Je hart is vrij... Wees moedig en luister ernaar!

Je hart is vrij... Wees moedig en luister ernaar!

Laatste update: 04 september, 2016

Het hart is vrij; het is waar jouw werkelijke onafhankelijkheid zich begeeft. Alleen je hart weet wat je echt wil en wat je op elk moment verlangt. Je moet echter moedig genoeg zijn om ernaar te luisteren, vooral omdat je niet altijd blij zult zijn met wat het te zeggen heeft. Dus, wees moedig en ontdek wat het je probeert te vertellen.

Je hart zal weten wat je nodig hebt, ook al voel je je misschien verloren. Al wat je hoeft te doen is er stil en vredig naar te luisteren en het zal je zijn boodschap doorgeven. Sluit je ogen er niet voor omdat je bang bent voor wat het je zal vertellen. Stop en luister. Het heeft je zo veel te vertellen.

Luister naar je hart en maak het jezelf niet te gemakkelijk

Een vrij gewone tendens onder mensen in sterke en sociaal ontwikkelde samenlevingen is dat ze gewend raken aan hun routine en manier van leven. Dat wil zeggen dat als deze mensen probleemloos aan eten, een inkomen, een huis en een ‘normaal leven’ kunnen komen, ze zelfvoldaan worden. In werkelijkheid zijn deze enkele dingen het doel van miljoenen mensen.

Helaas wordt deze manier van denken al van jongs af aan bij mensen ingeprent. Wie heeft er nu niet van zijn moeder te horen gekregen dat ‘je veel moet studeren, zodat je een goede baan kunt krijgen als je ouder bent’? Welstand en een comfortabel leven wordt voor de meeste mensen dan ook een prioriteit.

In veel gevallen kan het feit dat je zo’n welvarend leven hebt echter betekenen dat je niet goed hebt geluisterd naar je hart. Helaas gaan vrijheid en gemak namelijk niet altijd hand in hand en kiezen we te vaak voor het laatste.

Wegvliegen

Een hart is vrij; het zal dus altijd weten wat je echt nodig hebt. De maatschappij wordt echter niet geregeerd door de wetten van onze dromen en de dingen waar we als mensen werkelijk naar verlangen.

Als je je hart negeert en jezelf laat meeslepen door de verplichtingen van de maatschappij, zul je beetje bij beetje vergeten hoe belangrijk het is om naar je verlangens te luisteren. Je zult de boodschappen die jouw diepste ik uitzendt, jouw ware kompas, blokkeren.

Als je niet naar je hart luistert, zul je nooit vrij zijn. Het zal ontzettend moeilijk voor je zijn om een staat van geluk te bereiken en je zult een leven leiden vol onvervulde behoeften, die je niet eens zult kunnen identificeren en confronteren.

Naar je hart luisteren zal je bevrijden

Er zijn vele redenen waarom naar je hart luisteren je kan bevrijden en je in staat kan stellen om een vol en gelukkig leven te leiden.

Als je bijvoorbeeld volledig op basis van hoeveel geld je kunt verdienen op zoek gaat naar een baan, dan zal deze baan altijd een last zijn en zul je er nooit werkelijk van genieten. Als je je echter wijdt aan iets waar je altijd al van gedroomd hebt, iets dat je leuk vindt en iets dat je nooit als “werk” zult beschouwen, dan zul je de verantwoordelijkheden en lasten die erbij komen kijken opvatten als opwindende uitdagingen en kansen om te leren.

Heb je er altijd al van gedroomd om te reizen en je vrij te voelen, ga dan niet op zoek naar dingen die je hierin zullen beperken. Het is normaal om een eigen huis te willen bezitten, maar op een dag zouden dit soort dingen als een last ervaren kunnen worden, omdat ze je ervan weerhouden om onze mooie wereld rond te reizen. Onthoud dat je ook altijd een woning kunt huren, zodat je je niet dusdanig hoeft vast te leggen.

Misschien wil je een gezin. Zorg er dan voor dat het hier het juiste moment voor is. Ga niet te snel, maar houd jezelf ook niet achter. Luister gewoon naar je hart. Alleen ons hart bezit de waarheid over hoeveel en wat we willen. Laat iets dat mooi is, zoals de liefde voor je wederhelft of je kinderen, nooit een last worden.
Geluk

Je hart is vrij

Alleen je hart is vrij. Je moet er dan ook naar luisteren, zodat je ook jezelf kunt bevrijden. Keer het nooit de rug toe. Laat je verplichtingen je nooit verblinden en misleiden tot op het punt dat je de stem van je hart niet meer kunt horen. We kunnen niet alleen op ons hoofd vertrouwen. Ja, logica is nodig, maar gevoelens, dromen en emoties zijn dit ook.

Vergeet nooit dat je hart vrij is. Ernaar luisteren is ontzettend nodig, omdat je geluk ervan afhangt. Laat gebeurtenissen je niet van hot naar her slepen. Houd altijd je behoeften, je verlangens en je dromen in gedachten. Dit is de enige manier waarop je in staat zult zijn ten volle van het leven te genieten; het leven dat je altijd voor je zag.

–Afbeeldingen met dank aan Amanda Cass–


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.