Je bent op deze wereld gezet om jezelf te zijn

Je bent op deze wereld gezet om jezelf te zijn

Laatste update: 30 augustus, 2017

De doelen die de maatschappij voor ons stelt zijn vaak de doelen die we uiteindelijk accepteren. En dan, later, is het mogelijk dat we realiseren dat dit niet bepaald de doelen zijn die wij willen. Je bent op deze wereld gezet om jezelf te zijn, laat je niet afleiden.

Zij het uit angst, verlegenheid, schuchterheid of zelfs luiheid, er zijn periodes waarin we ons aanpassen aan dat wat andere mensen voor ons uitstippelen. We vergeten wat het meest belangrijk is. Niemand kan jou op een eerlijkere manier maken, vormen of aanpassen dan jijzelf kunt.

Wees niet bang voor wat de wereld over je denkt

Onze persoonlijkheid wordt gecreëerd door de ervaringen die we meemaken gedurende ons leven. Daarom beïnvloeden de meningen die mensen over ons hebben ons uiteindelijk dusdanig dat we ons er niet eens meer bewust van zijn. Dus het is goed om helder te zijn over wie je bent en om je smaken, meningen en gedachtes te verdedigen. Jezelf zijn is van essentieel belang om jezelf te ontdekken en om jezelf als persoon te ontwikkelen.

Jezelf Zijn

Het is normaal om bang te zijn wanneer we zien dat we op de een of andere manier anders zijn dan anderen. Maar is het niet ook zo dat we allemaal een bepaalde eigenschap hebben die door anderen als ‘vreemd’ wordt bestempeld? En is het niet ook zo dat juist deze eigenschap ons uniek maakt als persoon?

Bang zijn is een teken van bewustzijn. Deze aspecten zullen ons helpen om een spiritueel welzijn te bereiken. Het is in dit geval handig om het pad te volgen dat we voor onszelf als gunstig beschouwen.

“Mooi zijn betekent jezelf zijn. Je hoeft niet geaccepteerd te worden door anderen. Je moet geaccepteerd zijn door jezelf”
-Thich Nhat Hanh-

Daarnaast is het ook goed om te luisteren naar het advies van de mensen die van ons houden. Want zij hebben altijd het goede met ons voor. En, bovendien, accepteren ze elk van onze persoonlijkheden, zelfs als ze deze soms niet begrijpen. Je hart openstellen om jezelf te zijn en je gevoelens laten zien kan alles al een stuk makkelijker maken.

Jezelf zijn is de reden waarom mensen van je houden

Soms duurt het even voordat we accepteren wie we zijn. Vooral omdat we denken dat we afgewezen zullen worden, zij het als gevolg van ons ras, seksuele voorkeur of zelfs de omvang van onze doelen. Het is geen probleem om de tijd te nemen die je nodig hebt om jezelf te zijn. Want je moet ten eerste zeker zijn over wie je bent. Als er één ding is dat waar is, is het wel dat diegenen die van ons houden ons onvoorwaardelijk zullen accepteren. Ook al hebben zij misschien ook wat tijd nodig om dit te doen.

Jezelf Zijn

Uiteindelijk is datgene wat werkelijk telt het geluk dat we verwerven. Overigens wordt ons geluk groter naarmate we minder maskers dragen of opzetten. Dus het is goed om jezelf op een ontspannen manier te openbaren. Vermijd iemand te zijn die je niet bent en leer door op dit proces te reflecteren.

“Wanneer je in jezelf gelooft kun je risico’s nemen, genieten, versteld staan of experimenteren met waar de menselijke geest van geniet”
-E.E. Cummings-

Jezelf zijn betekent het ontdekken van de magie in jezelf. En diegenen die om je geven zullen het fijn vinden om te zien dat je ervan geniet. Geef je meest oprechte essentie weg en laat deze schitteren. Je omgeving zal oplichten samen met jou. Heb jezelf lief en je zult een plek vinden waar je thuishoort.

Ontdoe jezelf van afleidingen: heb jezelf lief om wie je bent

Jezelf zijn is de voornaamste reden waarom je hier bent, levend. Genieten, liefhebben en profiteren van elke minuut zou ons primaire en verplichte doel moeten zijn. Proberen om zoveel mogelijk te halen uit elk van deze gevoelens om jezelf te ontdekken is het meest waardevolle geschenk dat je jezelf geven kunt. En niet alleen voor jezelf, maar ook voor diegenen die jou nodig hebben.

Jezelf Zijn

Hij die zijn gebreken en tegenstrijdigheden accepteert is bewonderenswaardig, vooral als hij weet hoe hij van zichzelf kan houden ondanks en vanwege deze minpunten. Dapper is hij die door alle dimensies heen kijkt en groeit als gevolg van de verschillen die hij hierin vindt. Laat je daarom niet afleiden. Luister naar niemand die kwaadwillig niet in jou gelooft. Geef niet op en zoek niet naar jezelf waar je niet gevonden kunt worden.

“Door jezelf te zijn laat je iets wonderbaarlijks vrij in de wereld dat er voorheen niet was”
-Edwin Elliot-

Ontdek jezelf en stel, wanneer je denkt hier klaar voor te zijn, je ware essentie open voor anderen. Oprechte vruchten zijn de enige die nooit vergeten worden. Met jouw specifieke schoonheid en jouw kenmerkende imperfecties. Anderen zullen je dankbaar zijn en jij jezelf evenzeer.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.