Kleine vriendelijke gebaren die je dag zullen opfleuren

Kleine vriendelijke gebaren die je dag zullen opfleuren

Laatste update: 10 januari, 2017

Wanneer was de laatste keer dat je iets deed dat maar weinig moeite vereiste van jouw kant, maar toch een enorme impact had op een ander? Ik weet zeker dat je weet wat we bedoelen als we het hebben over kleine vriendelijke gebaren. Dit zijn gebaren die voor jou niet moeilijk zijn, maar die voor een ander van de grootste betekenis zijn.

Het enige wat het kost zijn enkele minuten van je tijd en het resultaat is een glimlach op zowel jouw gezicht als dat van degene die het vriendelijke gebaar ontving. En deze glimlach houdt de hele dag aan! Hier zijn enkele kleine vriendelijke gebaren die je zeker weten elke dag weer zullen inspireren.

1. Creëer een speciale feestdag voor iemand die belangrijk voor je is

Je zou jezelf niet moeten beperken tot Kerst of Moederdag om feest te vieren met je dierbaren. Een van de kleine vriendelijke gebaren die jouw dag zullen opfleuren is het creëren van een speciale dag voor iemand anders. Wat dacht je van ‘De Hele Dag IJsjes Eten Met Je Familie-dag’? Doordat er iets gevierd wordt, zal er sprake zijn van een sterkere eenheid onder de mensen die aan het vieren zijn en mettertijd zal de dag zorgen voor geweldige herinneringen.

Moeder en Dochter

De traditionele feestdagen blijven we natuurlijk ook gewoon vieren, maar je hoeft dus niet te wachten op deze dagen die door anderen bepaald zijn om iets te vieren met je dierbaren. Waarom zou je niet je eigen speciale momenten creëren?

2. Breng een dag door met een dierbare die je niet vaak ziet

Wanneer heb je jouw grootvader voor het laatst gezien? Naarmate de tijd voorbijgaat, zien we dat onze agenda eigenlijk vol staat met verplichtingen die ons weghouden van de mensen van wie we het meeste houden. Een ander klein gebaar van vriendelijkheid dat jouw dag in een topdag zal veranderen, is het brengen van een bezoekje aan je dierbaren. Het is misschien niet van de allergrootste betekenis voor je om de avond met je moeder of die vriend die je in jaren niet gezien hebt door te brengen, maar voor hen is het misschien wel heel speciaal.

Simpelweg langsgaan bij iemand die je lang niet gezien hebt om even gedag te zeggen laat zien dat je om diegene geeft. Jij zou het vast en zeker ook leuk vinden als iemand je voor de verrassing op zou zoeken en zou laten zien dat hij om je geeft.

3. Zoek naar een mogelijkheid om iemand te prijzen

Ik heb het niet over het prijzen van je kind of tegen je baas zeggen hoe goed hij wel niet is. Deze twee dingen doen we vaak genoeg. Prijs als gebaar van vriendelijkheid daarom eens iemand aan wie je normaal gesproken maar weinig aandacht besteedt. Het zal je dag veranderen. Wanneer was de laatste keer dat je eens stilstond bij degene die jouw kantoor schoonmaakt en hem bedankte voor het werk dat hij doet?

We nemen veel dingen voor lief, zoals het werk en de inspanning van anderen. We zien de mensen om ons heen over het hoofd. Misschien loop je ze zo voorbij zonder je te realiseren dat ze er zijn. Het zijn net geesten voor je. Neem vandaag even de tijd om deze mensen echt te zien en hen te prijzen voor het werk dat ze doen. Een bedankje of een glimlach kan hun hele dag opfleuren.

4. Luister naar iemand die behoefte heeft om te praten

Hoe vaak heb je het nodig gehad dat iemand naar je luisterde, maar was er niemand tot wie je je kon keren? Je weet dat dit iets is wat veel pijn doet. En dus weet je ook dat het een ontzettend vriendelijk gebaar is om naar iemand te luisteren die hier behoefte aan heeft. Weten dat je in staat was om deze persoon te helpen en hem misschien wel een reden hebt gegeven om de hoop niet te verliezen, zal je ongetwijfeld een goed gevoel geven.

Samen Koffie Drinken

Maar een dergelijk gebaar gaat verder dan jouw gevoelens. Denk eraan om er te zijn voor de mensen die jou nodig hebben en in de toekomst zal er iemand zijn voor jou. Het is niet altijd makkelijk om even stil te staan en naar een ander te luisteren. Mensen praten liever dan dat ze luisteren, maar dit laatste kan veel belonender zijn dan je denkt.

Kleine gebaren zeggen ontzettend veel

Deze kleine gebaren fleuren je dag op omdat je in staat bent om verder te kijken dan het gewone en verder dan jezelf. Daarbij komt dat ze zo simpel zijn dat je vast en zeker elke dag wel mogelijkheden ziet om ze uit te voeren en de vreugde die dit met zich meebrengt voor lange tijd te ervaren. Welke van deze gebaren is jouw favoriet? Heb je in de afgelopen tijd iets soortgelijks gedaan?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.