Het enige teken van superioriteit is vriendelijkheid

Het enige teken van superioriteit is vriendelijkheid

Laatste update: 25 december, 2016

“Het enige teken van superioriteit dat ik ken is vriendelijkheid,” heeft de grote Beethoven vermoedelijk ooit eens gezegd. Een goed mens zijn is de enige investering die altijd winst zal opleveren, zowel voor jezelf als voor de wereld.

Sommige mensen zeggen dat goede mensen een vergissing zijn van de natuur, maar de waarheid is dat iedereen op een andere manier gebruikt maakt van de eigen vriendelijkheid. De schoonheid van iedere glimlach is uniek.

Vriendelijkheid wordt geuit door middel van begrijpende blikken, oprechte handelingen en al die wijsheid die we vergaren door onze hechte band met anderen. Het is aanwezig in die wens om de wereld te veranderen, naar rechtvaardigheid te streven en gul te zijn.

Vertrouwen in de vriendelijkheid van anderen is een ode aan vriendelijkheid zelf

Eens in de zoveel tijd horen we van die prachtige verhalen vol tederheid en dat wat we ‘menselijkheid’ noemen. Deze nobele daden raken ons ontzettend diep van binnen, omdat ze een ware reflectie zijn van de dingen die ons verenigen. Daarom hebben wij vandaag een lijstje samengesteld met ‘kleine’ daden van vriendelijkheid die we vonden op het internet en die hopelijk voor een glimlach op je gezicht zullen zorgen:

1. We kunnen allemaal zomaar een vriendendienst doen

Iemand zag dat een auto van binnen helemaal nat werd, omdat de eigenaren het raam open hadden laten staan, dus besloot hij om enkele minuten van zijn leven te besteden aan het met plastic zakken dichtplakken van het raam om te voorkomen dat er nog meer water inkwam. Op een van de tasjes schreef hij: ‘Ik wilde niet dat je auto nat werd! Fijne dag nog!’

Auto Dichtplakken

2. De kracht van empathie

Een man zag aan de tafel naast hem twee vrouwen huilen. Hij vond een manier om hun pijn te verlichten en toverde een glimlach op hun gezicht door tegen de ober te zeggen dat hij hun rekening zou betalen.

Rekening Betalen

3. Betalen voor de koffie van iemand die dit nodig heeft

In de afgelopen jaren is de oude Napolitaanse gewoonte om te betalen voor kopjes koffie in cafés of bars en deze vervolgens achter te laten voor mensen die zich dit niet kunnen veroorloven weer teruggekeerd. Vraag aan een café bij jou in de buurt of je dit kunt doen en verander zelf iemand zijn dag.

4. Helpen gaat voor de wedstrijd

Deze atlete koos ervoor om haar tegenstandster te helpen winnen in plaats van te vechten voor haar eigen voor de hand liggende overwinning. Deze vrouw heet Meghan Vogel. Uiteindelijk verloor ze de wedstrijd, maar we weten zeker dat ze in haar eigen ogen en in die van vele anderen alsnog de winnaar was.

Helpen

5. De ouders van een tweeling van 14 weken oud deelde oordopjes en snacks uit in het vliegtuig

Deze superlieve daad getuigde van ontzettend veel sociaal verantwoordelijkheidsgevoel en vriendelijkheid. De ouders van de kleine tweeling deelden de goodie bags uit aan hun medepassagiers om zich bij voorbaat al te verontschuldigen voor de herrie die hun kinderen zouden kunnen veroorzaken tijdens de vlucht.

Goodie Bag

6. Deze twee jongetjes redden een lammetje uit de oceaan

Mensen die hun leven op het spel zetten om een ander te redden verdienen een enorm applaus. Dit zijn de verhalen die ons zonder twijfel het meest raken.

Lammetje Redden

7. Deze hond ging net zo lang door totdat hij vrienden was geworden met dit Argentijnse jongetje

In deze video kun je een prachtige vriendschap zien opbloeien. Het aandringen en de communicatie tussen deze twee kostbare zielen zal je doen smelten!

8. Deze groep jongeren besloot van kleding te wisselen om een vriend te steunen

Deze jongeren ruilden hun broeken in voor rokken om een transseksuele vriend te steunen. Dit zie je niet elke dag, wat het verhaal alleen maar nog hartverwarmender maakt.

Kleding Verwisselen

9. Deze mishandelde hond vond een echte menselijke vriend

Deze mishandelde hond kwam terecht bij het huis van een goed iemand. Het dier was op zoek naar hulp en dit was precies wat hij vond. Vanaf dit moment kreeg de hond een echt thuis. De persoon die hem vond postte deze foto’s op het internet en zei dat ze de hond gevonden had en hem voor niets in de wereld zou opgeven. We weten zeker dat vandaag de dag dit mooie dier gelukkig is nu hij ware liefde gevonden heeft.

Hond

Als je deze verhalen eenmaal hebt gelezen, zul je nooit meer vergeten dat de beste manier waarop we deze mooie mensen eer aan kunnen doen, is door hun voorbeeld te volgen, door van hun handelingen onze handelingen te maken en door altijd te blijven streven naar rechtvaardigheid. Laten we nooit vergeten dat als wij alleen nog maar liefde zaaien, alle angst en verdriet al snel zal uitsterven.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.