De ideale vrouw voor alledaagse mannen

De ideale vrouw voor alledaagse mannen

Laatste update: 21 november, 2016

In de wereld van vandaag zijn er nog steeds veel vrouwen die proberen om het stereotype idee van “de ideale vrouw” te zijn vanuit de clichés die zijn opgedrongen door de door mannen gedomineerde culturen. Er doet een leugen de rondte waar veel mensen in geloven, dat de spil van geluk het vinden van een partner is en dat een vrouw een partner kan vinden als zee de ideale vrouw is.

Hoewel we ons blijkbaar in een tijd bevinden waar geen plaats is voor zulke mythes, blijft het een feit dat, nu meer dan ooit, er sterke richtlijnen zijn voor hoe een vrouw zou moeten zijn.

De ideale vrouw

Vrouwengezicht

Helaas zijn er nog veel mannen die een vrouw beoordelen op hoe nuttig ze voor hem kan zijn. Dit is al zo sinds het begin van de menselijke geschiedenis, maar het is nu subtieler en moeilijker te identificeren.

Tot minder dan een eeuw geleden was de vrouw de spil van de huiselijke wereld. Haar rol was ervoor zorgen dat alles in huis goed verliep en sterke kinderen geven aan haar man. Nu hoeft de wereld en de man een vrouw niet op te sluiten in huis. Ze is nodig om geld te verdienen. Ze hebben haar “opgeleid” en “mooi” nodig, want dat is “nuttig” voor iedere man in de sociale wereld.

Het prototype

Er is een stereotype idee van wat de ideale vrouw is. Dit zijn haar belangrijkste kenmerken:

  • Mooi. Maar geen “vreemde schoonheid”. Voor de alledaagse man is het een mooie vrouw met grote borsten, een mooi achterwerk en het gezicht van een “bad girl”. Anders kun je het vergeten. Daar is plastische chirurgie voor uitgevonden.
  • Begripvol. Dit betekent dat ze het prima moet vinden dat haar man liever voetbal kijkt dan naar haar luistert als ze een rotdag heeft gehad en dat ze hem met een glimlach opwacht als hij dronken thuiskomt na een hele dag de hort op te zijn geweest.
  • Niet jaloers zijn. Zelfs als hij vreemd is gegaan.
  • Intelligent en hoog opgeleid. Ze zal niets doen dat haar een slecht figuur laat slaan als ze met zijn vrienden praat, maar ze moet natuurlijk ook niet te slim zijn. Alledaagse mannen vluchten voor vrouwen die te intelligent zijn.
  • Gedurfd en heel seksueel actief. Preutse vrouwen zijn al lang niet meer in de mode. De man van vandaag droomt van een quasi-seksverslaafde vrouw die door hem is geobsedeerd.

Echte vrouwen

Lachende Vrouw

Natuurlijk bestaat de ideale vrouw, of lijkt het alsof ze bestaat in de wereld van de entertainment en advertenties. In het dagelijkse leven zijn ze niet zo makkelijk te vinden, hoewel er veel vrouwen zijn die hun leven lang proberen aan het verdraaide stereotype te voldoen.

Echte vrouwen willen niet dat iemand van ze houdt omdat ze “een goed product” zijn. Ze willen niet gedwongen worden te zijn en doen wat anderen van ze verwachten. Echte vrouwen protesteren tegen wat zij als oneerlijk zien. Ze willen worden begrepen en ze willen dat anderen hun fouten accepteren. Ze willen dat er van ze wordt gehouden net zoals ze zelf van anderen houden: met respect en tederheid.

Vrije vrouwen zijn in staat om hun grote liefde op te geven, als de prijs hun identiteit is. Het kan ze niet schelen dat hun man kaal is, een buikje heeft of vergeetachtig is. Ze weten hoe ze van anderen moeten houden, omdat liefde eigenlijk het vermogen is om te zien wat iemand uniek maakt. Het is een vrouw die zichzelf niet waardeert door wat alledaagse mannen van haar vinden, maar door wat ze van zichzelf vindt, omdat ze dit altijd in gedachten houdt.

Omhelzing

Soms wil ze vrijen, maar soms ook niet. Ze is begripvol en kan luisteren. Ze wil zich gewaardeerd voelen en niet als prijs of gebruiksvoorwerp.

Echte vrouwen zijn niet zo dol op alledaagse mannen. Echte vrouwen hebben echte mannen nodig om dit fascinerende avontuur dat liefde heet aan te gaan.

–Afbeeldingen van Shilling Sanjuan Piquero, Patt Brennan en Christian Schloe.–


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.