Het hart heeft vitaminen nodig: affectie, welwillendheid en ontelbaar veel knuffels

Het hart heeft vitaminen nodig: affectie, welwillendheid en ontelbaar veel knuffels

Laatste update: 25 oktober, 2017

Het hart heeft vitaminen nodig. Dit klinkt misschien als een cliché. Maar ik weet dat mijn hart vitaminen meer nodig heeft dan al het andere. Ik heb het niet over zomaar wat vitaminen. Het hart heeft affectie, welwillendheid en ontelbare knuffels nodig om te overleven.

Op menselijk vlak geloof ik dat er niemand in de wereld is die dit niet nodig heeft. De emoties die wij binnenin ons ervaren, worden gevoed door rechtstreeks contact met anderen. Die gevoelens vervullen ons wanneer ze met liefde gegeven worden. We hebben ze evenveel nodig als de lucht die we inademen.

Elke soort liefde zal altijd deze drie vitaminen bevatten. Misschien denk je nu aan iemand die deze vitaminen niet in zijn leven ontvangt. Dan heb je het waarschijnlijk niet over liefde. Want het is dan eerder iets dat er misschien op lijkt maar dat je nooit zo veel zal vervullen als oprechte gedeelde gevoelens zouden doen.

Mijn vitamine A: volledig oprechte affectie

Eén van de belangrijkste vitaminen die we nodig hebben, is een kleine dosis affectie. Affectie en tederheid zijn in staat om op verschillende manieren leven te doen ontstaan. Een liefdevolle aanraking, een glimlach, enkele gepaste woorden… brengen ons tot leven.

Affectie van anderen maakt ons gelukkig en geeft ons het gevoel geliefd te zijn. Dat is onontbeerlijk voor ons lichaam. Deze uitdrukking van affectie en erkenning helpt om onszelf te zien als een uniek wezen in de massa. Het geeft ons voldoende levenskracht om niet ten onder te gaan aan tegenslag.

“Echte affectie is niet de soort die ons onze fouten vergeeft,

maar het is die affectie die niet weet dat er fouten zijn.”

-Jacinto Benavente-

Affectie verjongt onze persoonlijkheid omdat we ervaren wat we waard zijn. We voelen ons gewaardeerd en vol vertrouwen. Deze vitamine is een balsem voor ons zelfvertrouwen. Dat staat los van het feit of wij het aan anderen tonen of dat zij het aan ons tonen. In feite is het op die momenten aanwezig in de lucht rond ons.

Mijn vitamine B: welwillendheid, recht vanuit het hart

Net als vitamine A, is ook vitamine B absoluut noodzakelijk. Deze vitamine komt van mensen die de kwaliteit om een goed mens te zijn in de praktijk omzetten. Wanneer het lichaam omringd wordt door mensen met een goed hart, dan zorgen deze mensen er ook voor dat ons hart wat vrijgeviger wordt. Het hart gaat moediger kloppen.

“Voortdurende vriendelijk bereikt zoveel.

Net als de zon ijs doet smelten, doet vriendelijkheid misverstanden, wantrouwen en vijandigheid verdampen.”

-Albert Schweitzer-

Een vriendelijk persoon heeft een aangenaam en medelevend effect op ons. Want deze mensen zijn bereid om te helpen zonder er iets voor terug te vragen. Ze zijn aardig en vrijgevig. Ik word gemakkelijk verliefd op mensen die op een empathische manier welwillendheid tonen.

Ze maken mij een betere persoon. Daarom erken ik dat ik hen graag zie. Bovendien waardeer ik dat ze in mijn leven zijn. Ik kies hen altijd als bron om te leren. Ze helpen mij om elke dag te groeien.                                                                                   

Mijn vitamine C: ontelbaar veel knuffels

Tenslotte zijn vitamine A en B waardeloos als we die ene vitamine niet hebben die al onze lichamen nodig hebben. We halen die vitamine uit de knuffels die we krijgen. Ja, die lijmen zelfs de meest gebroken delen van de ziel weer aan elkaar. Ze helpen ons om weer volledig te zijn, zodat we eigenlijk nooit volledig gebroken zijn. Je weet al waarover we het hebben. Het zijn die vitaminen die je het gevoel geven niet zo alleen te zijn. Ze geven je een warmer gevoel omdat ze je vergezellen en troosten.

 “Eén van hen glimlachte. En de andere glimlachte ook.

Ze durfden elkaar in het openbaar niet omhelzen maar in één enkele seconde,

Zeiden ze in stilte duizenden dingen tegen elkaar. “

-Ildefonso Falcones-

Ik ga voortdurend op zoek naar dit soort omhelzingen, die dichtbij en eindeloos zijn. De meest waardevolle knuffels gebeuren spontaan en soms op een verlegen manier. Ik ben er zeker van dat jij liever geen geplande en berekende knuffels krijgt. Ik ook niet, zelfs al zien ze er aan de buitenkant prachtig uit.

Een Man En Een Vrouw Die Elkaar Zoenen Want Het Hart Heeft Vitaminen Nodig

Het mooie ervan is wat we voelen als we ze krijgen. Want het zijn vitaminen die ons vele gezonde en ongelooflijke voordelen bieden. Ze verbeteren bijvoorbeeld de gemoedstoestand. Bovendien doen ze het serotoninegehalte in het lichaam stijgen. Ze ontspannen de spieren en verlagen de bloeddruk. Knuffels slagen er zelfs in om gespannen zenuwen te bestrijden.

Om al deze redenen mag je niet vergeten aandacht te schenken aan de voeding die je hart nodig heeft. Het is waar dat we veel andere dingen nodig hebben om in de liefde vooruit te komen. Maar als de ziel sterft, is de rest waardeloos. We moeten dus proberen om het de juiste vitaminen te geven zodat dit nooit zal gebeuren. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.