De kunst van het aantrekken van magie in je leven

De kunst van het aantrekken van magie in je leven
Sergio De Dios González

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Sergio De Dios González.

Geschreven door Eva Maria Rodríguez

Laatste update: 27 december, 2022

Onze zielen verlangen naar magie. Kinderen houden van sprookjes en andere verhalen over magie. Zelfs naarmate je ouder wordt, zullen magie en fantasie elk een plekje in je hart behouden. Wel zul je steeds makkelijker de “spreuken” vergeten die magie en fantasie aanmoedigen. Daarom wordt het aantrekken van magie steeds belangrijker in je leven.

Verhalen over een onzichtbare, magische wereld zijn zo aantrekkelijk (zowel voor kinderen als volwassenen) omdat ze allerlei oude archetypes bevatten die we in onze levensreizen zelf ervaren hebben. Deze verhalen openen je zintuigen. Ze wakkeren ze aan op een manier die je toestaat de magie te zien — gewoon, simpel en prachtig — die elke dag om je heen bestaat.

Over de hele wereld en door de gehele geschiedenis heen hebben mensen verrassende, inspirerende verhalen over fantastische wezens en geweldige gebeurtenissen geschreven. Dit gaat al duizenden jaren zo. Achter al deze verhalen kun je niet alleen onze verbeelding vinden, maar ook onze wensen en angsten.

Het aantrekken van magie is voor iedereen belangrijk

We hebben allemaal magie nodig. Wanneer je dit afwijst, betekent dat dat er iets mis is. Magie valt ondanks deze mogelijke afwijzing overal om je heen te vinden. Het verwerpen hiervan staat dan ook gelijk aan het verwerpen van een groot deel van jezelf en je capaciteiten.

Het lijkt erop dat moeilijke omstandigheden je met name vastzetten in dit volwassen perspectief dat magie zo buitensluit. Het is een standpunt dat je innerlijke kind verbergt. Je vindt de ervaring van de magie niet per se minder plezierig, maar het bezorgt je ook een dosis nervositeit.

Als volwassenen zijn we constant bezig met het oplossen van problemen en het aanvechten van (of protesteren tegen) onrechtvaardigheden. Dat betreft met name kwesties waarvan wij zelf de slachtoffers zijn. Dit zijn de soort omstandigheden waarin je probeert te overleven. Ondertussen vergeet je echter af en toe eens omhoog te kijken. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om (opnieuw) de kunst van het aantrekken van magie te beoefenen. Het vormgeven van een magische visie richting de kleine details is namelijk een gemoedstoestand. Iedereen heeft dan ook het vermogen om zijn eigen “magische knop” te creëren. Zo kan ook jij in een magische staat verkeren wanneer het jou uit komt.

“Er zijn slechts twee manieren waarop je je leven kunt leven: alsof niks een wonder is, of alsof alles een wonder is.”
-Albert Einstein-

Het aantrekken van magie

Het aantrekken van verloren magie

Je geest is ontzettend krachtig (veel krachtiger dan je zelf zou denken) en met een beetje training, kun je je gemoedstoestand volledig wijzigen. Wat dit betekent is dat je al die magische momenten (opnieuw) leert herkennen. Zodoende zul je niet langer die magische momenten door je vinger laten glippen terwijl je de klok achterna jaagt. Het bekende nadeel van het najagen hiervan is namelijk dat de klok niet pauzeert zoals wij dat doen.

Geloof in jezelf

Je zult buiten geen schoonheid vinden als je het niet eerst in jezelf ziet. Als je altijd naar goedkeuring van buitenaf zoekt, verkwist je waardevolle tijd. Die tijd had je beter kunnen besteden aan het dromen over je volgende grote project. Misschien had je die tijd ook kunnen besteden aan het aanleren van een nieuwe vaardigheid.

Wanneer je in jezelf en je vaardigheden gelooft, heb je eindeloze mogelijkheden. Je wordt een creatief mens; je durft te dromen, te groeien en je visie met anderen te delen. Je laat de angst om hiervoor belachelijk gemaakt te worden los.

Alles begint bij een droom, een visie of een idee. Het verschil tussen mensen die in zichzelf geloven en mensen die dat niet doen, is dat degenen die wel in zichzelf geloven vaak nog een stap verder kunnen gaan dan dat hun kracht daadwerkelijk toestaat. Dat is wanneer iemand een wonder creëert en hoogtes zal bereiken waarvan iedereen verstelt zal staan.

“Magie is in jezelf geloven. Als je dat kunt, ben je tot alles in staat.”
-Johan Wolfgang von Goethe-

Kom in beweging

We besturen allemaal zelf onze eigen levens. We kunnen ons op allerlei manieren gedragen en de omstandigheden waarin we verkeren zodoende beïnvloeden. Hoe we ons gedragen in al deze tijden zal dus hoe dan ook tot een zeker resultaat leiden.

Het is dus belangrijk om te weten in welke gemoedstoestand je verkeert wanneer je op het punt staat iets te doen. Als je vanuit een standpunt van liefde, compassie en begrip handelt, zullen je acties altijd magisch, elegant en krachtig zijn. Ook zullen ze altijd bijdragen aan het algemene belang. Wanneer je vanuit liefde handelt, zul je je niet alleen zelf beter voelen. Je inspireert ook anderen om zich op een gelijke manier te gedragen. Liefde trekt altijd meer liefde aan — en die regel op zich reikt al verder dan de concrete resultaten van een specifieke, alleenstaande handeling.

Als je acties echter voortkomen uit je ego, als ze gebaseerd zijn op wantrouwen, angst, achterdocht of of kritiek, zul je enkel en alleen diezelfde dingen aantrekken. Je trekt dezelfde soort mensen en situaties keer op keer aan. Deze zullen je op den duur in een patroon vastzetten.

Nu is het moment om hier verandering in aan te brengen. Wees niet bang! Magie wacht je om de hoek op — en het beste hiervan is dat je het zelf kunt creëren. We hebben het tenslotte al gehad over de stappen die nodig zijn voor het aantrekken van magie. Het is nu dus aan jou om dit waar te maken.

“Wat je kunt doen of wat je droomt te kunnen doen: begin ermee. Vrijmoedigheid bevat genialiteit, kracht en magie.”
-Johann Wolfgang von Goethe-

Vrouw met koffer en ballonnen in een veld

Het aantrekken van magie tussen de kleine dingen in het leven

Magie bestaat in vele dingen om je heen, in de kleine dingen waar je je leven mee deelt. Het kan in van alles te vinden zijn: een zonsondergang, de sterrenhemel, de lach van een kind, het gefluit van de vogels, het briesje tegen je gezicht, de regen die verfrist en leven geeft…

Magie is niet iets dat alleen in je fantasie bestaat. Het zien van magie in alles om je heen betekent dat je al de wonderen in je leven herkent en hier dankbaar voor bent. Dus om te beginnen met het aantrekken van magie zul je dankbaar moeten zijn voor het geweldige geschenk dat je al bezit. Dit is het iets waar je bij elke hartslag plezier van hebt: het leven. Dat komt omdat het soort magie waar wij het over hebben met name gaat over inspiratie, kracht en energie. Elk van deze dingen bezit je al. Het is enkel aan jou om het uit te vergroten.

“Degenen die niet in magie geloven, zullen het nooit vinden.”
-Roald Dahl-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.