Ik hou van die knuffels die het verdriet laten verdwijnen

Knuffels zijn belangrijk. Vooral die knuffels die je verdriet laten verdwijnen. Of het nu knuffels van anderen zijn, of van jezelf.
Ik hou van die knuffels die het verdriet laten verdwijnen

Laatste update: 08 maart, 2022

Ik hou van knuffels die, hoewel ze misschien niets oplossen, een manier zijn om tegenspoed te vertellen dat het ons niet kan pakken. Ik hou van die knuffels die mijn gebroken delen hebben hersteld, die de eenzaamheid weghouden en me met vreugde vervullen.

Want als ik zo hard word geknuffeld dat ik op het punt sta in tweeën te breken, zijn ze me aan het repareren. Want dit zijn knuffels die ontstaan door een speciale verbinding, door een deuntje dat de tijd stopt…

Er zal altijd die persoon zijn die een knuffel niet waardeert of die zegt dat ze nutteloos zijn, maar voor alle mensen zijn ze absoluut noodzakelijk op een of ander moment in het leven. Er zijn veel soorten knuffels, evenals mensen, situaties en relaties, en elk geeft ons een boodschap.

Genezende knuffels

“Er wordt gezegd dat elke keer dat we iemand met plezier knuffelen, we een extra dag aan ons leven hebben toegevoegd.”

Paulo Coelho

Soms is een knuffel de beste therapie, want één knuffel kan al voldoende zijn om je vernieuwd te voelen en door te gaan met onze dag. Knuffels zijn de snelste manier om te communiceren met iemand van wie je houdt, zelfs meer dan met woorden.

Ons lichaam dat in een omhelzing smelt, vervult ons met vreugde, stelt ons in staat geduldiger te zijn en ontspant ons. Bovendien zorgt het ervoor dat we ons geliefd voelen en in staat zijn om die vrede te waarderen waardoor we de warmte voelen die door de andere persoon wordt overgedragen en die ons gevoel van eigenwaarde versterkt.

Sterker nog, knuffels zorgen ervoor dat we de pijn beter onder ogen zien, anderen laten begrijpen hoe we ons voelen en geven ons een manier om onze liefde en steun te tonen.

Meisjes knuffelen elkaar

Er zijn net zoveel knuffels als er momenten zijn

Een kleine knuffel kan vele tranen drogen, een klein woordje vol liefde kan ons vullen met geluk en een kleine glimlach kan de wereld veranderen. Het zijn die kleine dingen die onze wereld maken, ze vullen met geluk en liefde…

Soms is een knuffel louter fysiek, het resultaat van contact tussen twee lichamen, licht en snel. Anderen zijn degenen die geladen zijn met emoties, die ons kunnen laten ontploffen en ons op een onbeschrijflijke manier kunnen laten voelen.

Dan zijn er de knuffels van de ziel, die gevuld met de zuiverste en meest liefdevolle bedoelingen. Ze zijn zich bewust van wat gratis en toegankelijk is voor vrede omdat we voelen dat de ander ons vervolledigt en ze ons in staat stellen liefde te geven zonder ernaar te hoeven zoeken.

 Ik hou van die knuffels die het verdriet laten verdwijnen

Wanneer we worden ondergedompeld in een van deze knuffels, stopt de tijd en zijn onze zielen in harmonie, waardoor een melodie ontstaat die ons hart vult met zijn ritme.

Omarmen is een van de beste dingen die we kunnen doen voor ons emotionele welzijn en dat van de mensen om ons heen. Het heeft geen zin om de ziel pijn te laten doen; er is een knuffel voor elk verdriet.

Handen omhoog, dit is een knuffel. Pas op, ik waarschuw je dat ik een ziel heb en die is geladen…

Knuffel

Knuffel jezelf…

Men omarmt anderen zoals zij het leven omarmen. Men omarmt het leven zoals ze zichzelf omarmen.

Heb je jezelf wel eens geknuffeld? Heb je jezelf warm gehouden en heb je je verdriet verzacht? En heb je jezelf gefeliciteerd met je prestaties? De warmte van een intieme omhelzing is essentieel om goed gevoed te worden. Op deze manier omarmen we de kunst van zelfliefde, doen we onze wapenrusting uit en gaan we weg van de kou om authenticiteit te benaderen.

Omarmen betekent dat we openstaan voor onszelf; we zijn in staat om van binnen een band met onszelf te vormen en ons van binnenuit te bewegen. Want het aanraken van onze ziel houdt ons interieur en exterieur met elkaar verbonden.

Als je jezelf knuffelt, hou je van jezelf. Als je van jezelf houdt, herken je jezelf. En als je jezelf herkent, bouw je jezelf op. Omdat we onszelf in onze armen oppakken en onze emoties loslaten, kunnen we het goede in het leven benaderen.

Een knuffel is een op de huid geschreven gedicht dat ons beschermt tegen valse liefde, afhankelijkheid, idealisering en alles wat ons verzwakt en verarmt; het beschermen van de moed en goedheid die in ons is.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.