Je vertrouwen herwinnen na ontrouw

Je vertrouwen herwinnen na ontrouw

Laatste update: 02 juni, 2017

Een van de situaties die het vertrouwen in onszelf ernstig kunnen ondermijnen, is de situatie waarin we slachtoffer worden van ontrouw door onze partner. Wanneer dit gebeurt, voelen we ons minderwaardig, verliezen we ons zelfvertrouwen, waarderen we onszelf niet zoals we dat zouden moeten doen en denken we vaak dat het onze schuld is. Maar het is niet onmogelijk om je vertrouwen terug te krijgen na ontrouw. Als onze partner ons heeft bedrogen, wat kan er verder nog mis gaan?

Elimineer negatieve gedachten zo snel mogelijk

Nadat het ontrouw heeft plaatsgevonden is het belangrijk om de situatie in perspectief te zien en te voorkomen dat we overrompeld worden door slechte gedachten. De eerste gedachte die we moeten vermijden is het idee dat het onze schuld is. Als we dat niet doen, worden we onzeker. Hoe eerder je weet dat de bedrieger degene is die verantwoordelijk is, des te vroeger kun je je angsten overwinnen en op een gezonde manier met je leven doorgaan.

De reden van ontrouw

Ontrouw is meestal een poging om relatieproblemen buiten de relatie zelf op te lossen. Deze problemen zijn meestal een gebrek aan zelfvertrouwen, een slecht zelfbeeld, een zeer dominante persoonlijkheid, de wens om gewild te zijn enzovoort. Wanneer een van de partijen in de relatie met onopgeloste problemen blijft zitten, is de kans groot dat er ontrouw plaats zal vinden.

Om een ​​gezonde relatie te hebben moeten we eerst alle relatieproblemen oplossen, dingen uitspreken en ons vrij voelen om onze mening te uiten. Als we goed opletten kunnen we zien dat gevallen van ontrouw niet op zichzelf staan, zoals we misschien denken. Zelfs modellen en zeer mooie actrices krijgen te maken met ontrouw, dus denk niet dat het aan jou ligt.

Wat te doen na ontrouw?

Veel mensen zullen je advies geven over wat je moet doen om je weer goed te voelen na ontrouw, maar gewoon eenvoudige dingen, zoals een drankje doen met vrienden, een dagje winkelen of een nieuw kapsel, kunnen je al enorm helpen. Je kunt je ook bezighouden met je hobby’s, dingen waar je goed in bent of dingen die je niet kon doen omdat je ex-partner ze niet leuk vond. Deze dingen kunnen je helpen je vertrouwen te herwinnen waarvan je dacht dat je het kwijt was. Bovendien kunnen ze je helpen om jezelf met andere ogen te zien en jezelf weer te waarderen.

Het is normaal om je na ontrouw verschrikkelijk rot te voelen. Daarom zal gezelschap van je vrienden en familie die het meest om je geven je helpen om door te gaan en je eraan te herinneren hoe waardevol je bent. Zoek de mensen op die je het best begrijpen en vraag of ze je gezelschap willen houden. Wees niet bang. Denk eraan dat ze bij je willen zijn omdat ze van je houden.

Iets anders dat heel handig kan zijn, is verandering: een nieuwe look, een nieuwe outfit, je aanmelden voor een nieuwe cursus, een reis naar het buitenland enzovoort. Dit zal je helpen beseffen dat je nog steeds jezelf bent en dat je nog steeds dingen kan doen die je leuk vindt zonder je partner nodig te hebben. Bovendien zul je hierdoor zien dat je nog steeds hartstikke waardevol bent.

Afbeelding dankzij deKPG Idream