Kijk naar jezelf: wat maakt jou gelukkig?

Kijk naar jezelf: wat maakt jou gelukkig?

Laatste update: 13 januari, 2018

Wanneer je verdwaald bent, wanneer je het gevoel hebt dat je iets mist en je niet zeker weet wat. Wanneer hetgeen jou normaal gelukkig maakt dit nu niet meer doet, of wanneer je dat vuur niet kunt vinden, stop dan even en kijk naar jezelf. De beste versie van jezelf is de versie die ervoor zorgt dat je elke ochtend wakker wordt met een glimlach op je gezicht.

Je lichaam en geest praten tegen je. Ze vragen je om te stoppen en naar jezelf te kijken. Luister aandachtig en vraag jezelf af: wat wil ik?

Soms vliegen we op de automatische piloot en hebben we gedurende de dag geen tijd om even stil te staan en echt na te denken over wat er met ons gebeurt. Om na te denken over hoe we ons voelen, over of we echt zijn waar we willen zijn.

Natuurlijk zijn onze dagelijkse taken belangrijk en moeten we deze prioriteit geven, maar… besteden we wel echt tijd aan onszelf en aan wat ons gelukkig maakt?

We moeten onszelf vinden in dat waar we blij van worden. In dat wat ons motiveert om te blijven genieten van de kansen die we creëren door middel van onze acties.

Het zijn de kleine details die ons dichter bij het leven brengen. Een warme douche, een vers kopje koffie. Luisteren naar muziek terwijl je wandelt, een biertje drinken na het werk, een goede film kijken of een goed boek uitlezen. Het gaat over moppen vertellen, zoenen en gekust worden, mensen aan het lachen maken…

Sta even stil en kijk naar jezelf, leer te genieten van de kleine dingen, zoals het drinken van een kopje koffie.

Als we dat bewustzijn kunnen krijgen, zullen we in staat zijn om stil te staan en onszelf te vinden. We zullen in staat zijn om de automatische piloot die ons alleen maar vervoert, uit te schakelen. Van de ‘ik moet’ of ‘ik zou moeten’ naar de ‘Geniet’-modus. Zelfs al doen we hetzelfde als altijd.

Zoek naar uitzonderingen, verbreek je regels

Soms leven we aan de hand van strikte regels die we onszelf opleggen. Regels die meer als een last voelen die ons naar beneden sleept.

Als ik een zware rugzak draag, zal het moeilijk voor me zijn om me licht te voelen. Het zal moeilijker voor me zijn om vredig en vrij vooruit te gaan. Het zal makkelijker voor me zijn om in de verleiding te komen om de kortere weg te nemen.

Natuurlijk hebben we planningen en verplichtingen die we niet kunnen vermijden. Maar af en toe zou het goed zijn om een ​​moment te zoeken om niets te doen. Om een ​​kleine verplichting af te blazen en jezelf een pauze te geven of met de stroom mee te gaan. Verzamel je energie, adem, en kom terug met een grote glimlach op je gezicht.

Persoonlijke regels en richtlijnen zijn er ook om te breken en op zijn minst om aan te passen. Ik maak plannen, maar deze zijn flexibel genoeg dat ik ze kan veranderen als er dingen tussenkomen (of de incidentele bevlieging). Om vervuld en gelukkig te zijn, mezelf te zijn. Ik wil geen standaardproduct zijn, ik wil mijn eigen vorm maken.

Als iets me naar beneden trekt, me tegenhoudt om mezelf te zijn, me niet laat genieten, is het tijd om iets te veranderen. Misschien kan ik de buitenwereld niet veranderen, maar ik kan wel gewoon mijn kijk erop veranderen. Op zoek gaan naar een aanpassing zal me helpen mezelf te bevrijden en een positievere kijk te ontwikkelen.

Uitdagingen en kansen zien

Een nieuwe baan. Reizen naar een stad waar je nog nooit bent geweest. Mensen ontmoeten uit andere culturen. Nieuwe plaatsen zien. Nieuwe activiteiten uitproberen. Dit zijn enkele van de dingen die ons kunnen helpen om aan de leegte te ontsnappen. Maar ze kunnen ons ook helpen om een ​​andere kant van onszelf te leren kennen en van het leven te genieten.

Kijk naar jezelf, wees niet bang en betreed onbekend terrein

Het is beangstigend om een ​​hele nieuwe, onbekende wereld te betreden. Dat is de reden waarom we vaak niet moedig genoeg zijn om onszelf erin te storten. Misschien is het pad dat we het meest nodig hebben, het pad waar we het meest bang voor zijn. Onze angst zou weleens een schat aan geluk kunnen verbergen.

Hoe zou ik handelen of welke beslissing zou ik nemen als ik niet bang zou zijn? Dit is een goede vraag om jezelf te stellen als je nieuwe deuren wilt openen.

Als we naar onszelf kijken, hebben we wat we nodig hebben. Misschien geven onontgonnen terreinen ons veel meer dan we denken en zullen ze ons gelukkiger maken.

Uitdagingen en kansen zien waar anderen alleen maar valstrikken en tegenslagen zien, is iets waar we aan kunnen werken. En waar we zelfs van kunnen genieten.

Geluk zit hem in de kleine, dagelijkse dingen. Ons bewust zijn van deze dingen is iets dat we allemaal op eigen houtje moeten leren. Soms moeten we gewoon even stilstaan om naar alle verbazingwekkende dingen om ons heen te kijken. Wellicht ook interessant voor jou

Zeven vragen die je leven kunnen veranderen 
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Zeven vragen die je leven kunnen veranderen 

Wil je je leven veranderen? Stel dan de juiste vragen. De antwoorden op deze vragen zullen je helpen om essentiële veranderingen door te voeren.