Ik laat je je niet alleen voelen

Samen zijn onze stemmen sterker. Samen kunnen we verder komen. We zijn allemaal verantwoordelijk voor wat er om ons heen gebeurt.
Ik laat je je niet alleen voelen

Laatste update: 22 maart, 2019

Deze brief is voor jou. Ik wil dat je weet dat ik ervoor zal zorgen dat je je niet meer alleen voelt. Niemand zal je over het hoofd zien, je zult niet langer het gevoel hebben alsof je niet gewaardeerd wordt of dat anderen misbruik van je maken. Ik laat je je niet alleen voelen omdat je net zo veel verdient als iedereen, gewoon omdat je jezelf bent. Je verdient alles wat je waard bent.

Misschien is je leven tot nu toe niet gegaan zoals je had verwacht of misschien raakte alles in de war toen je dacht dat er iets aan het veranderen was. Wellicht had je je zinnen gezet op iets dat je niet kon krijgen. Misschien kon je zelf niet zien wat voor iedereen zo overduidelijk was. Misschien heb je zelfs geschreeuwd om hulp en was er niemand die naar je luisterde.

Het maakt niet uit hoe alles begon of wat er allemaal is gebeurd. Je bent hier en het is nu jouw beurt. Wat wil je? Waar ga je naartoe? Wat is je doel voor vandaag?

Ik laat je je gezicht niet meer verbergen. Vanaf nu richt je je op jezelf, want jij bent het belangrijkste. Misschien vergeet je het soms, maar ik ben hier. Ik weet niet zeker hoeveel of hoe weinig ik kan doen, maar ik zal het doen. Ik laat je je niet alleen voelen. Hoewel ik je misschien niet ken, weet ik dat mijn woorden je kunnen genezen.

Weet je waarom ik dit allemaal weet? Omdat ik de stem van iedereen ben. Omdat we het allemaal kunnen. Ieder van ons kan zijn steentje bijdragen en op de een of andere manier behulpzaam zijn.

Meisje dat haar vriendin troost

We zijn allemaal bij je, nu zul je je nooit alleen voelen

Ik schrijf deze brief ook voor mezelf. Ik ben geweest waar jij nu bent en ik voelde me ook alleen. Of misschien schrijf ik deze brief aan mijn toekomstige zelf, misschien zal ik mezelf in de toekomst wel verlaten en me alleen voelen. Deze brief moet jou en mij eraan herinneren om niet bang te zijn.

Ik sta niet toe dat anderen je tegenhouden, je trots kwetsen, en je eigenliefde aan stukken scheuren. Ik zal je beschermen tegen diegenen die erop uit zijn je dromen te vernietigen, je te achtervolgen en angst in je hart te zaaien. Dit mag noch jou, noch alle andere mensen om mij heen overkomen.

Je zult je niet alleen voelen en je zult niet in angst hoeven te leven. Ik zal er zijn om je te helpen je innerlijke stem te vinden, om je aan te moedigen wanneer je je down voelt. Zelfs als ik je alleen maar kan helpen met mijn woorden, zal ik ze gebruiken om je te motiveren om door te gaan, op te staan ​​en vooruit te gaan.

We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen.

-Ronald Reagan-

Ik zal doen wat ik kan om je te helpen. Je moet weten dat je niet alleen bent. We kunnen allemaal helpen. Bovendien zullen we sterker, groter en machtiger zijn als we allemaal samenwerken. We kunnen alles aan wat er op ons pad komt en angst en pijn recht in de ogen kijken en zeggen dat we hier staan en nergens naartoe gaan.

Open hand met gele bloem erin

Heb je weleens gehoord van het omstandereffect?

In 1964 werd Kitty Genovese vermoord in de portiek van haar gebouw. Het duurde anderhalf uur voordat de moordenaar haar had vermoord, en sommige van haar buren waren zelfs getuige van de misdaad. Sommige bronnen zeggen dat 38 van haar buren thuis waren.

Een paar van hen hebben wel de politie gebeld, maar hadden hier veel te lang mee gewacht. En anderen hebben nooit de moeite genomen om iets te ondernemen. Hoe kon dit zijn gebeurd? Is er een verklaring voor dit menselijk gedrag?

Dit psychologische fenomeen wordt het omstandereffect genoemd. Het stelt dat de hulp die we geven omgekeerd evenredig is met het aantal mensen dat getuige is van wat er gebeurt.

Met andere woorden, hoe meer mensen betrokken zijn bij een bepaalde situatie, hoe waarschijnlijker het is dat ze meer tijd nodig zullen hebben om hulp aan te bieden of iets te ondernemen.

Latere studies hebben dit effect bevestigd. Hulp komt langzamer als er meer mensen aanwezig zijn. Dit concept staat ook bekend als diffusie van verantwoordelijkheid.

Dat is een van de redenen waarom het goed is om te weten dat we allemaal belangrijk zijn, dat onze hulp ertoe doet. Je kunt daar niet gewoon blijven staan ​​en wachten tot anderen in actie komen.

We zijn allemaal verantwoordelijk voor wat er gebeurt en ieder van ons heeft de macht om er iets aan te doen. Hoe klein de bijdrage die je kunt leveren ook is, het zal altijd beter zijn dan niets doen.

Ik laat je je niet alleen voelen

Niemand kan het verleden veranderen, maar ik zeg je dat ik hier nu ben en dat je op mij kunt rekenen. Ik zal nooit toestaan dat je je alleen voelt of dat je opgeeft. Je zult je nooit verlaten voelen en je zult nooit meer een van de zovele verhalen op het nieuws zijn. Ik laat dat niet gebeuren. Laten we onze krachten bundelen zodat niemand van ons zich ooit nog alleen voelt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.