Groeien als mens is jouw verantwoordelijkheid

Groeien als mens is jouw verantwoordelijkheid

Laatste update: 16 november, 2017

Zorgen, stress…al die dingen die ons onderdrukken en achtervolgen wanneer we volwassen worden hebben een verklaring. Iedereen moet namelijk groeien als mens. Of het nu op professioneel of persoonlijk gebied is, of op elk gebied. De waarheid is dat vast en stil blijven zitten geen optie is, hoewel veel mensen het misschien toch doen.

Maar, wat houdt deze behoefte om boven onszelf uit te stijgen in? Waarom hebben we het verlangen om vooruit te gaan, om betere mensen te worden? Vandaag zul je ontdekken hoe je kunt blijven groeien als mens, hoe je jezelf elke dag opnieuw kunt verbeteren, waarbij je begrijpt dat deze behoefte iets is dat hoort bij ons bestaan. Ben je er klaar voor om elke dag te groeien?

“Niemand kan voor jou leren. Niemand kan voor jou groeien. Niemand kan voor jou zoeken. Niemand kan voor jou doen wat jij voor jezelf moet doen. Het bestaan kent geen plaatsvervangers.”

-Jorge Bucay-

Persoonlijke groei is een prioriteit

Mooie Zeemeermin

Groeien als mens zou een prioriteit moeten zijn in je leven. Het zou je moeten motiveren om een beter persoon te zijn, om vooruit te bewegen. Wat gebeurt er als we niet groeien? Het is simpel, we vervagen.

We kunnen niet leven zonder doelen te hebben, zonder elke dag uitdagingen te overwinnen. Als we dit niet doen, worden we mensen die boos zijn op de wereld, die verbitterd raken en een grotere kans hebben op depressie. Als dit niet is wat je wilt, verander dan!

Natuurlijk kan het zo zijn dat je je bevindt op een keerpunt en je niet weet hoe je nu verder moet, maar maak je geen zorgen! Vandaag zul je leren wat je moet doen om weer van het leven te kunnen genieten en je nuttig te voelen.

“Een persoon die groeit is een persoon die zichzelf wat laat leren gedurende zijn goede momenten, en die zichzelf laat corrigeren gedurende moeilijke momenten.”

-Bernardo Stamateas-

Wanneer alles helemaal verkeerd gaat, zal de meerderheid van de mensen over het algemeen stoppen met leren en vooruitgaan in het leven. Dit is iets dat we zouden moeten vermijden. Het maakt niet uit hoe slecht de dingen gaan, je moet altijd blijven groeien. Waarom? Simpelweg om de volgende redenen:

  • Je zult betere beslissingen nemen.
  • Je zult de dingen meer leren waarderen.
  • Je zult je beter over jezelf voelen en een beter mens zijn.
  • Je zult alles bereiken waar je je zinnen op zet.
  • Je zult sterker zijn.

Dit en nog veel meer is wat je kunt verwachten als je het jouw doel maakt om elke dag te groeien. Maar de uitdaging ligt in hoe we het zullen aanpakken. Om het te kunnen, moeten we onbevooroordeeld zijn en niet alleen bereid zijn om te leren, maar tevens om fouten te maken.

Stop nooit met leren

Vrouw Omringd Door Schelpen Die Elke Dag Opnieuw Wil Groeien Als Mens

Het eerste dat je in gedachten moet houden om te groeien als mens is dat je nooit moet stoppen met leren. Elke dag is een nieuwe kans om iets te leren dat je nog niet wist. Verspil er niet één.

Heb een mening, over alles dat jou dwarszit, over elke situatie die jou een ongemakkelijk gevoel bezorgt. Of hou je het de rest van je leven liever voor je? Groeien betekent niet dat je heel ver moet komen. Groeien houdt in dat je jezelf motiveert om kleine dingen te bereiken die jouw dagelijkse leven op een positieve manier veranderen.

“Wanneer hij geconfronteerd wordt met beslissingen, zal de zwakke beven, de domme ze betwisten, de wijze ze beoordelen en de vaardige ze leiden.”

-Anoniem-

Weet dat dit een progressieve reis zal worden. Hoe leert een kind lopen? Langzaam. Welnu, hetzelfde geldt voor persoonlijke ontwikkeling. Analyseer je daden en je eigen leven. Denk na, ben ik gelukkig? Wat vind ik leuk en wat niet? Nu is het moment om volwassen te worden en vooruit te blijven bewegen om een beter persoon te kunnen worden.

Moeder En Kind Als Voorbeeld Van Dingen Die Ons Laten Groeien Als Mens

Blijf niet stilstaan. Je leven is van jou en je zou er je voordeel mee moeten doen en het ten volle moeten beleven. Leer, stel kleine doelen vast, wees gemotiveerd om voortdurend te verbeteren. Het antwoord op de vraag ‘Ben ik gelukkig met mijn leven?’ zou een daverende ja moeten zijn!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.