Hoe je emoties je aantrekkelijker kunnen maken

Hoe je emoties je aantrekkelijker kunnen maken

Laatste update: 15 juli, 2017

We besteden ontzettend veel tijd aan ons uiterlijk, dikwijls met het doel een beeld te projecteren dat ons aantrekkelijk, begerenswaardig maakt. We willen niet per se seksueel aantrekkelijk worden gevonden, maar eerder dat anderen ons beschouwen als plezierig gezelschap, als iemand die een wenselijke toevoeging is aan elke sociale kring.

We richten ons echter dusdanig op mooi en aantrekkelijk zijn aan de buitenkant dat we onze innerlijke ontwikkeling volledig vergeten. Dit resulteert in een dissonantie tussen het beeld dat we projecteren en onze persoonlijkheid, een tegenstrijdigheid die altijd een bron van ongemak zal zijn en die uiteindelijk niet onopgemerkt zal blijven voor anderen.

Aantrekkelijk

Mensen wiens emoties makkelijker te lezen zijn, zijn aantrekkelijker

Een wetenschappelijke studie die werd uitgevoerd door de National Academy of Sciences onthulde dat mensen zich aangetrokken voelen tot mensen die emotioneel makkelijker te lezen zijn. De resultaten tonen aan dat mensen die iets mysterieus over zich hebben, die de uitdrukking van hun emoties moduleren en die moeilijk te doorgronden zijn, eigenlijk minder aantrekkelijk worden gevonden.

De onderzoekers vroegen een groep mensen om foto’s te bekijken van zes verschillende mannen en vrouwen. Vervolgens werd hen gevraagd om te raden wat de mensen op de foto’s voelden, en tegelijkertijd werd hen gevraagd om aan te geven hoe aantrekkelijk ze de mensen op de foto’s vonden.
Aantrekkelijk

Hoe expressiever de persoon is, hoe aantrekkelijker we hem vinden

De resultaten onthulden dat de mannen en vrouwen die weinig emotie uitstraalden of die iets mysterieus over zich hadden niet zo aantrekkelijk werden gevonden door de deelnemers. Dus, hoe expressiever iemand is, en hoe makkelijker het is om te raden hoe hij zich voelt, hoe aantrekkelijker we hem zullen vinden.

Natuurlijk betekent dit niet dat je zou moeten proberen om niet mysterieus over te komen, of dat iemand die minder expressief is onaantrekkelijk is. Het belangrijkste is dat we onze emoties op een gezonde manier uiten.

Aantrekkelijk

Onze expressies stellen ons in staat om de buitengewone mensen te zijn die we zijn. Je weet al dat jouw emoties je aantrekkelijker kunnen maken voor anderen en jezelf. Maar onthoud dat het altijd het beste is om een evenwicht te vinden als het gaat om jezelf uitdrukken. Stel je eigen grenzen en overdrijf je expressies niet in de buurt van andere mensen als je gezonde relaties met deze mensen wenst te hebben.

Emotioneel intelligent zijn biedt ons ook een groot voordeel. Misschien kan een zeker gevoel van mysterie het vuur brandend houden wanneer de relatie nog maar net begonnen is, maar de wetenschap vertelt ons dat we aantrekkelijker zullen zijn als we onszelf tijdens die eerste ontmoeting openlijk uiten en als we onze emoties laten zien.

Waarom zijn verboden dingen zo aantrekkelijk?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.