Hoe je volgens de wetenschap iemand verliefd op je kunt laten worden

Naast het fysieke aspect telt, als het erom gaat iemand verliefd te maken, ook je vermogen om met diepe en interessante gesprekken om te gaan. We geven je meer sleutels om ervoor te zorgen dat mensen zich tot je aangetrokken voelen.
Hoe je volgens de wetenschap iemand verliefd op je kunt laten worden
Valeria Sabater

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Valeria Sabater.

Laatste update: 02 augustus, 2023

Er zijn veel factoren en variabelen die ervoor kunnen zorgen dat iemand verliefd op je wordt. Denk geen moment dat het geheim alleen ligt in aantrekkelijkheid, het aantrekken van de mooiste jurk ter wereld en er oogverblindend uitzien. In feite beweren wetenschappelijke professionals en experts in verleiding en verliefdheid dat er krachtigere sleutels zijn om iemand verliefd op je te laten worden.

Volgens de wetenschap zijn er namelijk bepaalde elementen die dienen om ons aan te trekken en te verblinden en die altijd aanwezig moeten zijn. Deze dimensies die bij anderen gevoelens van liefde voor jou opwekken, zouden altijd in jou aanwezig moeten zijn, zodat je de passie en dagelijkse genegenheid in je relaties kunt voeden.

Je moet weten hoe je deze dimensies kunt integreren (als je ze nog niet hebt) in je psychologische repertoire als je iemand verliefd op je wilt laten worden. Je zou van deze middelen je beste verdediging in het leven moeten maken.

Verliefd stel

Hoe je iemand verliefd op je kunt laten worden (volgens de wetenschap)

Wees jezelf. Je hebt dit advies waarschijnlijk al vaak gekregen. Hoewel het duidelijk is dat niets zo aanbevelenswaardig is als je te gedragen zoals je bent en geen verleidingsspel te spelen, is het altijd een goed idee als je andere deugden en middelen integreert als het op verleiden aankomt.

Dit zijn bepaalde dimensies die je kunt leren die je daadwerkelijk aantrekkelijker maken. Laten we eens kijken naar deze dingen die er volgens de wetenschap voor kunnen zorgen dat iemand verliefd op je wordt.

1. Een goed gevoel voor humor maakt je onweerstaanbaar

Is er iets beters dan iemand die je leuk vindt aan het lachen te maken? Natuurlijk niet. Want zo ontstaan de beste connecties. Zo worden je positieve emoties aangewakkerd. Het is een medeplichtigheid die in je hart blijft en die ook je intelligentie laat zien. Dat is geen toeval.

Uit een onderzoek (Engelse link) van de antropoloog Gil Greengross van de Universiteit van New Mexico blijkt zelfs dat gevoel voor humor doorslaggevend kan zijn bij seksuele selectie.

Het lijkt erop dat we geneigd zijn te kiezen voor mensen met een goed gevoel voor humor omdat we deze deugd associëren met intelligentie. Als we kinderen willen, zorgen we ervoor dat ons nageslacht ook die competentie heeft. Als het aankomt op het kiezen van een partner of seksuele partner, laten we blijkbaar niets aan het toeval over.

2. Toon je kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid is belangrijk als het erom gaat iemand verliefd op je te laten worden. Sommige mensen aarzelen niet om hun positieve en bijna ‘heldhaftige’ kwaliteiten te laten zien als ze iemand verliefd op ze willen laten worden. Maar hoewel dit er misschien goed uitziet op het grote filmdoek, werkt het niet echt in de liefde.

In plaats daarvan laat het tonen van je kwetsbaarheid de ander zien dat je menselijk bent en helpt het je om toenadering en intimiteit met hem of haar te creëren. Dr. Elaine N. Aron van de New York University (en auteur van talloze boeken en artikelen over hooggevoeligheid) legt dit uit in een onderzoeksartikel.

Kwetsbaar zijn betekent dat je eerlijk bent tegen elkaar en contact kunt maken met je emoties.

3. Geef ze aanwijzingen dat je ze aantrekkelijk vindt

Verlegenheid is geen goede metgezel als het erom gaat iemand verliefd op je te laten worden. Maar wees voorzichtig, want het is ook niet goed om te brutaal te zijn. Je moet een tussenweg vinden.

Je wilt ze laten zien dat je ze leuk vindt, maar zonder te open te zijn. Dit vereist gratie en finesse. Je hebt verbale en, nog belangrijker, non-verbale taal nodig. Het soort waarbij je glimlach boekdelen spreekt en je ogen alles zeggen.

Deze gebaren, blikken en woorden moeten een symfonievormen die de ander doet beseffen dat je je tot hem aangetrokken voelt.

