Ik hoop dat het goed met je gaat

Uit welk land je ook komt, ik hoop dat het goed met je gaat. Ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, dat je thuis blijft, dat je vanuit je raam naar de wereld kijkt en begrijpt dat dit de enige manier is op dit moment om het leven te beschermen. We willen dat je veilig blijft, omdat je belangrijk voor ons bent.
Ik hoop dat het goed met je gaat

Laatste update: 21 mei, 2020

Ik hoop dat het goed met je gaat thuis en dat je voor jezelf en je dierbaren zorgt. Ik hoop dat jij en je naasten de komende dagen niet zullen lijden. Mijn wens voor jou is dat je beschermd en immuun zult zijn.

Ik hoop dat je bescherming zal zijn zoals die van de romaanse kerken uit de middeleeuwen, die honderdduizenden mensen beschermden tegen de aanvallen van oorlogen en kruistochten. En ook tegen epidemieën!

Want hoewel je het misschien moeilijk kunt geloven, we zijn allemaal in oorlog. Dit scenario geeft ons een vreemd gevoel en lijkt zelfs onwerkelijk, aangezien de aantallen geïnfecteerde mensen en dodelijke slachtoffers die elke dag toenemen.

Haruki Murakami wees er in een van zijn boeken op dat we allemaal stormen moeten doorstaan. Hij zei ook dat we, nadat de wolken zijn gepasseerd, misschien niet weten hoe we hebben kunnen overleven, en misschien zelfs gaan twijfelen of die storm wel ooit heeft bestaan.

Hoe de situatie ook is, het enige dat zeker lijkt te zijn, is dat je na dit alles waarschijnlijk niet hetzelfde zult zijn. Misschien leer je goede dingen, waardoor je op een andere manier opnieuw kunt beginnen, met andere waarden en gedachten.

Dit is echter niet het moment om over morgen na te denken. Je moet naar het hier en nu kijken en je gezamenlijke verantwoordelijkheid nemen. Het is tijd om nader tot elkaar te komen en moedig te zijn.

Het maakt niet uit dat niemand ons hierop heeft voorbereid. Ja, het leven lijkt te zijn gestopt en onze plannen liggen nu verlamd in een zee van onzekerheid. Je bent echter verplicht om met deze frustratie om te gaan en te begrijpen dat je, om het leven voort te zetten, van je huis jouw wereld moet maken.

Ik hoop dat het goed met je gaat

Waar je ook vandaan komt, ik hoop dat het goed met je gaat

Waar je ook vandaan komt, ik hoop dat het goed met je gaat. Het maakt niet uit of je uit Schotland, Zuid-Afrika, Argentinië of Nieuw-Zeeland komt, het enige dat je hoeft te doen is de situatie begrijpen en thuis te blijven.

Ga verder nog dan de beslissingen die in jouw land genomen zijn en neem je verantwoordelijkheid. We zeggen dit omdat degenen die gedwongen worden om actie te ondernemen in de meeste gevallen traag zijn om dit te doen.

Luister niet naar mensen die zeggen dat bewegingsvrijheid en de economie de overhand moeten hebben. De theorie van groepsimmuniteit werkt nog niet, helpt niet en kan op dit moment zelfs dodelijk zijn.

Dus, als ze in jouw land nog steeds zeggen dat je een normaal leven kunt leiden, zoek dan de definitie van het woord pandemie op in het woordenboek. Bekijk het nieuws, de informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en ontdek wat er gebeurt in landen als de Verenigde Staten, Spanje of Italië. Blijf gewoon thuis!

Zorg goed voor jezelf, ik hoop dat het goed met je gaat

Pas goed op jezelf, neem beschermende maatregelen en verlaat je huis alleen als het echt nodig is. Het belangrijkste is dat je zorgt voor je dierbaren en degenen die het meest kwetsbaar zijn voor deze ziekte.

Het voordeel waar we in deze donkere tijden dankbaar voor moeten zijn, is de technologie waardoor we dicht bij degenen van wie we houden kunnen blijven, ondanks de afstand.

Het is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit om vanuit je huis liefde en je dierbaren te blijven koesteren, op een veilige afstand, om zo te helpen de infectiecurve af te vlakken.

Gebruik je mobiele telefoon, voer zoveel mogelijk videogesprekken, communiceer en deel positieve emoties. Voel je trots op jezelf, alleen al vanwege het simpele feit dat je thuis bent en voor jezelf zorgt. Op dit moment zijn de eenvoudigste handelingen het meest doorslaggevend.

Iedereen is belangrijk

We hebben je nodig; je bent belangrijk

Ik hoop dat het goed met je gaat. Wat jouw situatie ook is, wij wensen je rust en sterkte. Omdat, zoals Carl Sagan ooit zei, we allemaal waardevol en onmisbaar zijn. Eén ding dat we echter helaas ontdekken met deze coronavirus-pandemie, is dat het leven net zo kwetsbaar kan zijn als de ochtendmist.

We hebben je nodig. Wat je nationaliteit, religie, waarden, gedachten en beroep ook zijn, we hebben je nodig en je bent belangrijk. Je bent belangrijk voor ons en je bent belangrijk voor je dierbaren.

Op dit moment is het meest waardevolle wat we hebben de solidariteit en de verantwoordelijkheid van degenen die begrijpen dat ze zichzelf moeten beschermen om zo anderen te beschermen.

Daarom moet je begrijpen dat andere mensen net zo belangrijk zijn als jij. Dit is niet het moment voor individualisme en egoïsme, dat we op televisie en internet hebben gezien. Het wordt tijd om tot elkaar te komen om dit virus te bestrijden.

Ik weet dat je bang bent, maar dat zijn we allemaal: dit zal voorbijgaan

We zijn allemaal bang. In elke onverwachte situatie is het volkomen normaal om angst te ervaren. Laat deze emotie echter niet de overhand krijgen, anders zul je te maken krijgen met schadelijk gedrag.

Doe er dus alles aan om het enige dat je kunt controleren te beheersen: je beslissingen en gedrag. Wees kalm en leef verantwoord en probeer anderen zoveel mogelijk te helpen. Het enige dat je voorlopig hoeft te doen is veilig en gezond te blijven.

Laat je inspireren door katten! Ze brengen lange tijden door met het kijken door de ramen naar de wereld om hen heen, ze maken het zich behaaglijk onder een dekentje en geloven gewoon dat alles goed komt. Tot slot hoop ik dat het goed met je gaat. Ik hoop dat we hier allemaal samen doorheen komen…door thuis te blijven! Wellicht ook interessant voor jou

De isolatie alleen doorbrengen: hoe ga je hiermee om?
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
De isolatie alleen doorbrengen: hoe ga je hiermee om?

Veel mensen moeten de isolatie alleen doorbrengen in deze tijd van de coronaviruscrisis. Emoties en je gedachten kunnen je in deze context echt ver...


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.