je leven vereenvoudigen en meer vrije tijd hebben: 10 tips

je leven vereenvoudigen en meer vrije tijd hebben: 10 tips

Laatste update: 28 januari, 2021

Wanneer je het leven succesvol weet te vereenvoudigen, heeft het veel voordelen. Als je erover nadenkt, brengen we onze dagen vaak door met activiteiten die triviaal en onbevredigend zijn. Dit hoeft niet te gebeuren. Onze tijd is waardevol en we moeten er het beste van maken.

We raken zo betrokken bij onze plichten dat we soms de simpele dingen die ons plezier geven vergeten alleen omdat we geen tijd hebben. Dit maakt dat we worden geleefd door onze klok en door onze zorgen. We worden onbewust van het feit dat een eenvoudiger leven soms het antwoord is op onze zorgen.

“Eenvoud is de grote charme van alle macht”

-Louisa May Alcott-

Om het leven te vereenvoudigen, moeten we ons gezond verstand gebruiken. Tijd besparen waar je kan en het gebruiken voor iets wat je meer verdient. Om je te helpen bij dit doel, staan hieronder 10 oplossingen die mogelijk voor je werken.

Tips om het leven thuis te vereenvoudigen

Er zijn een paar tips die je tijd besparen bij het huis schoonmaken. Een groot deel van het vereenvoudigen van het leven heeft te maken met het niet hoeven investeren in tijd, moeite of aandacht in huishoudelijke taken, die zoveel energie in beslag nemen.

Minder tijd besteden in het huishouden

Om de vloer langer schoon te houden, is er niets beters dan te voorkomen dat hij vies wordt. En de beste manier om dit te doen is door de schoenen bij de deur achter te laten. Dit is een oude gewoonte, die op sommige plaatsen nog steeds wordt toegepast.

De waarheid is dat het erg praktisch is. Bovendien is lopen met blote voeten of in sokken heel ontspannend en draagt ​​het bij aan de gezondheid van de voeten.

Een andere tip is om vanaf een dienblad te eten. Het is heel gemakkelijk voor kruimels of stukjes voedsel om rond te vliegen. Het is echter veel eenvoudiger om een ​​dienblad schoon te maken dan een hele ruimte van het huis. Dit zal het leven in huis daarmee vereenvoudigen.

Een meer eenvoudige stijl van leven

Het is belangrijk om de tijd die we thuis doorbrengen opnieuw te gaan waarderen. Als we alleen wonen, is dit belangrijk omdat dit de tijd is waarin we ons weer kunnen centreren. Als we samen met anderen wonen, is dit belangrijk omdat dit een ontmoetingsruimte is. Het leven eenvoudiger maken is effectiever als we thuis meer waarde hechten aan deze tijd.

De eerste manier om dit te doen is om zoveel mogelijk los te komen van communicatie-apparaten. Dit omvat televisie, telefoons en computers. Het is beter om tijd te besteden om te lezen of gewoon om te ontspannen.

Een andere nuttige tip om het leven te vereenvoudigen, is door een wekelijkse evaluatie uit te voeren om vast te stellen of werkmethoden goed werken of niet. Welke activiteiten zouden op korte termijn moeten worden volbracht of uitgevoerd? Hoe kunnen we methoden voor het vloeiender uitvoeren van taken optimaliseren?

Duidelijke financiën vereenvoudigen het leven

Geld is iets dat vaak onze aandacht, onze tijd en onze energie vraagt. Er is bijna geen betere tip om het leven eenvoudiger te maken dan om je rekeningen op orde te hebben. Dit betekent verduidelijking van de financiën.

Het maandelijkse budget hoeft niet ruim te zijn maar het hebben ervan is wel noodzakelijk. Het leven wordt veel meer georganiseerd en rustig als we weten hoeveel we te spenderen hebben en dat we de controle hebben.

Breng geldzaken op orde

Daarnaast is het belangrijk om schulden af blijven betalen als een prioriteit te houden.  Het is een onderwerp dat een enorme emotionele last kan veroorzaken. Het is belangrijk om een ​​plan van aanpak te hebben over hoe we onze schulden af willen betalen, en hopen dat dit op korte termijn kan.

Eenvoud voor het behoud van gezondheid

Tenzij je baan vereist dat je een bepaald uiterlijk behoudt, hoef je je niet te te veel zorgen te maken om elke dag naar de sportschool te gaan voor je uiterlijk. Een half uur j oggen of wandelen kost je niet veel en zal je leven aangenamer maken.

Het is ook goed om een ​​soort van ontspanningstechniek te beoefenen of om vertrouwd te raken met praktijken zoals yoga.

Om het gebruik van pillen of puur uithoudingsvermogen tegen de strijd met slapeloosheid of stress te vervangen, zijn dit soort strategieën en activiteiten een goed alternatief. Deze technieken zijn namelijk veel efficiënter op de lange termijn en geven meer voldoening in het moment.

Het persoonlijke leven kan ook worden vereenvoudigd

Het beste advies om het leven van een persoon te vereenvoudigen is om helemaal te vergeten dat je andere mensen of de wereld probeert te veranderen.

Concentreer je uitsluitend op de veranderingen die je in jezelf aanbrengt. Besteed je tijd aan een ​​goed voorbeeld zijn als je wilt dat de wereld beter wordt. Niets en niemand zal veranderen alleen vanwege jouw afkeer.

Geef het juiste voorbeeld

Verder is het aan te raden om eens per jaar een ​​retraite te doen. Ga een paar dagen ergens heen ver weg, iets wat niet bekend is voor jou. Dit zal helpen op adem te komen, ontspannen en helpen om aan te voelen wat niet goed gaat, wat je kunt versterken en wat je kunt verbeteren.

Als je de vereenvoudiging van het leven bereikt, zal je veel winnen. Allereerst en bovenal, rust. Wanneer we interne stabiliteit bereiken, begint alles eenvoudiger en haalbaarder te worden. We hebben slechts één leven en het is beter om ervoor te zorgen dat we het niet verspillen aan dingen die het gewoon niet waard zijn. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.