4. De kunst van een goed gesprek (hoe dieper, hoe beter)

Jij en je toekomstige partner gaan het mysterie van de oerknal of het raadsel van de Sfinx van Gizeh niet oplossen. Maar diepe en interessante gesprekken kunnen ankers zijn voor aantrekkingskracht en manieren om de neuronen van de ander te verleiden. Immers, als je hun brein kunt ‘aanzetten’, geeft dat jou een voordeel. Je moet hun geest boeien om hun hart te activeren.

Daarom kan het voeren van goede gesprekken iemand helpen om verliefd op je te worden. Er gaat inderdaad niets boven een urenlang gesprek om intimiteit te creëren.

Stel tussen luchtballonnen

5. De manier waarop je iemand laat voelen is belangrijk

Weet je nog wanneer je je voor het laatst opgewonden, verbonden met het huidige moment en gelukkig voelde? Was je op dat moment bij iemand? Weinig dingen zijn zo bevredigend als gevoelens van verbondenheid, welzijn en absolute harmonie in het gezelschap van iemand anders.

In de liefde zijn ze de sleutel. Want verliefdheid gaat niet alleen over fysieke aantrekkingskracht. Je wordt verliefd op hoe de ander je laat voelen.

Relatie-experts beweren dat er niets zo transcendent is als het creëren van positieve en diepgaande ervaringen met een partner. Je ontdekt al snel dat de rest van je interacties, zoals met je collega’s op het werk, je niet dezelfde gevoelens van medeplichtigheid en absolute affiniteit geven.

Bovendien kan het ervaren van intense momenten met een andere persoon sterke emotionele allianties creëren. Als je bijvoorbeeld weet wat hun hobby’s of smaak zijn, deel die passies dan met hen. Het zal je helpen om een belangrijke band op te bouwen.

6. Je persoonlijkheid

Je fysieke verschijning is je introductiebrief, maar je persoonlijkheid is de directe uitnodiging voor iemand om verliefd op je te worden. Wie je bent, wat jou definieert, je waarden en overtuigingen, de manier waarop je met anderen omgaat, de manier waarop je op dingen reageert, je ervaring en je emotionele vaardigheden zetten de aantrekkingskracht aan (of niet).

Een onderzoek (Engelse link) uitgevoerd door de Universiteit van Göttingen (Duitsland) geeft gegevens over de relatie tussen persoonlijkheid en aantrekkingskracht. Natuurlijk zijn sommige persoonlijkheden boeiender.

Factoren zoals openheid, gevoel voor humor, vertrouwen, vriendelijkheid, sympathie en het vermogen om te communiceren zijn dimensies die altijd uitnodigend en aantrekkelijk zijn voor anderen.

7. Wees een goede vriend

Hoewel je er misschien naar verlangt en ervan droomt dat die ene persoon verliefd op je wordt, is het vaak geen goed idee om haast te hebben. Langzaam brandende liefde is vaak juist heel vruchtbaar, vooral als het begint met een goede vriendschap.

Bedenk dat de gelukkigste en langstdurende stellen diegenen zijn die goede levenspartners zijn. Stellen die samen plezier hebben en die weten hoe ze tot afspraken moeten komen.

In wezen is verleiden prima, maar concentreer je op een goede steun voor hen zijn, iemand die ze kunnen vertrouwen. Passie en verlangen zijn belangrijk, maar ze zijn nogal vluchtig. Een studie (Spaanse link) gepubliceerd in het tijdschrift Praxis & Saber geeft aan dat vriendschap en emotionele intimiteit noodzakelijk zijn voor jonge mensen om relaties op te bouwen.

8. Demonstreer een veilige gehechtheid

Gehechtheid definieert jouw manier van binding met anderen. Sommige mensen doen het vanuit een positie van veiligheid, emotionele volwassenheid en zelfvertrouwen. Anderen doen het vanuit onzekerheid, angst of emotionele kilte. Het is belangrijk om aan je eigen persoonlijke gebied te werken om meer bevredigende relaties te krijgen als je iemand verliefd op je wilt laten worden.

Tot slot heeft iedereen zijn eigen geheimen als het gaat om iemand verliefd op hem te laten worden. Deze strategieën draag je met je mee. Maar vergeet niet dat verleiden ook een kunst is. Je kunt leren hoe je het je eigen kunt maken. Het geeft je temperament, zekerheid en het soort aantrekkingskracht dat boven je huid uitstijgt.

Gebruik je intuïtie en leer van je ervaringen, maar aarzel ook niet om jezelf te trainen op dit gebied. Tot slot zijn er veel boeken en goede bronnen waarmee je veel kunt leren over het complexe maar fascinerende universum van de liefde.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.