Ik heb je uitgenodigd in mijn leven; je hoeft niet te blijven

Ik heb je uitgenodigd in mijn leven; je hoeft niet te blijven

Laatste update: 15 januari, 2017

Door de jaren heen heb ik geleerd dat mensen zullen komen en gaan in het leven. Voorheen deed het pijn om hierover na te denken en was ik niet bereid het te accepteren. Nu heb ik echter geleerd om mensen in mijn leven uit te nodigen, zonder hen te verplichten om te blijven. Eindelijk kan ik begrijpen dat iedereen zijn eigen weg volgt.

Soms gaan deze wegen lange tijd in elkaar over en gaan ze later weer een compleet andere richting op. Sommige wegen blijven in elkaar overlopen en weer uit elkaar gaan. En tot slot zijn er wegen die elkaar nooit meer tegenkomen, maar toch een blijvende indruk op elkaar maken.

Enige tijd, en na een hoop teleurstellingen, hield ik alle deuren goed dicht en vermeed ik iedereen die mijn leven binnen wilde komen. Tot ik er op een dag achter kwam dat ik mezelf emotioneel aan het uithongeren was.

Ik verwelkom je in mijn leven, zodat ik bekend kan worden met jouw perspectief

Wanneer ik jou toegang geef tot mijn leven, dan doe ik dit niet alleen om een nieuw contact aan mijn contactenlijst toe te kunnen voegen. Ik geef mezelf de kans om het leven te bekijken vanuit jouw optiek. Mijn perspectief wordt verrijkt door jouw ervaringen, jouw uitdagingen en jouw dromen. Met één aanraking kun je een diepgaande verandering in mij teweeg brengen, zelfs als dit in eerste instantie niet zo lijkt.

Bloem

In ruil daarvoor zal ik alles wat ik heb aan jou bijdragen. Meer kan ik niet geven, omdat ik beperkt wordt door mijn ervaringen en mijn geschiedenis. Het is een goede manier om depressie tegen te gaan, optimisme te vinden en verfrissende ideeën over te nemen.

Ontdekken dat ik nog altijd in staat ben om te hopen

Iedereen leidt een individueel leven met unieke ervaringen. Zelfs mensen die hetzelfde mee hebben gemaakt denken hier anders aan terug. Wanneer ik jou echter toegang geef tot mijn leven, krijg ik weer nieuwe redenen om te hopen. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, op de een of andere manier breng je namelijk verborgen verrassingen met je mee.

Misschien wordt je wel de liefde van mijn leven, mijn beste vriend of de vriend waar ik gezellig iets mee ga drinken. Misschien ben je gewoon iemand die ik toevallig ontmoet en waar ik een paar maanden mee omga. Het maakt niet uit. Hetgeen belangrijk is, is dat je mij hoop zult brengen.

Jij geeft mij de kans om nieuwe kansen te ontdekken

Nog een voordeel waar ik van kan profiteren door jou in mijn leven te laten, is dat jij mij nieuwe kansen zal laten zien. Jij kan mij helpen de dingen die ik in het leven heb te waarderen. Misschien ben je je hier niet meteen van bewust of vind je het maar moeilijk te geloven, maar je kunt een hoop bijdragen aan deze relatie.

Het komt bijna nooit voor dat je twee keer in je leven dezelfde kans krijgt. De deur nu openen is dus de grootste kans die we kunnen hebben.

Jij maakt een deel van de puzzel af

Het is niet dat ik jou in mijn leven laat omdat ik het gevoel heb dat ik een reden nodig heb om te kunnen leven en lachen. En je zal ook niet het middelpunt van mijn leven worden; die rol is namelijk voor mij weggelegd. Met jou aan mijn zijde kan ik echter noodzakelijke ruimtes vullen: vriend, raadgever, metgezel, handlanger etc.

Ja, ik heb geleerd om alleen door het leven te gaan zonder me hierbij overweldigd of verdrietig te voelen. Maar ik ben er ook achter gekomen dat ik een balans moet vinden. Ik moet leren om in mijn eentje te kunnen genieten van het leven, maar tegelijkertijd ook ruimte vrijlaten voor het gezelschap dat jij me kunt bieden.

Knuffel

Of je nu de rol van vriend, partner, kind of een van mijn ouders vervult, je blijft in staat om een deel van mij volledig te maken. Ik weet dus dat er de dag dat jij mijn leven verlaat een lege ruimte achter zal blijven die moeilijk te vullen zal zijn. Toch zal het het waard zijn, dankzij alles dat we samen gecreëerd hebben.

Het zal het waard zijn, zelfs als je me teleurstelt

Ik weet dat er risico’s aan verbonden zitten om jou in mijn leven te laten. Je zou een giftig persoon kunnen zijn die mij pijn doet, of dit nu met opzet is of niet. Je kunt ook misbruik maken van wie ik ben, wat ik heb of wat ik kan zijn. Natuurlijk zijn deze dingen beangstigend voor me, niemand houdt van pijn.

Toch heb ik besloten om risico’s te nemen en mezelf over mijn angsten heen te zetten. Ik denk dat zelfs de lelijkste persoon nog iets waardevols aan mijn leven kan bijdragen en ik ben bereid om erachter te komen wat dat is. Ben je klaar om in mijn leven te komen? Zal je mij in jouw leven toelaten?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.