebied om je kennis te vergroten. In hoeverre heb je deze nieuwe tools en methoden onderzocht in relatie tot je eigen werk?

Deze zijn bijna allemaal bedoeld om bepaalde taken gemakkelijker te maken. Je moet ze van tijd tot tijd verkennen. Het is meer dan waarschijnlijk dat u iets zult vinden om uw werk niet alleen gemakkelijker, maar ook beter te maken.

Een vrouw die aan haar bureau werkt

Verbreek de verbinding aan het einde van de dag

Hoewel dit een goed herhaalde mantra is, is rust even belangrijk als werk. Misschien nog wel meer. Studies bevestigen dit. Als je voldoende rust hebt, ben je productiever.

We komen uit een tijd dat ons werd verteld dat we hard moesten werken om ver te komen. Dit is natuurlijk waar. In deze specifieke context betekende hard werken echter te veel werken. Het betekende uren, dagen, maanden en zelfs jaren aan eindeloos zwoegen. We weten inmiddels dat dit soort werk je juist minder productief maakt.

Dingen vallen op hun plaats als je de rust krijgt die je nodig hebt. Vraag jezelf af of je stopt met aan je werk te denken als je klaar bent met de dag. Laat je je werkproblemen op je werk? Vaak is het moeilijk om jezelf te scheiden. Toch kun je altijd actie ondernemen en je aandacht verleggen.

Kortom, zorg ervoor dat je altijd verstandig te werk gaat om je werkende leven gemakkelijker te maken. Werk is een continue taak. Daarom moet je periodiek de manier waarop je het uitvoert opnieuw evalueren. Wellicht ook interessant voor jou

Gezondheid en werkloosheid – een relatie
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Gezondheid en werkloosheid – een relatie

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat werkloosheid veel negatieve gevolgen heeft en schadelijk is voor de algemene gezondheid van de mens.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Rivero-Remírez, Y. (2019). Evaluación del desempeño: tendencias actuales. Revista Archivo Médico de Camagüey, 23(2), 159-164.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.